Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

23-iasis „Premier“ lygos turas: beviltiška autsaiderių situacija, „per didelis“ „Arsenal“ džiūgavimas ir rezultatyviausias turas istorijoje

2024.02.07 10:09
„Arsenal“ | Scanpix nuotr.

„Arsenal“ | Scanpix nuotr.

 Anglijos „Premier“ lygoje pamažu keičiasi situacija turnyro lentelėje. Lyderiu lieka „Liverpool“ klubas, bet jam spaudimas po šio turo stipriai išaugo. Apie visą šį itin rezultatyvų turą – tradicinėje „Premier“ lygos savaitės apžvalgoje.

IŠPLĖŠĖ. Londono „Tottenham“ klubas jau atrodė, kad iškovos pergalę „Goodison Park“ stadione, tačiau tik pridėto laiko metu „Everton“ vyrams tašką išplėšė Jarradas Branthwaite'as, ir susitikimas baigėsi lygiosiomis 2:2.

„Tottenham“ komandai nepadėjo net ir tai, kad į savo buvusios komandos vartus brazilas Richarlisonas mušė du įvarčius. Pastaruoju metu jis „Tottenham“ gretose jaučiasi vis patogiau. Jei per pirmąsias 39-erias rungtynes jis mušė vos dukart, tai dabar per pastaruosius aštuonis susitikimus pasižymėjo jau net devynis kartus, o smūgių tikslumas išaugo nuo 4 iki net 36 procentų.

Tuo metu „Everton“ komandai įvartis tampa bent jau minimalia paguoda, kadangi „irisai“ nelaimi jau net šešerių rungtynių iš eilės, ir lieka iškritimo zonoje – 18-oje vietoje.

Vehem Ange'as Postecoglou po mačo liko nepatenkintas dėl vėlyvo įvarčio.

„Kartais susidaro įspūdis, kad arbitrai visus sprendimus nusimeta nuo savęs, ir viską palieka VAR. Esame nusivylę, kad viskas taip susiklostė ir praleidome taip vėlai“, – tikino „Tottenham“ treneris.

Beje, artimiausiose rungtynėse „Everton“ neturės savo trenerio Seano Dyche'o. Jis šiame susitikime gavo jau trečią savo sezono geltoną kortelę, todėl artimiausią išvyką į Mančesterį ir kovą su „City“ jis praleis.

„Labai prastas teisėjų sprendimas. Reagavau į situaciją ir už tai esu nubaustas. Juk turėtų būti kažkokia logika“, – sako „Everton“ specialistas.

ĮTAMPA AUGA. Nors prieš savaitę Roy'ui Hodgsonui pavyko prigesinti gaisrą įveikus autsaiderį Šefildą, bet dabar jo treniruojama „Crystal Palace“ komanda ir vėl neturėjo absoliučiai jokių šansų kovoje su Braitonu – patirtas pralaimėjimas rezultatu 1:4, kas tik dar labiau augina įtampą garsiajam klubo specialistui.

Su 24 taškais dabar komanda turnyro lentelėje rikiuojasi 14-oje pozicijoje, tačiau ne taip ir stipriai, tik penkiais taškais lenkia iškritimo zoną. Juo labiau, kad Londono komanda yra daugiausiai pinigų per sausio perėjimų langą išleidusi „Premier“ lygos ekipa – daugiau nei 30 milijonų svarų.

Fanai stadione jau kėlė plakatą, raginantį klubo vadovybę atleisti patyrusį specialistą, kai per 17 mačų laimėti buvo vos keturi.

„Matau, kad sirgaliai nepatenkinti rezultatais, bet esu paskirtas šios komandos treneriu, ir eisiu per visus sunkumus, su kuriais susidursiu. Niekada nebijojau iššūkių, ir dabar neketinu to daryti – turiu jėgų bandyti viską pakeisti į gerą pusę“, – sakė R. Hodgsonas.

Beje, mačą pažymėjo ir konfliktas, kai susidūrė „Crystal Palace“ ir Braitono komandų sirgalių grupuotės. Vietos policija suėmė septynis įsisiautėjusius ir muštynes kėlusius sirgalius.

FEJERVERKAI. Lutono klubas turėjo šansą šiame ture iškovoti neeilinę pergalę, kai kovoje su „Newcastle United“ pirmavo 4:2. Visgi viskas lygos naujokams į šipulius subyrėjo per viso labo šešias minutes – du greiti įvarčiai atstatė lygybę, mačas baigėsi 4:4 ir komandos pasidalijo po tašką.

Įdomu tai, kad Lutono komandos puolimas pastaruoju metu kelia vis daugiau sirgalių susižavėjimo. Štai skaičiuojant pastarųjų šešerių rungtynių atkarpą, ši komanda pelnė net 15 įvarčių, o tai – didžiausias skaičius visoje „Premier“ lygoje – tik „Manchester City“ ir „Liverpool“ mušė po tiek pat.

„Po šio mačo mano jausmai sumišę. Didžiuojuosi komanda, tačiau Niukaslas labai greitai sugrįžo į rungtynes, kas man, kaip treneriui, nebuvo ypač malonu“, – sakė Lutono treneris Robas Edwardsas.

Aukščiausiame divizione Lutonas per išvykos rungtynes keturių įvarčių nebuvo pelnęs nuo pat 1987-ųjų.

Tiesa, Niukaslas nepaisant kovingumo, toliau turi didelių bėdų gynyboje. Per penkerias rungtynes ekipa praleido jau net 15 įvarčių – tik autsaideris Šefildas turi prastesnę gynybą šioje atkarpoje.

SUTRYPĖ. Beje, „Sheffield United“ dar penkis kamuolius iš savo vartų tinklo traukėsi ir šiame ture – kovoje su Birmingamo „Aston Villa“ beviltiškai patirta nesėkmė 0:5.

Tai buvo gėdingas pažeminimas paties Šefildo stadione – „Aston Villa“ jau vien per pusvalandį sumušė net keturis įvarčius. Tai yra pirmasis atvejis per pastaruosius 13 metų „Premier“ lygoje, kai svečių komanda šeimininkams per pirmąsias 30 minučių muša tiek įvarčių.

Tai jau antras toks žeminantis „Sheffield United“ pralaimėjimas per sezoną – rugsėjį šį klubą 8:0 sudaužė ir Niukaslas. Iškalbingas „Sheffield United“ beviltiškumo rodiklis yra ryški praleistų įvarčių statistika – net 59 praleisti įvarčiai per 23-ejas pirmąsias sezono rungtynes yra daugiausiai aukščiausiame Anglijos divizione nuo 1966-ųjų metų.

Šiuo metu Šefildas turi vos 10 taškų, ir nuo 17-os vietos komandą skiria net 10 taškų. „Opta“ apskaičiavo, kad šiuo metu egzistuoja 99 proc. tikimybė, kad po sezono „Sheffield United“ grįš į „Championship“ pirmenybes. „Aš esu treneris, aš stoviu viso to centre ir priimu kritiką, todėl galiu prisiimti atsakomybę“, – sakė Šefildo komandos treneris Chrisas Wilderis.

„Aston Villa“ komandai tai buvo didžiausia išvykos pergalė „Premier“ lygoje per pastaruosius 16 metų.

EILINIS ANTAUSIS. Londono „Chelsea“ komandai šis sezonas yra vienas didelis košmaras – eilinis pralaimėjimas dabar rezultatu 2:4 buvo patirtas namuose prieš „Wolverhampton“ futbolininkus.

„Chelsea“ situacija tokia prasta, kad rungtynių metu dalis klubo sirgalių net pradėjo skanduoti rusų oligarcho Romano Abramovičiaus vardą, taip romantizuojant laikus kai jo valdoma „aristokratų“ komanda Anglijoje buvo konkurencinga. Anglijoje dabar „Chelsea“ viso labo 11-oje vietoje.

„Mes nesame pakankamai geri, tokia yra realybė. Įskaitant ir mane, juk esu pirmas, kuris atsako už rezultatus“, – nesiteisino Mauricio Pochettino.

Protu sunkiai suvokiamų pinigų investicijos kol kas neatsiperka. „Clearlake Capital“ už klubą neseniai sumokėjo daugiau nei 4 mlrd. svarų, dar daugiau nei milijardą investavo į naujus žaidėjus ir trenerių štabo ar personalo pokyčius, tačiau jokių pozityvių permainų nėra.

Naujieji savininkai jau spėjo pakeisti tris trenerius, o dabartinis specialistas, M. Pochettino, Londone pradirbo 32-erias „Premier“ lygos rungtynes – lygiai tiek, kiek spėjo padirbėti prieš tai atleistas Grahamas Potteris.

Sutapimas toks, kad dabar „Chelsea“ yra lygiai toje pačioje 11-oje vietoje, kurioje ir buvo, kai G. Potteris neteko darbo. Abu treneriai patyrė po 11 pralaimėjimų. Tiesa, argentinietis iškovojo daugiau pergalių (14) nei anglas (12). Tiesa, atrodo, kad treneris turi vadovybės pasitikėjimą, ar bent jau pats taip teigia

„Iš savininkų gavau gerų žinučių. Be abejo, kad su vadovybe ir sporto direktoriumi bendrauju kiekvieną dieną, ir palaikau labai artimą ryšį“, – sako „Chelsea“ treneris.

PERGALĖ SU KARTĖLIU. Alejandro Garnacho pelnė du įvarčius, o „Manchester United“ 3:0 nesunkiai susitvarkė su Londono „West Ham“ komanda.

Visgi „Manchester United“ trenerių štabas laimėjimu pilnavertiškai džiaugtis negalėjo, kadangi rungtynių metu traumą patyrė Lisandro Martinezas.

„Trauma neatrodo labai lengva“, – sakė Erikas ten Hagas iškart po susitikimo.

Treneris argentiniečio situaciją jau tada pavadino asmenine tragedija, kadangi jis dėl traumos nerungtyniavo tris mėnesius, ir į rikiuotę buvo sugrįžęs tik sausio mėnesį.

Galiausiai klubas išplatino pranešimą, kad L. Martinezas po kelio traumos iš rikiuotės dabar krenta mažiausiai dviem mėnesiams.

ŠVENTĖ. Svyruoja „Liverpool“ klubo pozicijos turnyro lentelės viršuje. Jurgeno Kloppo auklėtiniai išvykoje 1:3 nusileido Londono „Arsenal“ klubui. Tai reiškia, kad jei „Manchester City“ išnaudos savo rezerve turimas rungtynes pergalei pasiekti, būtent Pepo Guardiolos auklėtiniai kils į pirmą vietą. Kol kas joje lieka „Liverpool“ klubas.

Beje, mače sužibėjo Jorginho. Jis pirmą kartą nuo lapkričio mėnesį mačą pradėjo starto sudėtyje, ir sužaidė solidų susitikimą. Pavyzdžiui, jis atliko daugiau perdavimų (44) nei bet kuris kitas laimėjusios „Arsenal“ žaidėjas.

Anglų žiniasklaidoje daug kritikos sulaukė ir „Liverpool“ gynyba. Pirmas įvartis į „Liverpool“ vartus krito po to, kai du „Arsenal“ žaidėjai išėjo į greitą ataką prieš vieną svečių gynėją, o antrasis įmuštas po itin grubios vartininko Alissono klaidos.

„Vertinant mačo intensyvumą, negaliu patikėti, kokia prasta buvo Liverpulio komanda gynyboje. Negali nuvertinti „Arsenal“, bet „Liverpool“ įvarčius atidavė taip, lyg būtų smuklės komanda“, – pralaimėjusį klubą plakė buvęs futbolininkas Roy'us Keane'as.

„Virgilas Van Dijkas priėmė blogus sprendimus, ir jis buvo įsitraukęs iš blogosios pusės į tris praleistus įvarčius“, – kritikos nemažino ir Jamie Carragheris.

Beje, olandas po mačo visiškai prisiėmė atsakomybę už kritusį antrą įvartį.

Beje, kritikos po mačo susilaukė ir patys „Arsenal“ žaidėjai. Buvo tokių, kuriems krito į akis „kanonierių“ džiaugsmas po pergalės, esą šeimininkai pernelyg džiaugėsi laimėjimu, nors dar net ne sezono pabaiga.

Daugiausiai omenyje turimas Martinas Odegaardas, kuris džiūgavęs po rungtynių iš „Arsenal“ klubo fotografo perėmė fotoaparatą ir aikštėje fotografavo jį patį ir sirgalius. Emocingas buvo ir trenerio Mikelio Artetos džiaugsmo sprintas po paskutinio, trečiojo įvarčio.

„Tu laimėjai rungtynes, atrodei tiesiog nuostabiai, grįžai į lenktynes dėl titulo, bet būk mielas, tiesiog eik į tą tunelį ir keliauk į rūbinę. Sakau tai rimtai“, – tikino J. Carragheris.

Tiesa, pats M. Odegaardas vėliau nevengė atsikirsti buvusiam žaidėjui.

„Nemanau, kad to buvo per daug. Visi, kas myli futbolą supranta, kiek tokia pergalė daug reiškia. Kai tu negali švęsti pergalės, tai kada gali švęsti? Esame laimingi dėl pergalės, bet tuo pačiu liksime paprasti“, – pasakojo „Arsenal“ žaidėjas.

BE PENKIŲ MINUČIŲ LYDERIAI? Į puikias pozicijas turnyro lentelėje „Manchester City“ klubą sugrąžino Philo Fodeno „hat-trickas“. Jis įmušė tris įvarčius, o „miestiečiai“ nesunkiai rezultatu 3:1 paguldė „Brentford“ futbolininkus.

Tiesa, P. Guardiolos mintys po mačo buvo dvejopos.

„Pačios pergalės mes nusipelnėme, bet reikia pripažinti, kad mums pasisekė, jog po pirmo kėlinio buvo lygu (1:1). Antrajame kėlinyje jau buvome daug geresni“, – sakė ispanas treneris.

Tiesa, jei „City“ kalba apie sėkmę, tai „Brentford“ komandos vyrai šį sezoną jos neturi. Iš viso ši komanda šį sezoną prarado jau 26 taškus rungtynėse, kuriose pirmieji veržėsi į priekį. Tai yra daugiausiai taškų iš pirmaujančių statuso netekusi viso čempionato komanda. Tai yra toks didelis skaičius, kad tiek taškų kartu sudėjus ši komanda nebuvo išmėčiusi per pastaruosius dvejus metus.

Būtent tiek įvarčių „Premier“ lygoje buvo įmušta per 10 turo rungtynių. Tai neeilinis skaičius – antras rezultatyviausias visų laikų „Premier“ lygos turas. Rekordiniu iki šiol lieka sezonas prieš 31-erius metus, kai viename ture krito net 53 įvarčiai. 20-ies komandų formate tai yra pats rezultatyviausias visų laikų turas.

Gražiausias turo įvartis

Antrasis Richarlisono („Tottenham“) tikslus smūgis į „Everton“ vartus.

Rezultatyviausi „Premier“ lygos žaidėjai

Erlingas Haalandas („Manchester City“) ir Mohamedas Salah („Liverpool“) – po 14.

Dominicas Solanke („AFC Bournemouth“) – 13.

Son Heung-Minas („Tottenham“) – 12.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų