Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

EURO 2024 B grupės apžvalga ir superkompiuterio prognozė: Ispanijos favoritės statusas ir kova dėl antrosios vietos

2024.06.09 08:00
Burtai | Scanpix nuotr.

Burtai | Scanpix nuotr.

2024 m. Europos futbolo čempionatas startuos po mažiau nei savaitės, o prieš prasidedant futbolo šventei kviečiame susipažinti su grupėmis ir visomis 24 čempionate dalyvausiančiomis komandomis.

B grupė: Ispanija, Kroatija, Italija, Albanija 

B grupės tvarkaraštis:

Birželio 15, 19.00 val.: Ispanija – Kroatija

Birželio 15, 22.00 val.: Italija – Albanija

Birželio 19, 16.00 val.: Kroatija – Albanija

Birželio 20, 22.00 val.: Ispanija – Italija

Birželio 24, 22.00 val: Albanija – Ispanija

Birželio 24, 22.00 val: Kroatija – Italija  

Ispanija 

Vyriausiasis treneris: Luisas de la Fuente

Svarbiausias žaidėjas: Rodri

Žaidėjas, kurį verta stebėti: Lamine Yamalis

FIFA reitingas: 8

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: Laimėtojai (1964, 2008 ir 2012 m.)

Pasirodymas EURO 2020: Pusfinalis

Rodri | Scanpix nuotr.

Rodri | Scanpix nuotr.

Ispanija nuolat varžosi svarbiausiuose futbolo turnyruose, o šią vasarą tam yra gerai pasiruošusi. Net ir be traumuotos žvaigždės Gavi, saugai išlieka šios nacionalinės komandos svarbiausia grandis, o „Manchester City“ atstovas Rodri puikiai palaiko rinktinės žaidimo ritmą.

Puikiai „Barcelonoje“ pasirodęs Yamalis taps jauniausiuoju futbolininku Europos čempionato istorijoje. Dabartinis rekordas yra 17 metų ir 246 dienos, tuo tarpu L.Yamaliui tik liepos 13 dieną sukaks 17 metų.

Alexas Grimaldo buvo įtraukas į rinktinės sudėtį po įspūdingo sezono su Lėverkuzeno „Bayer“, o Alexas Baena atlikęs 14 rezultatyvių perdavimų atstovaudamas „Villarreal“. Tuo tarpu „La Roja“ kapitono raištį vilkės Alvaro Morata.

Stiprybės: Nepaisant to, jog Ispanijos rinktinės dabartiniai saugai nėra tokio lygio kaip Andresas Iniesta ir Xavi, tačiau šios nacionalinės komandos stiprybė vis tiek išlieka stiprybė žaisti aikštės centre.

Ispanija Euro 2024 atrankoje buvo geriausia pagal kamuolio kontrolę (67,6 proc.), perdavimų tikslumą (90,8 proc.) ir daugiausiai atliktus perdavimus (660).

Nors Alvaro Morata yra kapitonas, tačiau lyderis aikštėje yra Rodri. Jis aikštėje turėtų puikiai jaustis kartu su „Barcelonos“ žvaigžde Pedri, kuris pagaliau sugrįžo į rikiuotę. Dani Olmo ir Fabianas Ruizas taip pat techniškai valdo kamuolį.

Silpnybės: Ispanijos ryškiausia problema – centro gynėjo pozicija. Tai įrodo, jog Aymericas Laporte vis tiek išlieka rinktinės pirmuoju pasirinkimu nors nusprendė palikti „Manchester City“ ir persikėlė žaisti į Saudo Arabiją.

Ispanija atrankos rungtynėse nesusidūrė su didelėmis problemomis gynyboje, nes per aštuonias rungtynes praleido vos penkis įvarčius. Visgi Europos futbolo čempionate grėsmingesni varžovai gali pasinaudoti šia silpnybe.

Kroatija

Vyriausiasis treneris: Zlatko Daličius

Svarbiausias žaidėjas: Luka Modričius

Žaidėjas, kurį verta stebėti: Martinas Baturina

FIFA reitingas: 10

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: Ketvirtfinalis (1996 ir 2008 m.)

Pasirodymas EURO 2020: Aštuntfinalis

Luka Modričius | Scanpix nuotr.

Luka Modričius | Scanpix nuotr.

Atrodė, jog Kroatijos auksinė karta gali pasiekti saulėlydį, tačiau Zlatko Daličiaus auklėtiniai, nepaisant sunkios atrankos, prieš 18 mėnesių Katare įrodė, jog dar turi pakankamai resursų.

Luka Modričius vėl taps komandos kapitonu, kuris tikisi su rinktine surengti dar vieną įspūdingą žygį. „Manchester City“ duetas Joško Gvardiolas ir Mateo Kovačičius prideda kokybės kroatų žaidime, šios rinktinės žaidėjai taip pat turi sukaupę daug patirties.

Stiprybės: Kroatija turi daug patyrusių saugų L.Modričius (38), M.Kovačičius (30), M.Brozovičius (31), kurių žaidimas tiksi kaip senovinis, bet nesugadintas senelio laikrodis. Šis trio rinktinėje sužaidė 368 rungtynes.

Kroatija, kurioje gyvena 3,8 mln. gyventojų, demonstruoja puikius rezultatus iškovodami kelialapius į pagrindinius futbolo turnyrus.

Kroatijoje taip pat žaidžia ir kiti patyrę žaidėjai: Ivanas Perisičius (35), Domagojus Vida (35) ir Andrejus Kramaričius (32).

Silpnybės: Visgi kroatai nežaidė užtikrintai atrankoje, pralaimėjo rungtynes namuose prieš Turkiją ir išvykoje prieš Velsą. Didelis klausimas kyla ir dėl I.Perisičiaus, kuris sugrįžo po traumos į rikiuotę sezono pabaigoje, tačiau negalėjo žaisti visas 90 minučių.

Italija 

Vyriausiasis treneris: Luciano Spalletti

Svarbiausias žaidėjas: Nicolo Barella

Žaidėjas, kurį verta stebėti: Riccardo Calafiori

FIFA reitingas: 9

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: Laimėtojai (1968 ir 2020 m.)

Pasirodymas EURO 2020: Laimėtojai 

Luciano Spalletti | Scanpix nuotr.

Luciano Spalletti | Scanpix nuotr.

Italija pranoko lūkesčius 2020 metais tapdami Europos čempionais. Visgi nuo to laiko daug kas pasikeitė. Nacionalinės komandos vairą iš Roberto Mancini perėmė Luciano Spalletti.

Taip pat nebeliko kai kurių veteranų. Giorgio Chiellini ir Leonardo Bonucci baigė karjeras, o Ciro Immobile ir Marco Verratti nepateko į galutinę rinktinės sudėtį.

Manoma, jog Giorgio Scalvini turėtų tapti puikiu Italijos rinktinės gynėju, o Alessandro Buongiorno ir Riccardo Calafiori sulaukė dėmesio po puikių pasirodymų „Torino“ ir „Bologna“ komandose.

Stiprybės: Iš prieš trejus metus buvusios Italijos rinktinės startinės sudėties liko vos trys ar keturi žaidėjai.

Italija turėjo stiprią gynybą tol, kol iš rikiuotės dėl traumų neiškrito Francesco Acerbi ir Giorgio Scalvini. Nicolo Barella ir Davide‘as Frattesi suteikia tam tikrą varomąją jėgą komandos žaidimui.

Apibendrinant, Italija išgyvena pereinamąjį laikotarpį, šios rinktinės pagrindinė stiprybė turi būti treneris.

Silpnybės: Italijai rezultatyvaus puolėjo trūkumas nesutrukdė praėjusiame čempionate tapti nugalėtojais. Didesnė problema yra traumuoto Domenico Berardi nedalyvavimas turnyre ir prastas Federico Chiesa sezonas.

Albanija

Vyriausiasis treneris: Sylvinho

Svarbiausias žaidėjas: Beratas Djimsiti

Žaidėjas, kurį verta stebėti: Armando Broja

FIFA reitingas: 66

Geriausias pasirodymas Europos čempionate: Grupių etapas (2016 m.)

Pasirodymas EURO 2020: Nepateko 

Armando Broja  | Scanpix nuotr.

Armando Broja | Scanpix nuotr.

Albanija pateko vos antrą kartą į pagrindinį futbolo turnyrą. Paskutinį kartą ši rinktinė dalyvavo Europos čempionate vos 2016 metais.

Albanija praleido atrankoje vos keturis įvarčius, o tai leido užsitikrinti pirmąją grupės vietą, kurioje taip pat varžėsi Lenkija ir Čekija.

Šios rinktinės gynybos pagrindinis ramstis yra Beratas Djimsiti, kuris vilkėjo „Atalantos“ kapitono raištį UEFA Europos lygos finale prieš Lėverkuzeno „Bayer“.

Stiprybės: Albanijos ryškiausias privalumas – gynyba ir praleisti vos keturi įvarčiai atrankos rungtynėse. Ši rinktinė turi Italijoje rungtyniaujančių žaidėjų B.Djimsiti („Atalanta“), Elseidas Hysajus („Lazio“), Kristjanas Asllani („Inter“) ir Nedimas Bajrami („Sassuolo“).

Albanija taip pat turi keletą gerų vartininkų: Thomasą Strakoshą ir Etritą Berishą. Albanijos šioje grupėje, kurioje varžosi Ispanija, Kroatija, Italija, neslėgs joks spaudimas.

Silpnybės: Albanijai sunkiai sekasi pelnyti įvarčius. Ši nacionalinė komanda atrankoje pasižymėjo tik 12 kartų.

Albanijos sudėtyje šiame čempionate neišvysime trečio pagal rezultatyvumą rinktinės puolėjo Sokolo Cikalleshi ir Myrto Uzuni, kuris pelnė 11 įvarčių atstovaudamas „Granadai“ Ispanijos „La Liga“ pirmenybėse.

Albanijos puolimas priklausys nuo Armando Brojos, kuriam žaidžiant nuomos pagrindais „Fulham“ gretose nepavyko pasižymėti aštuoneriose lygos rungtynėse.

Grupės prognozė: 

Ispanija turėtų užimti pirmąją vietą B grupėje ir būtų keista, jei pastarajai to nepavyktų padaryti.

Kova dėl antrosios vietos šioje grupėje yra atvira. Tiek Italija, tiek Kroatija yra pakankamai geros rinktinės, jog galėtų finišuoti antroje pozicijoje. Visgi italai turi didesnius šansus užimti šią vietą.

Albanija šiame Europos futbolo čempionate turėtų baigti savo pasirodymą po grupių etapo.

Ispanija ir Italija turėtų automatiškai patekti į aštuntfinalį, o Kroatija greičiausiai surinks pakankamai taškų, kad taptų viena iš geriausių trečią vietą užėmusių komandų.

„Opta“ superkompiuterio prognozė:  

Superkompiuteris spėja, jog Ispanija yra B grupės ryškiausia favoritė patekti į aštuntfinalio etapą (89,1 proc.). 

Luiso de la Fuente auklėtiniai taip pat yra favoritai tapti B grupės nugalėtojais (47,3 proc.)

Italija (80,3 proc.) ir Kroatija (67,8 proc.) taip pat turėtų prisijungti prie „La Roja“ atkrintamosiose kovose.  

Ispanija pralaimėjo vos 2 iš paskutinių 22 žaistų rungtynių Europos futbolo čempionate (13 pergalių ir 7 lygiosios)

Ispanija yra ketvirtoji favoritė laimėti Euro 2024, pagal superkompiuterį nusileidžia šansais tik Anglijos (19,9 %), Prancūzijos (19,1 %) ir Vokietijos (12,4 %) rinktinėms.

Albanija yra neabejotinai silpniausia grupės komanda, tačiau nereiškia, kad jis bus lengvas varžovas bet kuriai iš trijų rinktinių. Šiai nacionalinei komandai suteikiama vos 33,4 proc. tikimybė patekti į aštuntfinalį.  

 

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų