Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

16-asis „Premier“ lygos turas: „per geras“ sutriuškinimas „Manchester United“ klubui, pralaimėjimo nepripažinęs M.Arteta ir trenerių atleidimų šansai (1)

2023.12.11 11:04
„Manchester United“ | Scanpix nuotr.

„Manchester United“ | Scanpix nuotr.

 16-asis Anglijos „Premier“ lygos turas kupinas įvykių – „Manchester United“ ir „Chelsea“ triuškinančios nesėkmės, naujas lyderis, ir vos išsigelbėję čempionai – apie visa tai ir dar daugiau – tradicinėje „Sportas.lt“ „Premier“ lygos turo apžvalgoje.

LYDERIAI. Anglijos „Premier“ lyga turi naujus lyderius. Jais tapo „Liverpool“ futbolininkai, 2:1 įveikę „Crystal Palace“ komandą, pasinaudojus Londono „Arsenal“ klupimu.

Liverpulis demonstruoja fantastišką sportinę formą – Jurgeno Kloppo treniruojama komanda yra vienintelė šį sezoną pralaimėjusi vos kartą.

Beje, įvartį mušė ir Mohamedas Salah, tapdamas tik penktu žaidėju „Liverpool“ istorijoje, įmušusiu 200 įvarčių per savo karjerą su klubo marškinėliais.

„Tenka pripažinti, kad šįkart mums kiek pasisekė, bet komandos, kurios laimi tik savo geras rungtynes, neturi rungtynių, kur jiems tiesiog nusišypso sėkmė, jos nėra sėkmingos. Šiandien pasisekė laimėti rungtynes, kuriose žaidėme prastai“, – atviravo J. Kloppas.

ANTAUSIS. „Manchester United“ sezonas ir toliau yra logika sunkiai paaiškinami amerikietiški kalneliai. Prieš kelias dienas įveikus Londono „Chelsea“ klubą, dabar MU namie yra 0:3 sutrypiami vieno autsaiderių „AFC Bournemouth“ klubo.

Šis pažeminimas „Old Trafford“ stadione dar labiau didina spaudimą Erikui ten Hagui. Klubas lieka šeštoje vietoje, bet dabar nuo didžiojo ketverto atsilieka jau nebe trimis, o šešiais taškais.

„Bournemout“ klubas gali švęsti, kadangi jiems tai yra istorinė pergalė – iki tol ši komanda niekada nebuvo laimėjusi „Old Trafford“ stadione.

„Ką tik pažiūrėjau rungtynių santrauką, ir susidaro įspūdis, kad 0:3 „Manchester United“ dar yra visai geras rezultatas“, – socialiniame tinkle rašė buvusi komandos žvaigždė Gary Neville’as.

Tai yra didžiausias pralaimėjimas MU istorijoje namuose, kai žaidžiama su komanda, kuri turą pradėjo antroje lentelės dalyje.

Treneris E. ten Hagas po rungtynių kalbėjo apie būtinybę ugdyti mentalitetą, tačiau spaudos konferencijoje taip pat buvo atviras, rėždamas, kad dabar klubo turima sudėtis nėra pakankamai gera, kad rezultatai būtų stabilūs.

„Vertinant mūsų turimus žaidėjus, sudėtis nėra pakankamai gera, kad matytume nuoseklumą, kuris taip būtinas elitinėms komandoms. Esu nusivylęs, nes tikėjausi ko kito. Sezoną pradėjome prastai“, – sakė olandas treneris.

PIRMOJI. Prie Šefildo klubo vairo grįžęs Chrisas Wilderis pasiekė pirmą pergalę prie klubo vairo – „Sheffield United“ 1:0 įveikė „Brentford“ futbolininkus.

„Tai labai emocionalu, nes man tai yra pirmoji pergalė po sugrįžimo“, – sakė pats Ch. Wilderis.

Šefildo vyrai lieka paskutiniai, bet dabar taškais išsilygino su „Burnley“ komanda. Tiesa, saugioje zonoje esantis „Everton“ klubas, besirikiuojantis 17-oje vietoje, vis dar nutolęs penkiais taškais.

SUDIE? Paulas Heckingbottomas, atleistas iš Šefildo komandos, kol kas lieka vieninteliu „Premier“ lygos treneriu, kuris šį sezoną neteko darbo. Tiesa, karštų kėdžių daugėja, ir gali būti, kad didžiųjų metų švenčių savo komandose nesutiks ir daugiau specialistų.

Viena populiariausių Jungtinėje Karalystėje lažybų bendrovių sudarinėja tikimybes, kurie treneriai netrukus bus atleisti. Didžiausi šansai šiuo metu duodami „Nottingham Forest“ trenerio Steve’o Cooperio galvos kirtimui.

O šiam strategui spaudimas iš tiesų auga, kadangi klubui vėl nepavyko iškovoti pergalės, šįkart sužaidus lygiosiomis su „Wolverhampton“ komanda. Tai buvo pirmasis klubo taškas išvykoje per pastaruosius du mėnesius.

Beje, po šio mačo S. Cooperis palikdamas aikštę ilgai mojavo sirgaliams, sudarydamas įspūdį tarsi atsisveikinęs su jais. Tiesa, po mačo apie tai paklaustas treneris paneigė tokią versiją, sakęs, kad tiesiog norėjo padėkoti žmonėms už palaikymą

„Mes kaunamės ir toliau. Tai tik parodo, koks darnus kolektyvas esame“, – sakė S. Cooperis.

„Esame vieningi, nesunku pastebėti, kad žaidėjai labai palaiko trenerį. Visi nori žaisti jo komandoje, sakė „Nottingham Forest“ žaidėjas Harry Toffolo.

Beje, remiantis lažybų kontorų prognozėmis, antras realiausias atleidimas yra E. ten Hagas iš „Manchester United“, trečioje vietoje pagal tikimybę – Roy’us Hodgsonas iš „Crystal Palace“.

PASAKA TĘSIASI. Birmingamo „Aston Villa“ toliau stabdžių šį sezoną nespaudžia – namie klubas šįkart 1:0 įveikė iki šiol lyderiu buvusį Londono „Arsenalą“, ir lieka trečioje vietoje.

Dabar „Aston Villa“ namie nepralaimi jau net 15-ąsias „Premier“ lygos rungtynes. Paskutinis varžovas laimėjęs „Aston Villa“ namuose ir buvo „Arsenal“ klubas, laimėjęs ten dar vasario mėnesį. Tai yra ilgiausia serija klubo istorijoje. Dar įspūdingiau tai, kad per vieną savaitę „Aston Villa“ namie guldo tokius grandus kaip „kanonierius“ ir „Manchester City“.

„Tai yra neįtikėtina serija. Kur tik dirbsiu treneriu ateityje, ką betreniruočiau, aš niekada to nesugebėsiu pakartoti“, – sako „Aston Villa“ sėkmės architektas treneris Unai’us Emery.

Specialistas vis dar atsisako minties save įtraukti tarp dalyvių lenktynėse link „Premier“ lygos titulo.

„Pakalbėkime apie tai po 30 ar 32 turo. Jei būsime toje pačioje pozicijoje ir tada, tuomet gal ir papasakosiu, ką manau. Šiuo metu mes tikrai nesame kovoje dėl titulo. Dabar koncentruojamės ties tuo, kad liktume ketverte. Bus sunku“, – sakė treneris.

Tuo metu Mikelis Arteta turėjo nemažai priekaištų arbitrams, kurių taip ir liko neišreiškęs viešai, skirtingai nei po rungtynių su Niukaslo klubu. „Arsenal“ treneriui nepatiko arbitro mintis atšaukti Kai’aus Havertzo įvartį, ir nebausti „Aston Villa“ komandos už Douglaso Luizo, londoniečių įsitikinimu, pražangą baudos aikštelėje prieš Gabrielį Jesusą.

„Renkuosi tiesiog to nekomentuoti“, – sakė M. Arteta.

Treneris taip pat puse lūpų leido suprasti esąs įsitikinęs, kad aikštėje geresnė buvo ne „Aston Villa“.

„Tavo vienintelis darbas yra nukreipti kamuolį į vartus, bet to nepadarėme neišnaudodami kelių labai gerų šansų. „Aston Villa“ nesusikūrė absoliučiai nieko, bet pralaimėjome mes“, – rėžė M. Arteta.

„Aston Villa“ tapo tik ketvirta komanda „Premier“ lygos istorijoje, kuri per vieną savaitę žaidžia su dviem stipriausiais pernykščio sezono klubais, ir juos abu nugali.

Tai yra geriausias „Aston Villa“ sezono startas nuo 1980-ųjų metų. Tą sezoną prieš 42-ejus metus klubas pastarąjį kartą ir triumfavo aukščiausiame Anglijos divizione.

„Draudžiu žodį titulas. Tai tik 16-as turas, mūsų daug visko laukia. Šioje lentelės dalyje esame naujokai. Jei galėsime čia išsilaikyti, būsime laimingi“, – sakė komandos kapitonas Johnas McGinnas.

Dar prieš metus šis klubas atleido Steveną Gerrardą, kai „Aston Villa“ balansavo ties iškritimo zona, o dabar reikalai komandai atrodo pasikeitę kardinaliai.

„Nemanau, kad jie gali būti kovoje dėl trofėjaus, tačiau po 16 turų jie tikrai yra labiausiai šokiruojanti komanda“, – sakė buvęs garsus futbolininkas Philas Neville’as, pats kadaise „Premier“ lygą laimėjęs 6 kartus.

DUOBĖJE. Dar vieną pralaimėjimą patyrė Londono „Chelsea“ klubas, dabar 0:2 nusileidęs vienam autsaiderių Liverpulio „Everton“ klubui.

Tiesa, treneris Mauricio Pochettino nepripažino, kad jo komanda varžovams nusileido žaidimu.

„Mes dominavome, buvome geresnė komanda, tiesiog neįmušėme įvarčių. Manau, kad kai kuriose vietose mes parodėme savo progresą, bet šiandien pritrūko kūrybos“, – sakė M. Pochettino.

„Jis yra elitinis treneris, o klubas išleidžia įspūdingas sumas žaidėjams, todėl nesiginčysiu su juo, kurie buvo geresni“, – sakė „Everton“ treneris Seanas Dyche’as.

Argentiniečio trenerio minčiai pritaria kamuolio kontrolės statistika. Kamuolį „Everton“ valdė vos 28,3 proc. laiko. Tai jau septintas kartas, kai šis klubas pergalę iškovoja su mažiau nei 50 proc. laiko valdytu kamuoliu. Tuo tarpu „Chelsea“ pirmą kartą per trejus metus pralaimi trejas išvykos rungtynes iš eilės. Klubas „Premier“ lygoje tik 12-as, bet kol kas M. Pochettino nežino, ar žiemos perėjimų lange jo komanda bus stiprinama. „Kol kas sunku pasakyti, mums reikia sėsti su sporto direktoriumi ir tai aptarti“, – sakė „Chelsea“ treneris.

0:5. Taip Londono derbyje buvo sutrypta „West Ham“ komanda, neturėjusi šansų kovoje su „Fulham“ futbolininkais.

Ne itin malonų antirekordą fiksuoja „West Ham“ treneris Davidas Moyesas. Tai patyrusiam treneriui buvo jau 238-asis pralaimėjimas lygoje per karjerą. Pagal šį skaičių jis išsilygino su iki tol antirekordininku buvusiu Harry Redknappu, ir veikiausiai netrukus jį aplenks.

Beje, tai buvo didžiausias „plaktukų“ patirtas fiasko Londono derbyje per pastaruosius 12 metų.

„DINGTI PER 3 MINUTES“. Taip perfrazuojant garsų filmą su Nicolu Cage’u ir Angelina Jolie galima pavadinti „Manchester City“ išsigelbėjimą kovoje su „Luton Town“ futbolininkais.

Čempionai atsiliko po pirmo kėlinio, tačiau antrajame sugebėjo sumuši du įvarčius per vos tris minutes, ir švęsti pergalę 2:1, taip išvengiant jau penktų iš eilės nelaimėtų rungtynių serijos. „City“ komandai tokia serija būtų pirmoji per 14 metų, o Pepas Guardiola savo trenerio karjeroje tokios dar niekada nėra turėjęs.

„City“ dar žaidė ir be traumą patyrusio Erlingo Haalando. Nėra tiksliai aišku, kada norvegas grįš į rikiuotę, bet klubas tikisi, kad taip nutiks iki FIFA pasaulio klubų taurės, kuri vyks kitą savaitę.

„Svarbiausia yra tikėti. Yra daug sakančių, kad mums kova dėl titulo jau baigta, bet norime parodyti, kad jie klydo. Ar mes būsime titulo lenktynėse, ar ne, priklausys tik nuo mūsų“, – sakė Pepas Guardiola.

Treneris dar prieš rungtynes su Lutonu žurnalistams pasakojo, kad „City“ ekipa turi didesnį spaudimą nei visos kitos „Premier“ lygos komandos.

„Yra tik viena komanda, kuriai nelaimėti aukso būtų nesėkmė – tai mes. Visoms kitoms iškovojimas čempionų titulo būtų didelis įvykis, o to nepadarius niekas jų neskalpuos. Jei nelaimės „Arsenal“, „Liverpool“ ar kita komanda, viskas bus normalu, nes žmonių akyse laimėti privalo „City“. Tai nėra teisinga. Žmonės nesupranta, kaip sunku rezultatus išlaikyti kiekvieną savaitę, ką jau kalbėti apie metus“, – sakė „City“ strategas.

NUTRAUKĖ. Londono „Tottenham“ klubas pagaliau grįžo į pergalių seriją po to, kai nelaimėjo net penkerių rungtynių iš eilės, dabar įveikus Niukaslo futbolininkus net 4:1. Tai pasiekti padėjo Richarlisono dublis.

Problemų kairiajame gynybos flange vėl turėjo Kieranas Trippieras.

Jo užsikirtimai gynyboje kainavo du praleistus įvarčius prieš „Everton“ klubą, o dabar jam sunkiai sekėsi tvarkytis su Heung-Min Sonu.

Tiesa, „Tottenham“ komanda nepaisant tokio pergalės vis dar turi krūvą traumų. Treneris Ange Postecoglou į situaciją žvelgia realistiškai – kol nepasveiks žaidėjai, tol stabilumo laukti sunku.

„Nėra daug šansų, kad mūsų sportinė forma išaugs be žaidėjų, kurių dabar neturime. Tai skamba kaip pasiteisinimas, bet tokia yra „Premier“ lygos realybė. Neprivalai būti dideliu ekspertu, kad suprastum, kodėl mes nebežaidžiame taip gerai, kaip žaidėme sezono starte“, – nepaisant pergalės sakė „Tottenham“ treneris.

Beje, trijų įvarčių skirtumu Niukaslas pralaimi jau net antrą kartą iš eilės. Tai pirmas toks atvejis šiai komandai per pastaruosius šešerius metus. Niukaslas dabar patyrė jau šeštą pralaimėjimą. Tai jau dabar, sezonui net neįpusėjus, yra daugiau pralaimėjimų nei buvo per visą praėjusį sezoną.

Gražiausias turo įvartis

Jameso McAtee („Sheffield United“) smūgis.

Rezultatyviausi „Premier“ lygos futbolininkai:

1. Erlingas Haalandas („Manchester City“) –14.

2. Mohamedas Salah („Liverpool“) – 11.

3. Heung-Min Sonas („Tottenham“) – 10.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų