Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

C.Alcarazas „Roland Garros“ triumfą įamžins ypatinga tatuiruote, A.Zverevas pareiškė, kad ispanas jau vertas vietos „Šlovės muziejuje“ (2)

2024.06.10 15:40
Carlosas Alcarazas | Scanpix nuotr.

Carlosas Alcarazas | Scanpix nuotr.

 Paryžiuje (Prancūzija) pasibaigusiame „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyre „Roland Garros“ sekmadienį vyrų vienetų varžybų finale ispanas Carlosas Alcarazas (ATP-3) po 4 valandų 18 minučių kovos 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 įveikė vokietį Alexanderį Zverevą (ATP-4). Tai buvo 5-a ispano pergalė prieš vokietį per 10 tarpusavio dvikovų. Po šios pergalės C.Alcarazas buvo pramintas „grunto princu“, tarsi būtų „grunto karaliaus“ Rafaelio Nadalio įpėdinis.

Ispanas sugebėjo atsitiesti nepaisant to, kad pralaimėjo 2 iš 3 pirmųjų setų: „Jei nori laimėti tokius mačus, turi atiduoti visą širdį. Penktajame sete geriausi tenisininkai ir parodo savo tikrąjį lygį. Aš penktajame sete visada stengiuosi pakelti savo žaidimo lygį, noriu parodyti varžovui, kad aš vis dar „šviežias“ ir kad tos ankstesnės valandos korte manęs nesulėtino. Jei varžovas mato, kad aš penktame sete gerai judu po kortą, gerai atlieku smūgius, priimu protingus sprendimus, tuomet įgaunu psichologinį pranašumą prieš oponentą“.

„Noriu padėkoti tėčiui, mamai, broliams ir visai mane supančiai komandai. Be jūsų visų palaikymo ir bendro darbo dabar nebūčiau čia. Vaikystėje žiūrėdavau „Roland Garros“ transliacijas ir svajodavau kada nors čia žaisti. Dabar aš esu čia ir keliu „Roland Garros“ trofėjų visų jūsų akivaizdoje“, - pridėjo C.Alcarazas.

Ispanas taip pat kreipėsi į A.Zverevą, kuris prieš porą metų „Roland Garros“ pusfinalyje patyrė sunkią čiurnos traumą, bet sugebėjo atsistatyti ir vėl susigrąžino puikią sportinę formą.

„Žinau, kiek tau teko ištverti ir kiek darbo turėjai įdėti, kad patektum į šio turnyro finalą. Tavo žygis buvo neįtikėtinas. Esu tikras, kad jau artimiausioje ateityje dar turėsi progų laimėti šį turnyrą. Dar kartą sveikinu tave pasiekus finalą ir linkiu nenustoti dirbti“, - kalbėjo ispanas.

C.Alcarazas pirmą kartą tapo „Roland Garros“ čempionu. Nors ispanui dar tik 21-eri, jis jau yra po sykį laimėjęs 3 iš 4 „Didžiojo kirčio“ turnyrų. Iki pilnos kolekcijos trūksta tik „Australian Open“ titulo.

„Labai didžiavausi pergalėmis tiek „US Open“, tiek Vimbldone, tačiau sakyčiau, kad labiausiai didžiuojuosi būtent šiuo laimėjimu „Roland Garros“ turnyre, ypač žinant tai, jog neseniai turėjau problemų dėl traumos ir sunkiai dirbau tam, kad būčiau pasiruošęs žaisti.

Ar galiu pagerinti Novako rekordą? Jis turi 24 „Didžiojo kirčio“ titulus. Tas skaičius yra tiesiog neįtikėtinas, todėl aš apie tą rekordą dabar net negalvoju. Pažiūrėsime, kiek tų titulų turėsiu, kai baigsiu karjerą. Gal kažkada ir pasieksiu tuos 24 titulus, bet dabar noriu pasidžiaugti 3-iuoju trofėjumi“, - šypsojosi ispanas.

C.Alcarazas pirmus du laimėtus „Didžiojo kirčio“ turnyrus įamžino tatuiruotėmis. Tą patį jis ruošiasi padaryti ir po laimėto „Roland Garros“ finalo.

„Reikės tai padaryti, kai turėsiu daugiau laisvesnio laiko. Manau, kad norėsiu išsitatuiruoti nedidelį Eifelio bokštą su „Roland Garros“ finalo data. Nežinau, ar tai įvyks kitą savaitę, ar po 1-2 mėnesių, bet tą tatuiruotę tikrai pasidarysiu“, - pridėjo čempionas.

Tuo tarpu 27-erių A.Zverevas vis dar nėra laimėjęs „Didžiojo kirčio“ turnyro. Jis antrą kartą žaidė finale ir antrą sykį pralaimėjo 5 setų maratoną. Tiesa, 2020 m. „US Open“ finale prieš Dominicą Thiemą vokiečio pralaimėjimas buvo gerokai skaudesnis – tąkart viskas sprendėsi 5-ojo seto pratęsime.

„Mes abu su Carlosu esame fiziškai stiprūs, bet jis yra tikras žvėris. 3 skirtingi „Didžiojo kirčio“ titulai sulaukus vos 21-erių – Carloso pasiekimas yra neįtikėtinas. Jau dabar galima sakyti, kad jo karjera yra įspūdinga, jau dabar jis yra vertas vietos „Šlovės muziejuje“. Net neabejoju, kad tai ne paskutinis kartas, kai Carlosas laimi tokio lygio turnyrą“, - sakė A.Zverevas.

Bendrą „Roland Garros“ prizų fondą sudarė 53,478 mln. eurų.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų