Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93

Rezultatyviausiųjų sąraše Neymarą pavijęs L.Messi padėjo Argentinai nugalėti Nigeriją

2014.06.25 18:02
Lionelis Messi | AP/Scanpix nuotr.

Lionelis Messi | AP/Scanpix nuotr.


Lionelio Messi vedama Argentinos rinktinė FIFA pasaulio futbolo čempionate iškovojo trečiąją pergalę iš eilės ir F grupėje užėmė pirmąją vietą. Rimto pasipriešinimo sulaukusi Pietų Amerikos ekipa tik po atkaklios kovos minimaliu rezultatu 3-2 palaužė Nigerijos pasipriešinimą.


Argentiniečiai ilgai nelaukę išsiveržė į priekį. Trečiąją minutę pasižymėti galėjęs Angelis Di Maria to padaryti nesugebėjo, bet pirmas prie atšokusio kamuolio suskubęs Lionelis Messi pelnė įvartį ir rezultatas tapo 1-0.


Tačiau jau po minutės Nigerija sugebėjo rezultatą išlyginti ir vėl viskas prasidėjo iš naujo. Nuostabų smūgį į tolimąjį vartų kampą atlikęs Ahmedas Musa nuginklavo varžovų vartininką ir pasižymėjo pirmą kartą šiame čempionate.


Devintąją minutę Argentina surengė dvi pavojingas atakas iš eilės. Iš pradžių pavojingą tolimą smūgį atliko A.Di Maria, o po kelių akimirkų vos nepasižymėjo ir Gonzalo Higuainas.


Po greitų įvarčių iniciatyvą į savo rankas perėmė Argentina. Ji ilgiau kontroliavo kamuolį ir prie Nigerijos rinktinės vartų kūrė pavojingus epizodus, bet nuo jų afrikiečiai apsiginti sugebėjo.


Pirmojo kėlinio pabaigoje Argentina buvo priversta atlikti keitimą, nes dėl traumos mačo tęsti negalėjo Sergio Aguero. Vietoje jo ant žaliosios vejos pasirodė Ezequielis Lavezzi.


Paskutinėmis kėlinio minutėmis pavojingą smūgį į Nigerijos rinktinės vartus atliko L.Messi. Pastarasis taikė tiesiai į artimąjį vartų kampą, bet laiku į argentiniečio bandymą sureagavo Vincentas Enyeama.


Vis dėlto po kelių minučių L.Messi dar kartą pabandė laimę atlikdamas baudos smūgį ir šį kartą buvo tikslus. Futbolininkas nepaliko jokių vilčių Nigerijos vartų sargui ir rezultatas tapo 2-1.



Vos prasidėjus antram kėliniui į Argentinos vartus krito antrasis įvartis. Puikiai varžovų prieglobsčio išvengęs A.Musa sugebėjo rezultatą išlyginti ir jis tapo 2-2.


Kaip pirmajame, taip ir antrajame kėlinyje ilgai laukti nereikėjo, kad būtų pelnytas greitas atsakomasis įvartis. 50 minutę tai po perdavimo nuo kampinio gairelės padarė Marcosas Rojo.


59 minutę L.Messi galėjo pelnyti ketvirtąjį Argentinos ir trečiąjį savo įvartį. Puikią progą turėjęs puolėjas to padaryti nesugebėjo, o patikimai sužaidęs Nigerijos rinktinės gynėjas sulaukė komandos draugų liaupsių.


Po keturių minučių Argentinos rinktinės treneris Alejandro Sabella nusprendė pakeisti savo lyderį L.Messi. Vietoje jo aikštėje pasirodė Ricardo Alvarezas. Keturis įvarčius pelnęs Leo rezultatyviausiųjų grafoje pavijo Neymarą.


L.Messi palikus aikštę, bent dešimt minučių argentiniečiai toliau kūrė pavojingus epizodus prie varžovų vartų, bet vėliau iniciatyvą pabandė perimti Nigerija. Tačiau visos afrikiečių pastangos baigėsi šnipštu ir pergalę minimaliu rezultatu 3-2 šventė Argentina.

Po jos pastaroji užsitikrino pirmąją vietą F grupėje, o Nigerija liko antroje pozicijoje.



  • Rezultatas:


  •  


  • Nigerija 2 – 3 Argentina


  • 3‘ [0 – 1] Lionel Messi


  • 4‘ [1 – 1] Ahmed Musa


  • 45‘ [1 – 2] Lionel Messi


  • 47‘ [2 – 2] Ahmed Musa


  • 50‘ [2 – 3] Marcos Rojo


  •  


DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų
LKL