Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

13-asis „Premier“ lygos turas: D.Nunezo ir P.Guardiolos apsižodžiavimas, homofobija tribūnose ir fantastiško įvarčio vertinimai

2023.11.28 14:43
Alejandro Garnacho | Scanpix nuotr.

Alejandro Garnacho | Scanpix nuotr.

Šis Anglijos „Premier“ lygos turas, atrodė, turėjo viską, ko reikia – dviejų grandų kaktomuša, pasikeitęs lyderis turnyro lentelėje ir įvartis, kurio kasmet tikrai nepamatysi – apie tai ir dar daugiau – tradicinėje „Sportas.lt“ savaitės apžvalgoje.

CENTRINIS MAČAS. Dvi lygoje lyderiavusios komandos, „Manchester City“ ir „Liverpool“ Mančesteryje išsiskyrė taikiai. Nuo mačo pradžios po Erlingo Haalando tikslaus smūgio priekyje buvo žydrieji, bet rungtynių pabaigoje rezultatą lygino Trentas Alexanderis-Arnoldas.

Abu treneriai po mačo buvo patenkinti pasirodymais.

„Jei tai galima laikyti testu, manau, kad mes jį išlaikėme“, – po rungtynių kalbėjo Jurgenas Kloppas.

„Liverpool“ tapo tik pirmąja komanda kalendoriniais 2023-iaisiais, kuri namuose rungtyniavusią „Manchester City“ paliko savo stadione tik su vienu tašku.

Beje, mačo pabaiga pasižymėjo ir kivirču tarp Pepo Guardiolos ir „Liverpool“ urugvajiečio Darwino Nunezo. Ispanas su šypsena veide spaudė rankas varžovams, kažką tarė D. Nunezui, o pastarasis atkirto gerokai griežtesnėmis replikomis. Ne itin draugiškai pasikalbėti linkusį puolėją nuo varžovų trenerio atitraukė „Liverpool“ trenerio asistentas Pepas Lijndersas.

„Jis juk stipresnis už mane. Nieko nenutiko. Tai tik jo nusivylimas. Aš asmeniškai patenkintas. Koks kitas klausimas?“ – spaudos konferencijoje pasakojo P. Guardiola.

„Nesu tikras, ar esu tas, kuris gali tai paaiškinti, juk net nebuvau ten. Tiesiog labai mėgstu tiek Pepą, tiek Darwiną, mėginau juos nuraminti net nežinodamas tikslios situacijos“, – prisiminė J. Kloppas.

Simbolinę ribą šiose rungtynėse pasiekė ir Erlingas Haalandas, kuris po šio tikslaus smūgio dabar „Premier“ lygoje turi 50 tikslių smūgių. Tiek įvarčių norvegas spėjo surinkti per 48 rungtynes. Tai yra greičiausiai „Premier“ lygos istorijoje pasiekti 50 įvarčių.

LYDERIAI. Tai yra tik antras kartas „Premier“ lygos istorijoje, kai susitikus čempionato lyderiams, turas baigiasi situacija, kuomet lyderės poziciją perima kita komanda. Ir tuo klubu tampa Londono „Arsenal“ komanda, kuriai pergalę 1:0 prieš „Brentfordą“ išplėšė Kai’aus Havertzo smūgis.

„Jis mums laimėjo šias rungtynes. Štai, ką daro ryškūs ir svarbūs žaidėjai“, – vokietį gyrė Mikelis Arteta.

Beje, šios rungtynės jam buvo jau 200-osios prie „kanonierių“ vairo, skaičiuojant visus čempionatus. Treneris fiksavo 116 pergalių. Skaičiuojant trenerių pasiekimus, kurie „Arsenal“ treniravo bent 200 rungtynių, M. Arteta tapo daugiausiai pergalių šioje atkarpoje iškovojusiu treneriu „Arsenal“ istorijoje. Arsene’as Wengeras per 200 rungtynių buvo laimėjęs 111 kartų.

„Arsenal“ forma siunčia rimtą žinią „Liverpool“ ir „City“ komandoms“, – komentavo buvęs futbolininkas Steve’as Sidwellas.

PIRMOJI. Lutono klubas pirmą kartą galėjo pradžiuginti savo sirgalius – Lutonas pirmą kartą namie iškovojo pergalę „Premier“ lygoje, šįkart nugalėjus „Crystal Palace“ futbolininkus.

Lutonas dabar patogiai įsitaisė 17-oje turnyro lentelės vietoje, ir keturiais taškais lenkia iškritimo zoną.

„Jaučiu didelį palengvėjimą bet nenoriu, kad žaidėjai tai švęstų. Mes dar nieko nenuveikėme, mes tiesiog turime devynis taškus. Nemanau, kad tai yra tinkama priežastis eiti į naktinį klubą ar šokti aplink disko rutulį“, – vaizdingai būtinybė nesustoti nupasakojo Lutono specialistas Robas Edwardsas.

PAŽEMINIMAS. Londono „Chelsea“ tiesiog kapituliavo Niukasle – Eddie Howe auklėtiniai londoniečius pervažiavo 4:1. Reece’as Jamesas po mačo viešai atsiprašinėjo už savo raudoną kortelę, kai „Chelsea“ liko mažumoje, tačiau vargu, ar kas būtų pasikeitę, jei anglas būtų likęs aikštėje, kadangi iš jos R. Jamesas buvo išvarytas rezultatui jau esant 3:1.

„Chelsea“ sezonui kol kas toliau sėkmingai krentant į šiukšlių dėžę, įsiuto po mačo ir treneris Mauricio Pochettino.

„Net jei esame jauna komanda, net jei mums dar reikia dar daug mokytis, šios rungtynės vis tiek mane labai stipriai įsiutino. Viskas sukosi vien apie asmenybių ir charakterio neparodymą. Po kelių rungtynių mus kažkas pagyrė, bet tada ateiname, žaidžiame, svarbiausiais momentais neįdedame tiek pastangų, kiek reikia, ir galvojame, kad nieko tokio, komandos draugas viską sutvarkys. Čia yra mūsų bėda“, – sakė argentinietis treneris.

NEAPYKANTA. Trileris tarp „Nottingham Forest“ ir Braitono komandų baigėsi penkių įvarčių drama ir svečių pergale 3:2.

Tačiau Anglijoje plačiai nuskambėjo ne šios rungtynės, o įvykiai tribūnose. Didelio atgarsio sulaukė istorija, kurią papasakojo vienas „Nottingham Forest“ klubo gerbėjas, sezono abonemento turėtojas, kuris sėdėdamas tribūnose sulaukė homofobiškų įžeidinėjimų ir net grasinimų mirtimi, pavadindamas tai „blogiausia patirtimi stebint futbolo rungtynes gyvenime“.

Kai pergalingą įvartį mušė Joao Pedro, būtent Braitono žaidėjams „Nottingham Forest“ fanai skyrė rasistinius įžeidimus. Homoseksualų „Nottingham Forest“ fanų pora pasakojo esą nebenorėjusi būti to dalimi, ir atsistojo išeiti iš tribūnos, kol galiausiai už ankstyvą išėjimą keiksmų gavo patys.

Darbo nustatyti homofobus ėmėsi ir policija. Klubas nusprendė bendradarbiauti, ir pareigūnams atidavė vaizdo kamerų įrašus, paskelbęs, kad futbole nėra vietos homofobijai.

DUOBĖ. Galingai pradėjus sezoną ir vienu metu netgi buvus lygos lydere, „Tottenham“ ekipa dabar gauna jau trečią antausį iš eilės – šįkart 1:2 patirtas pralaimėjimas Birmingamo „Aston Villa“ komandai.

Tiesa, londoniečiai tuo pat metu tvarkosi ir su didžiuliais praradimais. Rodrigo Bentancuras, Ryanas Sessagnonas, Richarlisonas, Jamesas Maddisonas, Ivanas Perišičius, Cristianas Romero – tai tik nedidelė dalis žaidėjų, kurie dėl skirtingų priežasčių žaisti negali.

„Tottenham“ treneris Ange Postecoglou spaudos konferencijose į paniką stengiasi nepulti, ir bando įnešti pozityvo.

„Sunkios rungtynės, bet negaliu labiau didžiuotis savo komanda, kuri kovėsi labai solidžiai. Aš labai stipriai jais didžiuojuosi. Galiu pasakyti, kad mes žaidėme labai gerą futbolą, ir galbūt kitą dieną mes tokias rungtynes ramiai laimėtume“, – sakė „Tottenham“ strategas, patikinęs, kad komandoje nėra jokio nusivylimo dabartine situacija.

„Tottenham“ klubas dabar yra nusmukęs jau į penktą vietą. Tiesa, didelės tragedijos kol kas nėra, kadangi nuo lyderių Londono klubas šiuo metu atsilieka tik keturiais taškais.

Tuo tarpu „Aston Villa“ ir toliau sirgaliams žadina viltis dėl didžiojo ketverto – po šios pergalės Unai'aus Emery auklėtiniai sužaidus 13 turų rikiuojasi ketvirtoje vietoje. Tai yra tik pirmas kartas per pastaruosius keturiolika metų, kai po 13 turų „Aston Villa“ yra didžiajame ketverte.

„Jei būsime tokie nuoseklūs ir susikoncentravę toliau, kaip kad esame dabar, mes galime likti ketverte“, – po mačo kalbėjo U. Emery.

FANTASTIŠKAS SMŪGIS. Praėjęs sekmadienis Alejandro Garnacho veikiausiai bus tas, kurio rungtynes devyniolikmetis Ispanijoje gimęs jaunuolis prisimins visą gyvenimą.

Jo tolimas smūgis „per save“ nepaliko absoliučiai jokių šansų Liverpulio „Everton“ vartininkui Jordanui Pickfordui. Futbolo pasaulis pradėjo aktyviai diskutuoti, ar tai nėra gražiausias visų laikų įvartis?

Beje, prieš 12 metų Mančesterio derbyje panašaus stiliaus nuostabaus grožio įvartį mušė ir Wayne'as Rooney. Tiesa, Gary Neville'o teigimu, dabartinio MU talento įvartis pranoksta net ir savo pirmtaką.

„Savo gyvenime nesu matęs nuostabesnio įvarčio per save. Tai yra pats gražiausias. Patikėkite manimi, tai nėra lengva. Aš futbolą žaidžiau daug metų, bet aš negalėčiau net pabandyti daryti taip. Paprasčiausiai tokiose situacijose aš visada galvojau, kad tiesiog susilaužysiu stuburą. Tai yra akrobatika ir gimnastika. Tai net ne futbolo elementas. Jaunuolis visa tai išpildė idealiai, todėl geresnio įvarčio per save nesu matęs“, – pasakojo MU legenda G. Neville'as.

„Dažniausiai esu kritiškas vartininkams, bet dabar smūgis buvo tiesiog geresnis nei bet koks galimas vartininko šuolis, ir nieko čia nepridėsi. Tik keli žaidėjai visame pasaulyje galėtų tokį įmušti, smagu matyti, kad tai padarė „Manchester United“ futbolininkas“, – tikino Roy'us Keane'as.

„Negaliu tuo patikėti. Net pats nemačiau, kaip skriejo kamuolys. Tik išgirdau garsą ir pagalvojau „O Dieve“. Ar tai geriausias sezono įvartis? Manau, kad taip. Aišku, dar tik lapkritis“, – sakė pats įvarčio autorius A. Garnacho.

Tiesa, fantastiškas įvartis šiek tiek nustelbė jauno futbolininko Kobbie Mainoo pasirodymą. K. Mainoo yra viso labo 18-a, šiose rungtynėse jis debiutavo „Premier“ lygoje.

K. Mainoo pasirodymas „Manchester United“ klubui yra svarbus ir tuo, kad šis yra vienas įdomiausių pastaraisiais metais klubo akademijoje augusių futbolininkų. Pats saugas yra kilęs iš Mančesterio priemiesčio.

„Į aikštelę išėjo aštuoniolikmetis, kuris atrodė ramesnis ir šaltakraujiškesnis nei bet kas kitas“, – gerų žodžių negailėjo G. Neville'as.

Gražiausias turo įvartis

Alejandro Garnacho („Manchester United“) smūgis į „Everton“ vartus.

Rezultatyviausi „Premier“ lygos žaidėjai

Erlingas Haalandas („Manchester City“) – 14.

Mohamedas Salah („Liverpool“) – 10.

Jarrodas Bowenas („West Ham“) ir Heung-Min Sonas („Tottenham“) – po 8.

 

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų