Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

EURO 2024 belaukiant: didžiausios Europos čempionato sensacijos VIDEO (1)

2024.06.08 11:00
Graikijos rinktinė | „X“ nuotr.

Graikijos rinktinė | „X“ nuotr.

Šią vasarą Vokietijoje bus surengtas 2024 metų Europos futbolo čempionatas. Kiekviename čempionate užfiksuojamas ne vienas netikėtas rezultatas, o to išimtimi neturėtų būti ir EURO24.

Prieš birželio 14 – liepos 14 dienomis startuojantį EURO24 turnyrą, kuriame dėl titulo kausis 24 Europos komandos, BBC prisiminė 10 didžiausių visų laikų turnyro sensacijų.

2021 metai, aštuntfinalis: Prancūzija 3:3 Šveicarija (4:5 baudinių serijoje)

Į šį turnyrą prancūzai atvyko kaip esami pasaulio čempionai, tad jų akistatoje buvo laukiama lengvos pergalės. Tai dar labiau sustiprino ir silpnas šveicarų pasirodymas grupių etape, kai jie 0:3 nusileido italams bei į kitą etapą pateko kaip viena iš geriausių trečiąją vietą užėmusių komandų.

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus 9 minutėms prancūzai dar pirmavo 3:1, kai dublį pelnė Karimas Benzema, o kartą pasižymėjo Paulis Pogba. Visgi, antrasis Hario Seferovičiaus įvartis grąžino intrigą, o paskutinę minutę Mario Gavranovicius pasiuntė rungtynes į pratęsimą.

Daugiau įvarčių pratęsime žiūrovai neišvydo, o Yanno Sommerio atremtas Kyliano Mbappe smūgis leido šveicarams žengti į kitą etapą. Tiesa, juos ketvirtfinalyje po baudinių serijos eliminavo Ispanija.

2016 metai, ketvirtfinalis: Velsas 3:1 Belgija

Neabejotinai įsimintiniausias savo rungtynes Velso rinktinė sužaidė 2016 metų Europos čempionate. Jie ketvirtfinalio etape nugalėjo Belgiją, kuri tuomet pasauliniame reitinge žengė antra.

Jau 13-ąją minutę Radja Nainggolanas išvedė belgus į priekį, bet rezultatą sugebėjo išlyginti Ashley Williamsas. Tuomet įspūdingą įvartį pelnė Halas Robsonas-Kanu, o Samas Vokesas užtvirtino savo komandos pergalę.

Chriso Colemano treniruojamos komandos žygis baigėsi pusfinalyje, kai jie pralaimėjo prieš būsimus čempionus portugalus.

2016 metai, aštuntfinalis: Anglija 1:2 Islandija

Roy`aus Hodgsono treniruojama Anglijos rinktinė 2016 metais patyrė vieną iš gėdingiausių pralaimėjimų per savo istoriją. Juos tuomet iš turnyro eliminavo islandai.

Wayne`as Rooney anglams suteikė idealų startą 4-ąją minutę realizuodamas vienuolikos metrų baudinį, bet vos po dviejų minučių rezultatą jau išlygino Ragnaras Sigurdssonas. Galiausiai viską lėmė grubi anglų vartininko Joe Harto klaida: praleidęs Kolbeinno Sigthorssono smūgį, jis galiausiai turėjo susitaikyti, kad tai išmetė anglus iš turnyro.

Vos po finalinės sirenos R. Hodgsonas paskelbė apie atsistatydinimą, o islandų pasirodymas pirmenybėse baigėsi kitame etape 2:5 nepasipriešinus prancūzams.

2016 metai, grupių etapas: Ukraina 0:2 Šiaurės Airija

Šiaurės airiai į Europos čempionatą pateko vos kartą ir tai padarė 2016 metais. Tuo metu jie buvo žemiausia reitingo komanda, patekusi į pirmenybes Prancūzijoje.

Nepaisant išankstinio nuvertinimo, Šiaurės Airijos rinktinė sugebėjo parodyti kur kas daugiau, nei iš jų buvo tikimasi. Garetho Mc Auly ir Niallo McGinno įvarčiai leido iškovoti įspūdingą pergalę 2:0 prieš Ukrainą ir tai iki šiol yra vienintelė jų pergalė Europos čempionatų istorijose.

Vienos pergalės užteko, kai jie pratęstų savo pasirodymą atkrintamosiose varžybose. Ten jie 0:1 nusileido Velsui.

2004 metai, finalas: Portugalija 0:1 Graikija

 

EURO 2004 prasidėjo ir baigėsi graikų pergale prieš portugalus. Visgi, finalinė dvikova pateikė vieną iš didžiausių netikėtumų per visą čempionų istoriją.

Turnyras vyko Portugalijoje, kur tuometinis „Manchester United“ talentas Cristiano Ronaldo turėjo vesti savo komandą į priekį. Po pralaimėjimo pirmajame susitikime prieš graikus 1:2, Portugalija atsitiesė ir nugalėjo Rusiją, Ispaniją, vėliau eliminavo Angliją ir Nyderlandus bei pateko į finalą.

Visgi, finale viskas klostėsi pagal gerai organizuotų graikų scenarijų. Vienintelis Angelo Charisteaso įvartis po kampinio leido jiems pirmą ir vienintelį kartą tapti Europos čempionais.

2004 metai, grupių etapas: Latvija 0:0 Vokietija

Tai vienintelės šio sąrašo lygiosios, bet tai nesumažina netikėtumo faktoriaus.

Pirmą kartą Europos čempionate žaidę latviai stojo į akistatą su tuomet pasaulio čempionato finale prieš du metus žaidusia Vokietija. Nepaisant to, jiems pavyko įsirašyti pirmuosius savo taškus Latvijos futbolo istorijoje.

Negana to, latviai šiose rungtynėse galėjo ir laimėti: dukart teisėjas neskyrė baudinių, dėl kurių vėliau kilo labai daug klausimų. Po prasto pasirodymo prieš Latviją vėliau vokiečiai 1:2 nusileido čekams ir buvo eliminuoti, o tai kainavo treneri Rudi Vollerio postą.

1996 metai, grupių etapas: Čekija 2:1 Italija

1994 metais tik po baudinių serijos pasaulio čempionato finale brazilams nusileidę italai į šį čempionatą atvyko kaip jo favoritai. Visgi, jų kelias baigėsi jau po grupių etapo.

„Anfield“ stadione Pavelas Nedvedas išvedė čekus į priekį ir nors Enrico Chiesa sugebėjo išlyginti rezultatą, Radeko Bejblo smūgis atnešė pergalę Čekijos rinktinei. Pasibaigus grupių etapui paaiškėjo, kad ta buvo kertinės grupių etapo rungtynės. Skaičiuojant tarpusavio rungtynių rezultatus italai buvo eliminuoti.

Čekijos rinktinei turnyras klostėsi įspūdingai: jie pasiekė finalą, kuriame tik po pratęsimo nusileido Vokietijai.

1992 metai, finalas: Danija 2:0 Vokietija

Danų net neturėjo būti EURO 1992 čempionate, bet jie galiausiai tapo jo nugalėtojais. Kelią į čempionatą jiems atvėrė konfliktai tuometinėje Jugoslavijoje, kurie lėmė šios rinktinės išformavimą.

Savo šansu Danijos rinktinė pasinaudojo idealiai. Grupių etape jie už nugaros paliko tokias rinktines kaip Prancūziją ar Angliją.

Pusfinalio etape krito ir Nyderlandai, o finale Johno Janseno ir Kimo Vilforto įvarčiai leido jiems 2:0 nugalėti Vokietiją.

1992 metai, grupių etapas: Švedija 2:1 Anglija

1992 metais į Europos pirmenybes anglai vyko su didelėmis ambicijomis. Jie prieš du metus buvo pasiekę pasaulio čempionato pusfinalį.

Grupių etape jiems reikėjo nugalėti šeimininkus švedus, bet taip lengva nebuvo. Nepaisant ankstyvos persvaros, kurią įgijo anglai, Janas Erikssonas ir Tomas Brolinas atnešė švedams pergalę, kuri leido eliminuoti anglus ir laimėti savo grupę.

Švedų kelias pirmenybėse baigėsi pusfinalyje. Ten jie 2:3 pralaimėjo Vokietijos rinktinei.

1988 metai, grupių etapas: Anglija 0:1 Airija

Šios rungtynės buvo išskirtinės todėl, kad airius į priekį vedė 1966 metais su anglais pasaulio čempionate triumfavęs Jackas Charltonas.

Vienintelį įvartį jau šeštąją rungtynių minutę pelnė Ray`us Houghtonas. Anglams tai buvo pirmoji nesėkmė, po kurios sekė dar du pralaimėjimai.

Tuo tarpu airiai didesnės sėkmės taip pat nesulaukė. Daugiau neiškovoję nė taško, jie taip pat pasitraukė iš pirmenybių po grupių etapo.  

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų