Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

Eurolygos čempionu tapęs M.Lessortas išsiliejo: „Kas, po velnių, nėra Eurolygos centras?“

2024.05.27 08:36
Mathiasas Lessortas | Scanpix nuotr.

Mathiasas Lessortas | Scanpix nuotr.

  Paskutinį kartą 2011 metais Eurolygos finale žaidęs Atėnų „Panathinaikos“ klubas šia su Mariumi Grigoniu sugrįžo su trenksmu.

Sekmadienį Ergino Atamano auklėtiniai didžiajame finale Berlyne 95:80 (25:36, 24:18, 15:7, 31:19) patiesė Madrido „Real“ krepšininkus ir iškovojo septintąjį čempionų titulą klubo istorijoje. Svarbus „Panathinaikos“ žaidėjas finale buvo Mathiasas Lessortas, pelnęs 17 taškų ir išprovokavęs net 10 pražangų.

M.Lessortui buvo vos 15 metų, kai jis paliko mažą Martininkos kaimelį ir išvyko į Prancūziją, kad galėtų tapti profesionaliu krepšininku, po keturiolikos metų jis tapo Eurolygos čempionu.

„Tai yra beprotiška, tai yra nuostabus jausmas. Vis dar negaliu patikėti, kad mums tikrai pavyko tai padaryti vos po vienerių metų kartu. Tiesą sakant, tai nėra logiška“, – sakė M.Lessortas.

Krepšininkas prisiminė savo kelionę link Eurolygos titulo ir prakalbo apie savo žmones Karibuose.

„Šis titulas skirtas parodyti visiems iš mano salos, kad mes tikrai galime tai padaryti. Esu berniukas iš mažo kaimelio. Aš net ne iš sostinės, aš iš kaimelio Martininkoje – iš Le Morne-Vert į Eurolygos viršūnę yra kažkas, kuo negaliu patikėti“, – sakė M.Lessortas.

Vėliau, švęsdamas titulą „Panathinaikos“ rūbinėje, M.Lessortas skyrė žodžius visiems, kurie abejojo tiek juo, tiek komanda.

„Aš esu Europos taurės centras, nesu tinkamas komandai, kuri nori laimėti Eurolygą“, – sarkastiškai „Eurohoops“ žurnalistui Antonisui Stroggylakiui sakė M.Lessortas. „Mačiau visą šitą mėšlą, o dabar atnešu čekį. Dabar aš noriu žinoti, kas, po velnių, yra Europos taurės centras, kas, po velnių, nėra vidurio puolėjas komandai, kuri nori laimėti. Pasakykite man dabar.

Tai yra kerštas už mane patį, kad parodyčiau visiems žmonėms, kurie nurašė mane metų pradžioje. Kažkoks vyrukas sakė, kad nesu pakankamai didelis žmogus dėl titulo kovojančiai komandai. Kažkas sakė, kad esu Europos taurės žaidėjas, nors praėjusiais metais buvau pirmosios Eurolygos simbolinės komandos narys. Žmonės vis dar abejoja manimi. Dabar aš esu ne Europos taurės čempionas, o Eurolygos. Ačiū tiems žmonėms“.

M.Lessortas pripažino, kad Eurolygos finalinio ketverto MVP vardas sąžiningai atiteko Kostui Sloukui.

„K.Sloukas šį vakarą mus vėžė į priekį, deja, pavogė iš manęs MVP. Ne, ne, aš juokauju“, – sakė M.Lessortas. „Labai džiaugiuosi už jį, jis to nusipelnė. Jis dėl to sunkiai dirbo, o praėjusią vasarą priėmė didelį sprendimą, kuris sukrėtė Europą. Daugelis žmonių netikėjo, kad jis gali padaryti tai, ką daro. Daug kas sakė, kad jis per senas, negali tempti komandos. Šį vakarą jis užčiaupė daug burnų ir įrodė, kad yra vienas geriausių įžaidėjų, kokius tik yra mačiusi Europa“.

Kaip žmonės prisimins „Panathinaikos“ komandą?

„Aš net nežinau. Tai yra beprotiška. Kai pradėjome sezoną, visi sakė, kad mums nepavyks, neturime talento ar kažko. Metus pradėjome prastai ir niekas mumis netikėjo.

Tik mes vieninteliai tikėjome savimi ir sakėme: ne, mes turime talento. Mes tiesiog ėmėme žaisti vienas rungtynes po kitų, kiekvieną dieną treniruotėse tobulėjome ir darėmės vis geresni. Sezoną baigėme geriausios sportinės formos, kokią tik galėjome turėti. Šį vakarą dideliu skirtumu įveikėme Europos čempionus, tai yra kažkas beprotiško“, – kalbėjo M.Lessortas.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų