Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

FutbolasLT - IAUSI: nuo metų įvykio iki metų nesusipratimo

2023.12.30 13:04
FutbolasLT | Stop kadras

FutbolasLT | Stop kadras

Paskutinėje 2023-ųjų „FutbolasLT“ tinklalaidėje ant „i“ buvo sudėti paskutiniai taškai. Laidos vedėjai išskyrė 12 nominacijų, kuriose buvo renkama: metų įvykis, metų rungtynės, metų pergalė, metų pralaimėjimas, metų įvartis, metų asmenybė, metų atsisveikinimas, metų perspektyviausias, metų atradimas, metų nesusipratimas, metų gerumo banga ir metų citata.

METŲ ĮVYKIS: Edgaro Jankausko sugrįžimas prie nacionalinės rinktinės vairo

Metų pradžioje paruošta sutartis Reinholdui Breu nebuvo pasirašyta ir paskutinę minutę, sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas Edgaras Jankauskas. Priminsime, kad kaip tik tuo metu E.Jankauskas neteko pareigų Saudo Arabijoje, o grįžus į Lietuvą, pirmiausia, jam buvo pasiūlyta vairuoti Lietuvos U-19 rinktinės vairą.

„Mano pasirinkimas toks dėl to, kad praėjo nemažai metų nuo tada, kai rinktinę buvo taip malonu žiūrėti“, - pasirinkimą komentavo Aurimas Budraitis. Beje, Naglis Miknevičius šioje nominacijoje išskyrė „Panevėžio“ triumfą A lygoje.

METŲ RUNGTYNĖS: „Žalgiris“ - „Panevėžys“ (24 turas)

Nors šioje nominacijoje pretendentų buvo daugiau (LFF taurės finalas arba Kauno derbis paskutiniajame ture), tačiau dviem balsais triumfavo vienos kokybiškiausių metų rungtynių, prieš kurias Gino Lettieri varžovus spėjo apkaltinti sąmokslu, kuriose „Žalgiris“ žaidė, išties, gerai, tačiau pergalę 2:1 šventė panevėžiečiai.

„Pirmąkart komentavau su Edgaru Jankausku ir turėjau nuogąstavimų, kaip mums seksis. Galiausiai, tai buvo rungtynės, kuriose nereikėjo dirbtinų emocijų, nes viskas gavosi natūraliai“, - sakė Evaldas Gelumbauskas.

METŲ PERGALĖ: Lietuvos rinktinės pergalė prieš Bulgariją; „TransINVEST“ laimėtas LFF taurės finalas

Viena iš trijų nominacijų, kurioje vieno nugalėtojo nėra. Abi pergalės buvo pasidalintos po du kartus. Priminsime, kad nugalėdama Bulgariją, Lietuvos rinktinė nutraukė dvejus metus trukusį prakeiksmą. „TransINVEST“, savo ruožtu, pelenės istorija buvo viena įdomiausių per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją.

„Čia buvo galima rinkti, pavyzdžiui, „Sūduvos“ pergalę prieš „Žalgirį“, tačiau tų rungtynių svarba nė iš tolo nepriminė taip ilgai lauktos Lietuvos rinktinės pergalės ar, juolab, Pirmos lygos komandos iškovoto titulo“, - sakė A.Budraitis.

METŲ PRALAIMĖJIMAS: „Žalgirio“ nesėkmė prieš „Kauno Žalgirį“ LFF taurės turnyre; „Riterių“ sezono pralaimėjimas; paskutiniajame ture „Hegelmann“ pralaimėta Europa; „Panevėžio“ pralaimėjimas „Neptūnui“.

Dar viena nominacija, kurioje visiškai išsiskyrė vedėjų nuomonė. Priminsime, kad žalgiriečiai LFF taurės turnyrą baigė savo bendravardžiui iš Kauno pralaimėdami 0:3. Tuo metu, tai buvo labai netikėta, nes prieš kurį laiką sostinės ekipa tarpusavio rungtynes buvo laimėjusi 5:2.

„Riterių“ vieno pralaimėjimo išskirti neįmanoma, nes visas sezonas buvo klubo fiasko. Neabejotinai, labai skaudų pralaimėjimą patyrė „Hegelmann“, kai, panaikinę dviejų įvarčių deficitą prieš „Kauno Žalgirį“, buvo labai arti, galbūt, bronzinio ir kelialapį į Europą dovanojusio įvarčio.

Be abejo, „TransINVEST“ triumfą LFF taurėje palengvino faktas, kad komandai neteko susikauti nei su „Žalgiriu“, nei su „Panevėžiu“, kurį po baudinių serijos išmetė „Neptūnas“.

„Tai buvo pralaimėjimas žiauriausia pralaimėjimo forma, kai nusileidi nusiteikimu, pastangomis ir rezultatu“, - pasirinkimą komentavo Karolis Tretjakas.

METŲ ĮVARTIS: Stipės Vučuro įvartis į savo vartus LFF taurės rungtynėse prieš „Kauno Žalgirį“

Tuo metu Kauno komanda pirmavo 2:0, tad tiesioginės įtakos galutiniam laimėtojui šis įvartis nepadarė. Šis įvartis netgi nustelbė fantastišką Viliaus Armanavičiaus įvartį kitame LFF taurės etape, kai „Kauno Žalgiris“ rungtyniavo su „Šiauliais“.

„Tas įvartis filosofiškai atspindi visą „Žalgirio“ sezoną. Visomis prasmėmis“, - sakė Naglis Miknevičius.

METŲ ASMENYBĖ: Edgaras Jankauskas

Šioje nominacijose Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris laimėjo trimis balsais prieš vieną, kuris buvo skirtas „Panevėžio“ strategui Gino Lettieri.

„Kai Edgaras tapo rinktinės treneriu, man ryškiausias akcentas tas, kad jis, lyginant su pirmuoju etapu, labai pasikeitė. Kaip asmenybė“, - sakė E.Gelumbauskas.

Kitos nominacijos:

METŲ ATSISVEIKINIMAS: Sauliaus Mikoliūno atsisveikinimas su profesionaliu futbolu

METŲ PERSPEKTYVIAUSIAS: Matijus Remeikis

METŲ ATRADIMAS: „TransINVEST“; Rokas Lekiatas; Matijus Remeikis; Saulius Kužmarskis

METŲ NESUSIPRATIMAS: „MML City“

METŲ GERUMO BANGA: Mindaugo Kasperūno nuolatinė pagalba Ukrainai

METŲ CITATA: „Mes ne pirmi, bet ir ne antri“, - Vilma Venslovaitienė.

Visą epizodą su metų -IAUSIAIS galite pažiūrėti čia:

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų