Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

26-asis „Premier“ lygos turas: D.Copperfieldo paieškos, penki „Everton“ taškai per vieną turą ir P.Guardiolos odė žaidėjams

2024.02.27 16:32
Pepas Guardiola | Scanpix nuotr.

Pepas Guardiola | Scanpix nuotr.

 Ar įmanoma per vieną turą surinkti penkis taškus? Liverpulio „Everton“ pavyzdys rodo, kad kartais įmanoma, tačiau ne tik dėl sužaistų rungtynių. Apie „irisų“ situaciją, ir didžiulę dramą turnyro lentelėje – tradicinėje Anglijos „Premier“ lygos „Sportas.lt“ apžvalgoje.

TOLSTA. Jau pirmajame kėlinyje triuškinančią persvarą turėjęs Birmingamo „Aston Villa“ klubas galiausiai susitvarkė su „Nottingham Forest“ komanda, ir namuose triumfavo 4:2. Tai reiškia, kad Unai Emery komanda įtvirtina savo pozicijas didžiajame ketverte, ir dabar penktoje vietoje esantį Londono „Tottenham“ lenkia penkiais taškais. Tiesa, londoniečiai sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau.

„Toks ir yra mūsų tikslas – ketvertas. Kitą sezoną norime būti UEFA Čempionų lygoje“, – sako Leonas Bailey.

Jei „Aston Villa“ įgyvendins savo tikslą, klubui tai bus Čempionų lygos debiutas.

„Nottingham Forest“ komanda ir toliau itin stringa išvykos rungtynėse. Nuo praėjusio sezono, kai kubas sugrįžo į „Premier“ lygą, ši komanda svečiuose sugebėjo laimėti tik trejas rungtynes iš 32-iejų. 21 pralaimėjimas šioje atkarpoje byloja faktą, kad per šiuos du sezonos „Nottingham Forest“ yra prasčiausiai išvykose rungtyniaujanti „Premier“ lygos komanda.

IŠTRAUKĖ. Braitono klubas rungtynėse su Liverpulio „Everton“ komanda dėl raudonos kortelės prarado Billy Gilmourą, ir atsiliko 0:1. Situacija nepavydėtina, tačiau Lewiso Dunko smūgis galva 95-ą minutę atėmė du taškus iš „irisų“.

Kapitonas L. Dunkas tai padarė simbolinėse rungtynėse – 400-ąjame savo mače vilkint Braitono aprangą.

„Viena vertus, taškas geriau nei jokio taško, bet man sunku priimti tokią mačo pabaigą. Mes nusipelnėme pergalės, kūrėme daug šansų. Man nepatinka pasiteisinimai, bet mes turime pernelyg daug traumuotų futbolininkų. Jei prarandame Mitomą, Ansu Fati ar Enciso, mums sunku, nes tikrai neturime gilios ir lygiavertės sudėties“, – sakė Braitono treneris Roberto De Zerbi.

Tiesa, nors „Everton“ ir prarado taškus, formaliai, šią savaitę jie išeina „į pliusą“. Paaiškėjo, kad dėl finansinių taisyklių nusižengimo skirta 10 taškų atėmimo bausmė yra švelninama, ir 4 taškus „Everton“ atgauna. Tai klubą kilstelėjo lentelėje per dvi pozicijas – į 15 vietą.

Lapkritį paskirta didžiausia bausmė „Premier“ lygos istorijoje klubą buvo nubloškusi iš 14 vietos į net 19-ąją.

DEBIUTAS. Dėl sveikatos problemų pasitraukusį Roy'ų Hodgsoną pakeitęs treneris Oliveris Glasneris debiutavo pergalingai – „Crystal Palace“ 3:0 pervažiavo „Burnley“ futbolininkus.

„Steve'as Parishas neliepė man laimėti „Premier lygos, – juokėsi O. Glasneris. – Aš nesu magas, nesu Davidas Copperfieldas.“

Jo užduotis – stabilizuoti drebėjusią komandą, ir išlaikyti ją lygoje. Kol kas pozicijos atrodo gana užtikrintos, kadangi iškritimo zona lenkiama aštuoniais taškais, o pats „Crystal Palace“ klubas rikiuojasi 13-as.

Iš šiuo metu iškritimo zonoje esančių komandų, atrodo, tik Lutonas dar realiai kovoja dėl išlikimo. „Burnley“ turi tik 13 taškų, ir nuo saugios zonos, 17 vietos, atsilieka 11 taškų.

ANTAUSIS. Alexas Iwobi smūgiu į apatinį vartų kampą Londono „Fulham“ komandai leido apvogti „Manchester United“ futbolininkus jų pačių stadione.

Jis pasižymėjo 97-ąją mačo minutę. Tai yra antras vėlyviausias pergalę nulėmęs įvartis prieš „Manchester United“ „Premier“ lygos istorijoje.

Nuo metų pradžios MU rodė išties solidžią sportinę formą su penkiomis pergalėmis iš eilės, ir Rasmuso Hojlundo įvarčių salve, tačiau dabar patirtas pralaimėjimas, o išsvajota ketvirta vieta tolsta – „Aston Villa“ Mančesterio komandą lenkia jau aštuoniais taškais.

„Manchester United“ priminė apie slogų savo veidą, ir sulaukė daug kritikos britų žiniasklaidoje.

„Kaip jų manymu jie dar gali patekti į ketvertą? Apskritai, koks tikslas tokiai komandai to siekti? Juk ji vis tiek Čempionų lygoje nieko nenuveikia. Žodžiais sunku paaiškinti, kokia bloga buvo „Manchester United“ komanda. Viskas buvo tiesiog labai blogai“, – tiesioginiame „Sky Sports“ eteryje rėžė apžvalgininkas Paulas Mersonas.

„Manchester United“ dabar namie jau pralaimėjo 8 šio sezono mačus ir artinasi prie visų laikų antirekordo (9).

Tiesa, kad ir kokia neįkvepianti situacija būtų „Old Trafford“ stadione, Erikas ten Hagas toliau ieško pozityvo.

„Po tokių pralaimėjimų visada reikia žiūrėti į visą paveikslą. O mūsų paveikslas ateities perspektyvoje atrodo netgi labai gerai“, – sakė olandų specialistas.

MINIMALUS SKIRTUMAS. Philo Fodeno smūgis padovanojo „Manchester City“ komandai minimalią pergalę Bornmute 1:0. Minimalus skirtumas liko ir turnyro lentelės viršūnėje, kur dabar „Liverpool“ pirmoje vietoje įsitaisė tik su trapia vieno taško persvara.

Nepaisant to, kad „AFC Bournemouth“ komanda sugebėjo turėti ir neblogų šansų rezultatą lyginti, Pepas Guardiola savo futbolininkus po susitikimo gyrė.

„Lenkiuosi savo žaidėjams – jie tikri supermenai. Tokiose rungtynėse mes visada turime mažiau laiko pasiruošimui nei varžovai. Mes ateiname iš situacijos, kai žaidžiame kas tris dienas, kuomet kai kurios kitos komandos turi savaitę pasiruošimui.

Taigi kai žmonės sako, kad visiems sąlygos vienodos... Ne, ne, ne. Ne visiems sąlygos vienodos. Mes turime daug daugiau rungtynių, ir tada atvykstame žaisti su tikrai puikia komanda, fantastiška komanda, kuri šįmet „Old Trafforde“ laimėjo 3:0. Mes iš žaidėjų reikalaujame kartais net per daug, bet jie duoda mums reakciją. Žinau, žmonės kalbės, kad toks futbolininkų darbas, bet tvarkaraštis tiesiog perkrautas.

Visgi toks jau yra tas futbolo verslas, ir mane vis dar stebina, kaip mes vis dar atsilaikome ir esame lenktynėse. Šie žaidėjai turi neįtikėtinus charakterius“, – savo komandą liaupsino P. Guardiola.

Ispanų trenerio žodžius gerai iliustruoja iškalbingas faktas. Šį sezoną „Manchester City“ visuose turnyruose laimėjo jau 14-ąsias išvykos rungtynes. Nors iki sezono galo dar toli, jau dabar tai yra didesnis išvykos pergalių skaičius nei per visą praėjusį sezoną (13), kai „City“ tiesiog šlavėsi visus titulus.

SUTRAIŠKĖ. Londono „Arsenal“ susitikime su „Newcastle united“ nebuvo absoliučiai jokios intrigos. „Kanonieriai“ iki 84-osios minutės netgi pirmavo rezultatu 4:0, kol galiausiai svečiai sumenkino atsilikimą, ir susitikimas baigėsi „Arsenal“ pergale 4:1.

„Individualiai mes atrodėme tiesiog fantastiškai. Pakėlėme kartelę labai anksčiau. „Newcastle United“ yra labai gera komanda, gerai treniruojama, bet šiandien sužaidėme taip, kad juos privertėme rungtynėse kentėti“, – džiaugsmu po pergalės tryško treneris Mikelis Arteta.

„Arsenal“ puolimas šiuo metu yra bene patraukliausas stebėti visoje Anglijoje. Per šešerias rungtynes Londono komanda sumušė įspūdingai daug – net 25 įvarčius. Tai yra pirmas kartas „Arsenal“ istorijoje, kai per kalendorinių metų pradžią klubas laimi visas pirmąsias šešerias „Premier“ lygos rungtynes.

Maža to, tai yra pirma komanda „Premier“ lygos istorijoje, kuri septyniuose kėliniuose iš eilės muša mažiausiai bent po du įvarčius.

TITULO LENKTYNĖS. Per pastaruosius metus buvo ne vienas sezonas, kai „Manchester City“ ir „Liverpool“ turėjo didžiulės įtampos titulo lenktynes, tačiau šįmet intriga įtraukia jau tris komandas, į kurių ratą įsijungė ir Londono „Arsenal“. J. Kloppo komanda turi 60 taškų, „Man City“ 59, o „Arsenal“ – 58. Kiekviename ture bet kurios iš šių komandų kluptelėjimas gali keisti visą šios trijulės paveikslą.

Be jokios abejonės, „City“ turės sunkiausią kovo mėnesį iš visų šių komandų. Po FA taurės mačo su Lutonu, laukia mačas su „Manchester United“, vėliau – Čempionų lygos aštuntfinalis, o kitą savaitgalį – kelionė į „Anfield“ ir mačas su „Liverpool“. Kovo mėnesį P. Guardiola su kompanija baigs mūšiu su Londono „Arsenal“.

Tiesa, statistikos grando „Opta“ kompiuteris sugeneravo titulo lenktynių pabaigos tikimybes, ir favoritu laiko „Manchester City“ komandą, kuriai duoda 51,3 proc. tikimybę triumfuoti lygoje. „Liverpool“ komandai duodami 37,1 proc., o „Arsenal“ – tik 11,5 proc.

Tiesa, tai tėra prognozės, apskaičiuotos remiantis visų komandų tvarkaraščiais, tikimybėmis laimėti kiekvienas rungtynes, lažybininkų prognozėmis, istorinius pavyzdžius ir pačios „Opta“ duomenimis apie kiekvieną klubą.

LIETUVIS. Jaunasis Dovydas Sasnauskas yra pirmasis lietuvis priartėjęs prie „Premier“ lygos per pastaruosius septynerius metus nuo Giedriaus Arlauskio laikų. Chrisas Wilderis 17-metį talentą iš Lietuvos registravo susitikimui su „Wolverhampton“ futbolininkais. Lietuvis nuo suolo nepakilo, o jo atstovaujama „Sheffield United“ pralaimėjo 0:1.

Dovydas Sasnauskas | Organizatorių nuotr.

Dovydas Sasnauskas | Organizatorių nuotr.

Vidurio gynėjas iš pradžių atstovavo „Chelsea“ akademijai, kol galiausiai persikėlė į Šefildą. Šios komandos spalvas jis gina nuo vasaros, ir dažnai treniruojasi su pagrindine ekipa.

HAT-TRICK. Tokiu šiame ture pasižymėjo Jarrodas Bowenas, kurio įvarčių salvė leido Londono „West Ham“ komandai 4:2 įveikti „Brentford“ komandą. Tai pirmas J. Boweno „hat-trickas“ karjeroje.

Įdomu tai, kad tokiu įspūdingu stiliumi „West Ham“ nutraukė labai prastą atkarpą, kai klubas nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės šiais kalendoriniais metais, o per pastarąsias trejas rungtynes buvo praleidęs net 11 įvarčių, ir neįmušęs nė vieno.

Treneriui Davidui Moyesui stadionuose dažnai pasigirsdavo švilpimai ar net raginimai trauktis, tačiau dabar viskas pasisuko taip, kad ant savo stalo specialistas netgi turi pasiūlymą pratęsti kontraktą.

„Yra dažni pokalbiai su klubo savininkais, ir net yra pasiūlymas pratęsti sutartį. Visgi aš nusprendžiau palaukti iki sezono pabaigos. Turiu daug priežasčių neskubėti ir palaukti. Turiu pasirinkti, kas yra geriausia man, mano šeimai, ir pačiam klubui“, – sakė treneris.

Jei jo žodžiai yra tiesa, tai „West Ham“ organizacija taip įvertina jo darbą ne šiame, o praėjusiame sezone, kai laimėta UEFA Konferencijų lyga tapo pirmuoju klubo titulu per 43-ejus metus.

Gražiausias turo įvartis

Pirmasis J. Boweno tikslus smūgis į „Brentford“ vartus.

Rezultatyviausi futbolininkai:

Erlingas Haalandas („Manchester City“) – 17.

Mohamedas Salah („Liverpool“) – 15.

Dominicas Solanke („AFC Bournemouth“), Jarrodas Bowenas („West Ham“) ir Ollie Watkinsas („Aston Villa“) – visi po 14.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų