Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

Latvių viltis prasibrauti į pasaulio čempionato atkrintamąsias lieka gyva: išlyginamąjį įvartį prieš slovakus pelnė žaisdami be vartininko, 20-metis puolėjas baudinių serijoje išplėšė pergalę

2024.05.20 00:06
Slovakija – Latvija rungtynių akimirka | IIHF nuotr.

Slovakija – Latvija rungtynių akimirka | IIHF nuotr.

 Sekmadienį Čekijoje vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionate Latvijos rinktinė įspūdingai išplėšė pratęsimą bei galiausiai po baudinių serijos 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) nugalėjo Slovakijos rinktinę ir vis dar išsaugojo teorines galimybes prasibrauti į atkrintamąsias.

Pirmajame kėlinyje latviai taisykles pažeidė tris kartus, tačiau slovakai nesugebėjo pasižymėti. Galiausiai likus vos 1 min. 21 sek. iki kėlinio pabaigos Ralfs Freibergs (18:39) išvedė latvius į priekį – 1:0.

Antrajame kėlinyje latviai sykį pažeidė taisykles, o slovakai – du kartus, tačiau nei viena komanda nesugebėjo išnaudoti kiekybinės persvaros.

Trečiojo kėlinio pradžioje Martinas Pospisilas (42:06) rezultatą išlygino, o likus žaisti vos 1 min. 44 sek. iki trečiojo kėlinio pabaigos Peteris Cehlarikas (58:16) sulaukė puikaus komandos draugo Jurajaus Slafkovsky perdavimo ir vienu lietimu nukreipė ritulį į vartus bei išvedė slovakus į priekį – 2:1.

Nors situacija buvo itin sudėtinga, tačiau latviai nepasidavė – likus 1 min. 26 sek. latviai vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, o po 6 sekundžių Oskars Cibulskis (58:40) itin stipriu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką ir rezultatas tapo vėl lygus – 2:2.

Tiksint paskutinėms sekundėms latviai dar surengė pavojingą ataką, o už smūgį lazda varžovui dvi baudos minutes užsidirbo Patrikas Kochas ir latviai pratęsimą pradėjo žaisdami keturiese prieš tris.

Visgi latviai per pirmąsias dvejas minutes žaisdami daugumoje įvarčio nepelnė, o netrukus itin grubiai suklydo Latvijos rinktinės vartininkas Kristers Gudlevskis, kuris nepataikė į ritulį iš už vartų ir ranka prilaikė vieną iš slovakų. Teisėjas galiausiai nusprendė 2 minutes baudos skirti E.Gudlevskiui bei 2 minutes – Marekui Hrivikui už žaidimą aukštai pakelta lazda. Likus rungtyniauti 1 min. 27 sek. iki pratęsimo pabaigos latviai surengė greitą ataką, o jos pradžioje Peteris Cehlarikas pažeidė taisykles ir latviai pratęsimą užbaigė rungtyniaudami daugumoje, tačiau ir dar kartą keturiese prieš tris pasižymėti nesugebėjo.

Baudinių serijoje pirmasis smūgiavo rezultatyviausias Slovakijos rinktinės žaidėjas Liboras HUdačekas, tačiau jis neįveikė vartininko gynybos. Po jo smūgiavo latvis Rodrigo Abols, tačiau jo mestas ritulys skriejo šalia vartų.

Pirmasis įvartį įmušė slovakas Jurajus Slafkovsky, o jau kitu bandymu slovakų vartininką pergudravo 20-metis Dans Ločmelis ir rezultatas vėl tapo lygus.

Trečiuoju bandymu Matus Sukelis nesugebėjo vėl išvesti slovakų į priekį, bet ir Roberto Bukarts bandymas buvo nesėkmingas.

Ketvirtas mušė Lukašas Cingelis, tačiau jis pernelyg priartėjo prie vartininko ir ritulys buvo išmuštas lazda. Sekantis mušė Latvijos rinktinės kapitonas kaspars Daugavins, tačiau ir jo smūgis buvo nesėkmingas.

Penktas smūgiavo Tomašas Tataras, tačiau čia ir vėl spindėjo Latvijos rinktinės vartininkas, bet latviui Renars Krastenbergs nepavyko išplėšti pergalės ir jo smūgį atrėmė slovakų vartininkas.

Šeštuoju bandymu jau mušė latvis K.Daugavins, bet jam nuslydo ritulys, o sekantis mušęs Liboras Hudačekas nors ir paguldė latvių vartininką, tačiau įvarčio pelnyti nesugebėjo.

Septintuoju bandymu kuriozišką įvartį įmušė D.Ločmelis, kurio smūgiuotas ritulys atsitrenkė į vartininką, bet šokinėdamas įkrito į vartus. Lemiamas J.Slafkovsky bandymas buvo nesėkmingas ir latviai šventė pergalę.

Abi komandos šiose rungtynėse atliko po 43 smūgius į vartus.

Pasaulio čempionatuose latviai ir slovakai iki šiol buvo susitikę tris kartus – latviai laimėjo 2013 (5:3) ir 2017 m. (3:1), tuo tarpu slovakai – 2023 m. (2:1).

Po šeštųjų grupių etapo rungtynių latviai turi 9 taškus ir B grupėje žengia penktoje vietoje, o nuo slovakų atsilieka 3 taškais. Paskutinėse grupių etapo rungtynėse latviai gegužės 21-ą dieną susikaus su JAV, tuo tarpu slovakai bandys įveikti Švedijos pasipriešinimą. Norint patekti į atkrintamąsias, latviams ne tik reikia įveikti JAV, bet ir tikėtis slovakų nesėkmės.

B grupėje kelialapius toliau jau yra užsitikrinę Švedijos, JAV ir Vokietijos rinktinės.


A grupėje Kanada 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) nugalėjo Šveicariją ir pakilo į pirmą turnyrinės lentelės vietą.

A grupėje vietas kitame etape yra užsitikrinusios Kanada, Čekija ir Šveicarija, o dėl dar vieno kelialapio į atkrintamąsias kovoja Austrija, Suomija ir Danija.

Turnyrinės lentelės | Organizatorių nuotr.

Turnyrinės lentelės | Organizatorių nuotr.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų