Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

D.Poirier treneris pasakė, kuo skiriasi kovos prieš Ch.Nurmagomedovą ir I.Machačevą

2024.05.28 12:03
Dustinas Poirier | Organizatorių nuotr.

Dustinas Poirier | Organizatorių nuotr.

 Birželio 1-ą dieną (naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku) Naujajame Džersyje įvyks „UFC 302“ mišrių kovos menų turnyras, kurio pagrindinėje kovoje Dustinas Poirier trečią kartą bandys tapti neginčijamu lengvo svorio kategorijos čempionu, kai susitiks su dabartiniu titulo savininku Islamu Machačevu.

Ši kova dėl titulo vyks praėjus mažiau nei penkeriems metams po to, kai D.Poirier pirmą kartą kovojo dėl titulo prieš tuometinį čempioną Chabibą Nurmagomedovą. Ta kova baigėsi trečiajame raunde, kai pasinaudojęs savo graplingo sugebėjimais Ch.Nurmagomedovas atliko smaugimo veiksmą.

D.Poirier dabar turi pasiruošti kovotojui, kuris dažnai lyginamas su Ch.Nurmagomedovu. Jie visą karjerą buvo komandos draugai ir treniruočių partneriai bei abu turi itin ryškius sugebėjimus ant žemės.

D.Poirier tiek prieš Ch.Nurmagomedovą, tiek prieš I.Machačevą ruošė tas pats treneris – Mike‘as Brownas. Jis supranta, kodėl Ch.Nurmagomedovas ir I.Machačevas gali atrodyti kaip veidrodiniai vienas kito atvaizdai, tačiau tikino, kad taip nėra.

„Stiliai yra panašūs, bet jų naudojamos technikos yra visiškai skirtingos“, – „MMA Fighting“ sakė M.Brownas. „Islamas daug daugiau naudoja viršutinės kūno dalies triukų, o Chabibas atliko daug daugiau smūgių. Manau, kad Islamo smūgiai atrodo aštresni, švaresni, tačiau tai nereiškia, kad Chabibo smūgiai nebuvo veiksmingi. Kartais jis gal būdavo šiek tiek netradicinis, bet jis nebuvo blogas smūgiuotojas.

Būdavo atvejų, kai Chabibas būdavo kritikuojamas, bet jis laimėdavo. Jis savotiškai buvo kritikuojamas kovoje prieš Alą Iaquintą, bet jis laimėdavo tuos raundus smūgiuodamas, nors atrodė šiek tiek netradiciškai. Toks yra kai kurių vyrukų stilius, ne visi kovoja lygiai taip pat, yra skirtumų“.

M.Brownas pripažino, kad galutinis Ch.Nurmagomedovo ir I.Machačevo tikslas paprastai baigiasi vienodai – atlikti parvertimą ir „ground-and-pound“ būdu ieškoti skausmingo veiksmo.

Visgi M.Brownas nežiūri lygiai taip pat į I.Machačevą, kaip kad į Ch.Nurmagomedovą.

„Jų žaidimo planas yra panašus – jie nori tave parversti ir ieškoti skausmingo veiksmo. Jie abu turi labai gerą kondiciją ir jiems tai puikiai sekas, tačiau tai, kaip jie tai daro, šiek tiek skiriasi“, – sakė M.Brownas.

Daugelis mano, kad D.Poirier tai bus paskutinis šansas iškovoti UFC čempiono titulą, kadangi apskritai mažai kas tikėjosi, jog po to, kai 2023 m. liepą jį brutaliai nokautavo Justinas Gaethje, jis apskritai gaus galimybę kautis dėl titulo.

M.Brownas pripažino, kad D.Poirier gyvenimo pasiekimai greičiausiai suvaidino tam tikrą vaidmenį šioje galimybėje. D.Poirier per pastaruosius devynerius metus pelnė 11 premijų po kovos, įskaitant septynias už „geriausią vakaro kovą“. Jis į priekį vedė 11 skirtingų turnyrų, įskaitant šešis „pay-per-view“.

„Niekas to nenusipelnė labiau nei šis vyrukas“, – sakė M.Brownas. „Jis skyrė daug laiko, nuvažiavo daug kilometrų. Jis atliko darbą. Jis yra išbandytas, kovojęs su pačiais kiečiausiais vyrukais. Šis vyrukas yra kovojęs su visais kiečiausiais lengvo ir puslengvio svorio kategorijos atstovaus“.

M.Brownas teigė, kad D.Poirier dabar jau neturi ko prarasti.

„Trečias kartas yra žavus“, – sakė M.Brownas. „Jis neturi ko prarasti ir manau, kad labai pasitiki savimi. Jis yra labai pavojingas. Kiekvieną kartą, kai jis išeina į narvą, tai būna 25 minutės kietos kovos. Jo kondicija yra viena geriausių šiame sporte, jis smūgiuoja velniškai stipriai ir turi daug patirties“.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų