Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

37-asis „Premier“ lygos turas: prasčiausia gynyba istorijoje, portugalo ateitis ir kodėl egzistuoja dvi taurės?

2024.05.16 16:16
„Sheffield United“ | Scanpix nuotr.

„Sheffield United“ | Scanpix nuotr.

 Įvyko priešpaskutinis sezono „Premier“ lygoje turas – jau šį savaitgalį laukia paskutinysis turas su specialia diena – visos rungtynės įvyks tuo pačiu metu, o „Manchester City“ ir „Arsenal“ klubai itin daug dairysis į vieni kitų pasirodymus. Apie viską išsamiai – „Sportas.lt“ apžvalgoje.

ŽAIBIŠKA DRAMA. „Brentford“ ir „Bournemouth“ komandų mače iki pat 86-osios minutės rezultatas buvo 0:0, tačiau per 10 paskutinių minučių abi komandos sumušė net tris įvarčius. Galiausiai 2:1 pergalę išplėšė „Brentford“ futbolininkai.

Beje, mačas pabaigoje pasižymėjo ir kuriozu. Dominicas Solanke buvo sugalvojęs originalų įvarčio šventimą – išsitraukti savo mėgiamo animacinio personažo kaukę. Tą jis ir padarė, tačiau bėda ta, kad po šio šventimo paaiškėjo, kad įvarčio arbitrai neįskaitė.

ANTIREKORDAS. Nors faktas, kad Šefildo klubas kris iš „Premier“ lygos buvo aiškus jau seniai, ekipa bent jau galėjo išvengti antirekordų krūvos, tačiau autsaideriams to padaryti nepavyko. Dabar komanda pralaimėjo 0:1 kovoje su Liverpulio „Everton“ futbolininkais, o „Sheffield United“ vėl įsirašė į istorijos metraščius.

Tai buvo jau 101-asis klubo praleistas šio sezono įvartis. „Premier“ lygos istorijoje nė viena kita komanda per sezoną nebuvo praleidusi tiek daug įvarčių.

Šefildas nė vienose šio sezono išvykos rungtynėse nesugebėjo išlaikyti savo vartų sausų.

IŠLYDĖJIMAS. Davidas Moyesas pergalingai atsisveikino su Londono stadionu. Jo treniruojama „West Ham“ čia 3:1 įveikė Lutoną, o klubui beliko išvykos rungtynės su „Manchester City“.

„Labai dažnai girdėdavau negatyvius dalykus, bet atrodo, kad stadione šiose rungtynėse susirinko 50 tūkst. gerųjų „West Ham“ sirgalių. Labai malonu, kad buvau išlydėtas šiltai“, – po mačo sakė treneris, kuris po sezono atsisveikins su komanda.

Po šio pralaimėjimo tapo aišku, kad Lutonas kitą sezoną iškris į „Championship“ pirmenybes.

TRENERIO KLAUSIMAS. Londono „Crystal Palace“ komanda dar šį sezoną dar gali įšokti į stipriausiųjų dešimtuką, tačiau dabar klubui aktualesni yra ateities klausimai. Tik sezono viduryje komandos vairą perėmusiu Oliveriu Glasneriu pradėjo domėtis Miuncheno „Bayern“ klubas, todėl „Crystal Palace“ sirgaliai rimtai sunerimo.

Tiesa, Anglijos žiniasklaidos duomenimis, nėra indikacijų, kad O. Glasneris pats būtų susidomėjęs kandidatavimu perimti bavarų flagmanų vairą, esą specialistas yra patenkintas Londone.

O. Glasneris į Angliją atvyko vasario mėnesį, ir turi kontraktą iki 2026-ųjų, ir pakėlė komandą – jo vadovaujama „Crystal Palace“ per šešerias rungtynes buvo laimėjusi net penkiskart. Skaičiuojant nuo vasario mėnesio, „Premier“ lygoje tik „Manchester City“ ir „Arsenal“ iškovojo daugiau pergalių.

O. Glasneris tapo mažiausiai ketvirtuoju treneriu, kuris atsisakė „Bayern“ kvietimo. Tarp tokių trenerių žiniasklaida taip pat pamini Xabi Alonso, Juliano Nagelsmanno ir Ralfo Ragnicko pavardes.

IŠSLYDO. „Liverpool“ komanda mačo su „Aston Villa“ pabaigoje, atrodė, kontroliuoja visą eigą, tačiau vėliau netikėtai viską paleido sau iš rankų – du vėlyvi Jhono Durano įvarčiai Birmingamo komandai išplėšė lygiąsias 3:3.

Tai yra tik antras kartas „Liverpool“ komandos istorijoje rungtyniaujant „Premier“ lygoje, kai iki 84-osios minutės pirmavus net dviejų įvarčių persvara, vėliau pergalė buvo paleista iš rankų.

Beje, tuo pačiu per dešimtmetį tai yra vos pirmas kartas, kai bent du įvarčius „Liverpool“ praleidžia jau net ketvirtose rungtynėse iš eilės.

Tiesa, tokios klaidos „Liverpool“ veikiausiai nebeskaudina – klubas aukščiau trečiosios vietos nebepakils – taip pat ir nebenukris.

Sezono pabaiga dabar sukasi aplink Jurgeno Kloppo figūrą – savaitgalį „Anfield“ stadione jo laukia paskutinės runtynės būnant „Liverpool“ treneriu. Panašu, kad jausmingai paskutines savo dienas Anglijoje išgyvena ir pats treneris – šią savaitę jis buvo užfiksuotas „Anfield“ stadione stovintis vienui vienas, ir kurį laiką susimąstęs žiūrint į tolį.

Vokietis specialistas sprendimą trauktis iš pareigų vadina noru pasimėgauti gyvenimu nedirbant futbolo treneriu.

„Noriu pažvelgti į gyvenimą iš kitos pusės. Nenoriu to daryti tik būdamas 70-metis. Manau, kad tarp dabartinio mano amžiaus ir to kas bus po, tarkime, penkiolikos metų, bus didelis skirtumas. Tai kodėl aš turiu laukti 70-ies?“ – kalbėjo 58-erių specialistas, pripažįstantis, kad į darbą futbole ketina sugrįžti, tačiau nežinantis, kada tai įvyks.

Beje, ilgametis J. Kloppo asistentas Pepas Lijndersas taip pat traukiasi, tačiau jis turi naują karjeros iššūkį – jis oficialiai paskirtas Zalcburgo „Red Bull“ treneriu.

O štai „Aston Villa“ stovykloje – triumfo nuotaikos. Ir čia iškovotas taškas, ir Londono „Tottenham“ komandos patirtas pralaimėjimas reiškia, kad „Aston Villa“ kitą sezoną po labai ilgos pertraukos sugrįš į UEFA Čempionų lygą. „Aston Villa“ šventė tikrąja to žodžio prasme, kadangi klubas „City“ pergalę stebėjo oficialiame komandos sezono uždarymo vakare, o po konkurentų pralaimėjimo, iššovė ir šampaną.

Ketvirta užimta vieta „Premier“ lygoje klubui yra geriausia per pastaruosius 28-erius metus, o Čempionų lygoje „Aston Villa“ vėl žais po net 41-erių metų pertraukos. Tiesa, prieš 41-erius metus klubas rungtyniavo turnyre, kuris tuomet vadinosi Europos taure, tačiau yra laikomas Čempionų lygos pirmtaku. Dabartinio formato ir pavadinimo turnyre „Aston Villa“ apskritai niekada nėra žaidusi.

ČEMPIONAI? Jei po šios „City“ pergalės „Aston Villa“ jau iššovė šampaną, tai panašu, kad „miestiečių“ gerbėjams jų triumfo akimirka tėra laiko klausimas. „City“ komandai buvo likusi paskutinė sezono akistata su pirmojo penketuko komanda – teliko atsilaikyti rungtynėse su „West Ham“ komanda, ir klubas oficialiai kels jau net ketvirtą iš eilės „Premier“ lygos titulą.

Tiesa, lygiosios Pepo Guardiolos komandai netiktų tuo atveju, jei „Arsenal“ namuose įveiks „Everton“ komandą – tokiu atveju triumfuotų „kanonieriai“.

„Koncentruokimės į kitas rungtynes, ir pabaikime tai“, – po mačo sakė Erlingas Haalandas, „Tottenham“ pražudęs su dubliu.

„Mano žaidėjai dar nieko nešvenčia, nes jie žino, kad dar nieko nelaimėjome“, – santūrumo prašė P. Guardiola.

Jei „City“ triumfuos, klubas pagerins „Premier“ lygos rekordą – taps vieninteliu klubu, kuris Anglijos futbolo karūną matuosis jau net ketvirtą kartą iš eilės. Istorija „City“ komandai palanki – „miestiečiai“ dar niekada nepaleido titulo iš rankų, į paskutinį turą atėję būdami pirmoje vietoje.

Beje, Anglijos žiniasklaidoje itin daug liaupsių sulaukė P. Guardiolos sprendimas. Edersonas buvo itin piktas po to, kai mače treneris jį nusprendė pakeisti, kai vartų sargas susidūrė su Cristianu Romero, tačiau pasirodęs Stefanas Ortega sužaidė įspūdingai, kai atrėmė ne vieną itin pavojingą „Tottenham“ smūgį.

„City“ komandai titulą įteikė S. Ortegos pasirodymas“, – taip po mačo rėžė buvęs futbolininkas Jamie Carragheris.

KUR TITULAS? Tokiomis situacijomis sirgaliams nuolat iškyla klausimas – jei visos finalinės „Premier“ lygos sezono dienos rungtynės vyks vienu metu, o dėl titulo kovoja dvi komandos, kur bus čempionų taurė? BBC pateikia atsakymą.

Paaiškėjo, kad egzistuoja dvi visiškai identiškos taurės – viena, kuri paliekama esamiems čempionams, o kitą turi „Premier“ lyga. Taigi abu titulai bus paruošti tiek „Etihad“, tiek ir „Emirates“ stadionuose galimam šventimui tiek Londone, tiek Mančesteryje.

Beje, abiejuose miestuose bus paruošti identiški čempionų podiumai, ir tokie patys pirotechnikos užtaisai. Netgi čempionų medaliai bus pristatyti į abu stadionus.

ATSISVEIKNIMAS. „Manchester United“ klubas atsisveikino su „Old Trafford“ stadionu. Tiesa, komanda tai padarė pergalingai, kadangi paskutinėse sezono namų rungtynėse MU 3:2 palaužė „Newcastle United“ futbolininkus.

Viskas, ką šiame sezone dar gali Mančesterio klubas padaryti, yra pasiekti 7 vietą, ir aplenkti tą pačią Niukaslo komandą.

Po rungtynių į rankas mikrofoną dar pasičiupo treneris Erikas ten Hagas, jis kreipėsi į sirgalius tomis pačiomis mintimis, ką kartojo ir visą sezoną.

„Niuriu jus patikinti, kad mano žaidėjai atiduos viską, kad iškovotų FA taurę, ir netgi tris taškus paskutinėse sezono rungtynėse“, – sakė olandas.

Beje, neaiški ir vieno komandos lyderių Bruno Fernandeso ateitis. Šis po paskutinių rungtynių užsiminė apie bendros kalbos su MU neradimą.

Portugalas dar turi dvejus metus turintį galioti kontraktą, tačiau yra siejamas su galimais persikėlimais į Miuncheno „Bayern“ ar net Saudo Arabiją.

„Nenoriu būti žaidėju, kuris rungtyniauja komandoje, kai pati komanda jo nenori. Jaučiu, kad klubas nori manęs savo ateities planuose, bet jei kartais taip nenutiktų, aš neketinu likti. Bet jei jie tikrai panorės, kad likčiau, aš pasiliksiu“, – dėstė B. Fernandesas.

Tiesa, E. ten Hagas nukirto visas galimas spekuliacijas.

„Klubas nori, kad Bruno pasiliktų“, – sakė treneris.

Gražiausias turo įvartis

Lewiso Hallo („Newcastle United“) smūgis į „Manchester United“ vartus.

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai

1. Erlingas Haalandas („Manchester City“) – 27.

2. Cole’as Palmeris („Chelsea“) – 22.

3. Alexanderis Isakas („Newcastle United“) – 20.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų