Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

32 naudingumo balus surinkęs E.Ulanovas apie kritiką: „Nebuvo kažkokios katastrofos ir nebuvo, kad žaidžiau blogai“

2023.12.01 09:18
Edgaras Ulanovas | „Žalgirio“ nuotr.

Edgaras Ulanovas | „Žalgirio“ nuotr.

 Ketvirtadienį sunkumų slegiamas Kauno „Žalgiris“ (5-6) pademonstravo charakterį Eurolygoje ir iškovojo ilgai lauktą pergalę.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose 83:70 (18:19, 23:12, 18:21, 24:18) nugalėjo Milano „AX Armani“ (4-7) krepšininkus ir nutraukė jų dviejų paeiliui laimėtų rungtynių atkarpą.

Puikų mačą sužaidė žalgiriečių kapitonas Edgaras Ulanovas, kuris per 35 minutes surinko 32 naudingumo balus. Puolėjas pelnė 20 taškų, pataikydamas visus 6 mestus dvitaškius, atkovojo 6 atšokusius, perėmė 1 kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas bei 2 sykius pats pažeidė taisykles.

Po rungtynių E.Ulanovas kalbėjo apie sumažėjusią rotaciją, žaidimą prieš Nikolą Mirotičių, „Žalgirio“ sirgalius Milane, Danielių Lavrinovičių ir kritiką socialiniuose tinkluose.

„Jeigu paprastai kalbant, šiandien buvome geresnė komanda. Turėjome geresnę vienybę, nesvarbu, kad buvo momentų, ypatingai puolime, kai neįžaizdavome kamuolio. Aišku, tam įtakos turėjo ir mažesnė gynėjų rotacija, ypač iškritus Arnui. Buvo neparuoštų metimų, bet ta vienybė visų rungtynių metu buvo aukšto lygio. Džiaugiamės mažais dalykais, gera gynyba. Išvyukoje praleisti tiek taškų daug ką pasako. Gynyba buvo pagrindinė priežastis, kuri atnešė pergalę“, – sakė E.Ulanovas.

– Jums taip pat tai buvo vienos geriausių rungtynių Eurolygoje. Kiek pačiam reikėjo tokio susitikimo?

– Visiems reikia geresnių rungtynių, visa komanda buvo ar yra.. Tie rezultatai nėra tokie, kad labai tenkintų, bet jeigu realistiškai žiūrint – nieko nepralaimėjome, nieko ir nelaimėjome. Dar visko bus daug. Kažką kalbėti, kad buvo tragedija – nepasakyčiau. Norėjosi geriau, bet kad tragedija.. Nepasakyčiau.

– Šiandien žaidėte įvairiomis rotacijomis, nes neturėjote daug žaidėjų. Kaip tai galėjo nustebinti Milano komandą?

– Milanas pradeda rungtynes su eksperimentiniu penketu. Tam dalykui pasiruošėme, turėjome gerą atsaką Mirotičiui. Jeigu kapstomės po daugiau dalykų, tai antroje pusėje kentėjome labai daug dėl jų atkovotų kamuolių puolime, bet prie išsikeitimų ta rizika yra. Verčiamės su tais, kurie yra. Blogai, kad Arno netekome, panašu, kad trauma ne iš lengvųjų, tai teks verstis toliau.

– Ne kartą atakavai prieš Mirotičių. Kiek smagu sužaisti prieš tokį žaidėją?

– Visi suprantame, kad jis gynyboje nėra geriausias žaidėjas, bet velniškai aukšto lygio krepšininkas, todėl visada žaisti prieš tokius žaidėjus visada žaisti vienas malonumas. Su juo turėjau daug gerų ir daug blogų rungtynių. Iš jo gali velniškai daug ko pasimokyti, kartais tą ir bandau. Šiandien buvo tokia diena, čia tik vienos rungtynės.

– „Žalgirio“ sirgalių buvo nemažai. Nepasijuto lyg būtumėte „Žalgirio“ arenoje?

– Tikrai taip, momentais peršaukdavo varžovų palaikymą. Mūsiškiai nuo pat apšilimo labai gerai girdėjosi. Žaisti ir laimėti, žmonėms padovanoti pergalę išvykoje.. Kai laimime, visai kitos nuotaikos.

– Šiandien iš žaidusių tik Danieliaus nebuvo praėjusiame sezone. Kaip jaučiasi tas bagažas, kurį esate kartu sukaupę?

– Danielius yra visiškai savas žmogus. Jis labai greitai pritapo prie kolektyvo. Šiandien gavo šansą, turėjo įspūdingų momentų ir tokios rungtynės jam padės stenktis dar labiau. Komandos draugai velniškai jį palaiko ir jis yra visiškai savas.

– Socialinėje erdvėje netrūko jums kritikos iš visuomenės. Kaip jūs pereinate per tokius momentus?

– Nebuvo kažkokios katastrofos ir nebuvo, kad žaidžiau blogai. Taip, lygis gal netoks, koks galėtų būti, bet kad kažkokia tragedija būtų... Dariau tai, ką dariau visą savo karjerą. Jeigu kritiką išgirstu iš komandos draugų, trenerių štabo ar iš artimųjų, tai ją priimu asmeniškai ir žinau, kad tai yra teisinga, o visa kita – visi tos kritikos gauna ir gaus.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų