Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

14-asis „Premier“ lygos turas: pasibaigusi „Chelsea“ argentiniečio sausra, E.Haalando įniršis ant teisėjo ir J.Cruyffą citavęs P.Guardiola

2023.12.04 10:11
„Man City“ žaidėjų pyktis ant teisėjo | Scanpix nuotr.

„Man City“ žaidėjų pyktis ant teisėjo | Scanpix nuotr.

 Anglijos „Premier“ lygos viršūnėje lieka ta pati Londono komanda, bet intriga ketverte toliau auga – dar du taškus prarado čempionas „Manchester City“ klubas, o mačas su Londono „Tottenham“ komanda baigėsi itin dideliu triukšmu dėl teisėjo darbo. Apie šį ir kitus susitikimus – tradicinėje „Sportas.lt“ apžvalgoje.

LYDERIS. Londono „Arsenal“ klubas ir po šio turo išliko „Premier“ lygos lyderiu – šįkart namuose „kanonieriai“ 2:1 nugalėjo „Wolverhampton“ komandą.

Sužaidus 14 turų, antroje vietoje besirikiuojantis „Liverpool“ lenkiamas dviem taškais. „Arsenal“ komandai savaitė apskritai buvo labai sėkminga – „kanonieriai“ ir UEFA Čempionų lygoje net 6:0 pervažiavo „RC Lens“ komandą.

„Persvara turėjo būtų daug didesnė, bet padarėme klaidų, dėl kurių nemušėme pakankamai įvarčių“, – sako treneris Mikelis Arteta.

PIRMOJI. „Burnley“ futbolininkai iškovojo pirmą sezono pergalę savo „Turf Moor“ stadione, ir tai padarė stilingai – sutraiškant „Sheffield United“ komandą 5:0.

„Burnley“ komanda rizikavo tapti pirmąja „Premier“ lygos istorijoje, kuri pralaimėtų visas pirmąsias aštuonerias sezono rungtynes namuose, tačiau galiausiai taip neįvyko.

Įdomu tai, kad ši pergalė „Burnley“ klubą pakėlė iš 20-osios vietos, į 19-ąją. Tai yra pakartota didžiausia visų laikų pergalė Anglijos „Premier“ lygoje komandai, kuri turą pradėjo būdama paskutinėje vietoje. 1997-aisiais tą patį buvo padariusi ta pati Šefildo ekipa.

„Dirbu su grupe nuostabių žaidėjų“, – po mačo pasidžiaugė „Burnley“ treneris Vicentas Kompany.

Tuo metu Šefildas toliau beviltiškai dreifuoja turnyro lentelės dugne. Klausimų treneriui Paului Heckingbottomui apie jo ateitį komandoje vis daugėja.

„Tokias diskusijas girdžiu nuo rugsėjo mėnesio. Nesu tinkamas žmogus atsakyti į klausimus apie savo tolimesnį likimą šiame klube. Galiu tik laikyti iškėlęs galvą ir toliau dirbti savo darbą“, – sakė treneris.

ATSIGAUNA? Gavę didelę bausmę atėmus taškus, Liverpulio „Everton“ futbolininkai dabar iš duobės bando kapstytis patys. Šįkart klubas 1:0 įveikė „Nottingham Forest“ futbolininkus, ir toliau tęsia neblogą atkarpą, per pastaruosius penkis mačus nepralaimėjus net keturis kartus. „Irisa“ dabar rikiuojasi aštuoniolikti, iki saugioje zonoje esančio Lutono trūksta dviejų taškų.

„Po visų tų įvykių mums tai yra tarsi atsinaujinimas ir persikrovimas. Trys pergalės iš eilės „Premier“ lygoje yra labai sunkiai pasiekiamas rezultatas“, – sakė treneris Seanas Dyche’as.

PAGULDĖ. Vienintelis Anthony Gordono tikslus smūgis „Manchester United“ komandai įrašė dar vieną pralaimėjimą.

A. Gordonas pastaruoju metu demonstruoja itin solidžią sportinę formą. Tai svarbu ne tik Niukaslo klubui, bet ir pačiam žaidėjui svajojant vilkėti Anglijos rinktinės marškinėlius Europos čempionate. Juolab, kai A. Gordonas taip sužaidė prieš komandą, kurios puolėjas yra Anglijos rinktinės žaidėjas, ir pastaruoju metu atrodo labai blankiai. Marcusas Rashfordas po pasaulio futbolo čempionato „Premier“ lygoje pelnė tik du įvarčius.

„Aš apie Marcuso sportinę formą kalbu su juo pačiu, ne per žiniasklaidą. Jis labai daug investuoja į save, jis įdeda daug darbo, ir mes visapusiškai palaikome Marcusą. Jis atsigaus“, – aiškino E. ten Hagas.

Anglijoje pradedama garsiai kalbėti apie tai, kad „Manchester United“ klubas jau 13-ųjų rungtynių iš eilės nesugeba laimėti išvykose prieš komandas, kurios turnyro lentelėje yra tarp aštuonių stipriausiųjų.

„Laukiau klausimo apie tai, – paklaustas apie šį skaičių reagavo Erikas ten Hagas. – Visuomet yra problemų, o jūsų, žurnalistų, darbas jas pamatyti. Ar mes turime namų formą, ar išvykos. Galbūt dabar turime bėdą žaisti prieš geresnes komandas išvykose, bet mes su ja susitvarkysime.“

Tai yra pirmas kartas šiame amžiuje, kai Niukaslo klubas „Manchester United“ įveikia jau trečią kartą iš eilės.

MAŽUMOJE. Rungtynėse su Braitonu Londono „Chelsesa“ reikalai byrėti pradėjo dar mačo viduryje, kai Conoras Gallagheris dvi geltonas korteles prieš save pamatė vos per 14 minučių.

Visgi Enzo Fernandezo dublis „Chelsea“ padėjo išsilaikyti – svečiai iš Pietų Anglijos įveikti 3:2. Argentiniečiui įvarčiai labai svarbūs psichologiškai. Kai šiose rungtynėse E. Fernandezas pasižymėjo pirmą kartą, tai buvo jo pirmas įvartis per 31-ą susitikimą „Premier“ lygoje. Iki šio įvarčio šį sezoną jis buvo atlikęs net 22 smūgius link vartų, ir visi jie nesibaigė įvarčiais. Šį sezoną nebuvo kito žaidėjo, kuris mušęs tiek daug, dar nebūtų pasižymėjęs.

Įdomu tai, kad šios rungtynės buvo jau antrosios iš eilės, kai „Chelsea“ kapitonas vejamas iš mačo – prieš savaitę toks pat likimas ištiko ir Reece’ą Jamesą.

„Chelsea“ klubas namams „Stamford Bridge“ stadione kūrė retą šventę – tai tik antras kartas per pastarąsias 15 rungtynių, kai šis Londono klubas laimi namuose.

„Per pertrauką žaidėjams sakiau, kad šios rungtynės yra gera proga įrodyti visiems, kad esame gera komanda. Tokias pergales kaip ši mes turime panaudoti savo pasitikėjimo auginimui. Esame jauna komanda, ir kuriame savo stilių, kaip norime žaisti“, – po mačo prisiminė treneris Mauricio Pochettino.

IŠSIGELBĖJIMAS. Dar 80-ąją minutę „Liverpool“ klubas kovoje su Londono „Fulham“ atsiliko 2:3, tačiau tuomet prasidėjo „raudonųjų“ benefisas – Wataru Endo ir Trentas Alexanderis-Arnoldas mušė po įvartį vos dviejų minučių intervale, ir galiausiai Jurgeno Kloppo komanda iškovojo pergalę 4:3.

„Nepamenu rungtynių, kuriose būtų mušta tiek daug gražių įvarčių. Bet mes buvome dideliame purve, iš kurio tik per plauką sugebėjome išlipti“, – tikino J. Kloppas.

„Liverpool“ namie laimėjo kol kas visas septynerias sužaistas savo šio sezono rungtynes. Tai yra jau septintas toks kartas klubo istorijoje.

J. Kloppo auklėtiniai „Premier“ lygoje išlieka antroje vietoje.

TRILERIS. 14-asis turas baigėsi fantastiška drama tarp „Tottenham“ ir „Manchester City“ komdų „Etihad“ stadione. Dejanas Kuluševskis tapo svečių herojumi – jo įvartis padėjo išlyginti rezultatą paskutinę pagrindinio laiko minutę, ir mačas baigėsi lygiosiomis 3:3.

Beje, D. Kuluševskis turi įdomią savo istoriją. Jis tapo tik antru žmogumi „Premier“ lygos istorijoje, kuris išvykos rungtynėse titulą ginančiai komandai įvartį muša trečius metus iš eilės.

Heung Min-Sonas taip pat pasižymėjo ne kasdien futbole pastebimais statistiniais elementais. Pietų korėjietis tampa tik penktu žaidėju per visą „Premier“ lygos gyvavimo laikotarpį, kuris vienose rungtynėse muša įvartį tiek į varžovų, tiek į savo vartus, ir atlieka rezultatyvų perdavimą. Anksčiau tai padarę buvo Wayne’as Rooney, Kevinas Daviesas, Garethas Bale’as ir Jacobas Ramsey.

„City“ ekipa šiose rungtynėse švaistė nemažai gerų progų – niekaip nepavyko pasižymėti ir rezultatyviausiam „Premier“ lygos žaidėjui Erlingui Haalandui.

„Kartais futbolas yra visai kaip gyvenimas – tu negauni to, ko nusipelnei“, – reagavo Pepas Guardiola.

Tiesa, gynyba katalonas specialistas pastaruoju metu tikrai džiaugtis negali. Štai pavyzdžiui, per pastarąsias trejas rungtynes čempionai jau yra praleidę net aštuonis įvarčius. Nuo rugpjūčio vidurio, kai prasidėjo sezonas, klubas apskritai lygoje vos du kartus sugebėjo vartus išlaikyti sausus.

„Iš Johano Cruyffo išmokau, kad persekiojančios nesėkmės futbole neegzistuoja. Geros komandos nėra identifikuojamos tik pagal tai, kada joms sekasi. Tai jau ne pirmas kartas, kai mums reikia su tuo tvarkytis. Ir iki šiol mes visada rasdavom sprendimus į šiuos klausimus“, – žurnalistams atkirto P. Guardiola.

Visgi buvęs futbolininkas Micah Richardsas įsitikinęs, kad bėdos „City“ klube yra gerokai gilesnės nei bando pateikti P. Guardiola.

„Kažkas toje komandoje nėra gerai. Juos pernelyg nesunku užpulti, kai komanda daro tokį kiekį individualių klaidų. Tokiose akimirkose daug kalbos sukasi apie koncentraciją, o „City“ žaidėjai svarbiais momentais nėra susikoncentravę.

Beje, rungtynes supurtė ir triukšmas dėl teisėjo Simono Hooperio darbo. Didžiulį „Manchester City“ nepasitenkinimą sukėlė arbitro sprendimas stabdyti žaidimą „City“ komandai itin nepalankiu metu. Brazilas Emersonas Royalis prasižengė prieš E. Haalandą, bet šis iškart kėlėsi nuo vejos, ir atliko gerą perdavimą Jackui Grealishui, kuris liko vienas prieš vartininką, ir epizodas tikrai galėjo baigtis įvarčiu. Visgi teisėjas stabdė žaidimą jau pavėluotai – ne iškart po pačios pražangos, o jau po perdavimo J. Grealishui. Net keli žaidėjai pribėgo prie S. Hooperio aiškintis, o labiausiai įsiutęs atrodė E. Haalandas. Jis visas įpykęs ne tik patraukė link tunelio, bet po rungtynių socialiniame tinkle prašė paaiškinimų šiai situacijai.

„Teisėjas turėjo tikrai gerai suteisėjautas rungtynes iki šios akimirkos. Aš nesuprantu tokio švilpuko. Viskas matosi kaip ant delno – jis privalėjo leisti žaisti ataką. Net matosi teisėjo asistento veide, kad jis sutrikęs, ir jau tada suprato, kad padaryta klaida“, – tikino buvęs futbolininkas M. Richardsas.

„Teisėjas padarė klaidą, tai labai prastas švilpukas“, – „Sky Sports“ eteryje aiškino ir Roy’us Keane’as.

Tuo tarpu P. Guardiola po mačo kalbėdamas apie šį epizodą buvo lakoniškas.

„Kitas klausimas. Aš neketinu kartoti Mikelio Artetos“, – sakė P. Guardiola.

Londono „Arsenal“ treneris M. Arteta yra geras P. Guardiolos bičiulis, buvęs bendražygis „City“ komandoje. M. Arteta prieš mėnesį po mačo su „Newcastle United“ nesitvardė – teisėjų darbą vadino gėdingu ir nesąžiningu.

P. Guardiola dar buvo paklaustas apie įsiutusio E. Haalando veiksmus ir elgesį, nekontroliavus emocijų, bet „Manchester City“ specialistas atkirto, kad tai buvo normali reakcija į tokį teisėjo sprendimą.

Gražiausias savaitės įvartis

Tolimas Alexio Mac Allisterio („Liverpool“) smūgis į „Fulham“ vartus.

Rezultatyviausi „Premier“ lygos futbolininkai

1. Erlingas Haalandas („Manchester City“) – 14.

2. Mohamedas Salah („Liverpool“) – 10.

3. Heung Min-Sonas („Tottenham“) – 9.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų