Šiandien, 12:00
Olimpiada
Australija
-
Ispanija
-
Šiandien, 14:30
Olimpiada
Vokietija
-
Japonija
-
Šiandien, 18:15
Olimpiada
Prancūzija
-
Brazilija
-
Šiandien, 22:00
Olimpiada
Graikija
-
Kanada
-
Rytoj, 12:00
Olimpiada
Pietų Sudanas
-
Puerto Rikas
-
Rytoj, 18:15
Olimpiada
Serbija
-
JAV
-
07-30, 12:00
Olimpiada
Ispanija
-
Graikija
-
07-30, 14:30
Olimpiada
Kanada
-
Australija
-
07-30, 18:15
Olimpiada
Japonija
-
Prancūzija
-
07-30, 22:00
Olimpiada
Brazilija
-
Vokietija
-
07-31, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
Serbija
-
07-31, 22:00
Olimpiada
JAV
-
Pietų Sudanas
-
08-02, 12:00
Olimpiada
Japonija
-
Brazilija
-
08-02, 14:30
Olimpiada
Australija
-
Graikija
-
08-02, 18:15
Olimpiada
Kanada
-
Ispanija
-
08-02, 22:00
Olimpiada
Prancūzija
-
Vokietija
-
08-03, 18:15
Olimpiada
Puerto Rikas
-
JAV
-
08-03, 22:00
Olimpiada
Serbija
-
Pietų Sudanas
-

„Aisčių – LSMU“ kapitonė K.Kazočiūnaitė: „Galima džiaugtis dvigubai, jei sėkmingas asmeninis pasirodymas padeda komandai laimėti“

2023.11.15 15:29
R.Zakšensko nuotr. | Organizatorių nuotr.

R.Zakšensko nuotr. | Organizatorių nuotr.

  Du sezonus Vilniaus Kibirkšties komandoje praleidusi Karolina Kazočiūnaitė sugrįžo į Kauną. Miestą, kuriame pradėjo savo karjerą bei iškovojo pirmuosius medalius bei taures. Naująjį SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos sezoną Kauno Aisčių – LSMU komandos kapitonė pradėjo skambiai – vidutiniškai 12 pelnytų taškų, 5,5 atkovoto kamuolio, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 14 naudingumo balų.

Vos 24-erių metų tiek lengvosios, tiek sunkiosios krašto puolėjos pozicijose galinti žaisti Karolina MLKL starte demonstruoja įspūdingą universalumą – ji yra devintoje vietoje pagal naudingumą, dešimtoje vietoje pagal pelnytus taškus bei užima vienuoliktąją vietą tiek pagal atkovotus kamuolius, tiek pagal rezultatyvius perdavimus!

Po tokio solidaus sugrįžimo į Kauno Aisčių – LSMU ekipą dalinamės interviu su Karolina Kazočiūnaite:

- Karolina, po dviejų sezonų, praleistų Vilniaus Kibirkšties komandoje, sugrįžai į Kauną. Kokios svarbiausios priežastys, nulėmusios tavo pasirinkimą šią vasarą vėl apsivilkti ekipos, kurioje pradėjai savo karjerą, marškinėlius?

- Esu iš Alytaus, bet Kaune visuomet jaučiausi kaip antruose namuose. Čia prasidėjo ir mano, kaip profesionalios krepšininkės, karjera. Daug galvoti nereikėjo, kai vasarą iš Kauno Aisčių - LSMU vyriausiojo trenerio Karolio Abramavičiaus sulaukiau skambučio. Išbandžiau save Vilniuje, įgijau naujos patirties, pažinčių, nepamirštamų akimirkų, pergalių, tačiau nusprendžiau, kad man pačiai bus geriau Kaune.

- Vos tik atvykusi į komandą tapai jos kapitone. Ką tau asmeniškai reiškia šios pareigos? Ar jauti didesnę atsakomybę būti ekipos lydere tiek aikštelėje, tiek už aikštelės ribų?

- Paskutinįjį sezoną, kurį praleidau Kauno Aisčių – LSMU ekipoje taip pat buvau komandos kapitone, todėl šios pareigos man jau nėra naujiena. Man asmeniškai kapitonės pareigos reiškia tikrai daug – smagu žinoti, kad tiek merginos, tiek trenerių štabas manimi pasitiki, net ir grįžus po dviejų metų pertraukos. Jos man suteikia tiek pasitikėjimo, tiek ir papildomo spaudimo nenuvilti komandos aikštelėje ir už jos ribų.

R.Zakšensko nuotr. | Organizatorių nuotr.

R.Zakšensko nuotr. | Organizatorių nuotr.

- Naująjį SMART WAY Moterų LKL sezoną pradėjai puikiai – esi tarp geriausių čempionato žaidėjų pagal keturias svarbiausias statistikos kategorijas – naudingumo balus, pelnytus taškus, atkovotus kamuolius bei rezultatyvius perdavimus. Kas nulėmė tokį solidų asmeninį sezono startą? Ar jauti vyriausiojo trenerio Karolio Abramavičiaus didžiulį pasitikėjimą, kuris leidžia spindėti ir rungtyniauti taip universaliai?

- Tiksliai įvardinti, kas nulėmė tokį gerą asmeninio sezono startą, negaliu. Pasitikėjimas tiek iš vyriausiojo trenerio, tiek iš komandos draugių prisideda prie sėkmingų mano asmeninių rezultatų. Tiesą pasakius, nesikoncentruoju į asmeninius rezultatus, svarbiausia, kad komanda pasiektų kuo daugiau pergalių. Jei sėkmingas asmeninis pasirodymas padeda komandai pasiekti pergalę, galima džiaugtis dvigubai.

- Įdomus sutapimas, kad kol kas šiame sezone dar neteko susidurti prieš buvusią komandą – Vilniaus Kibirkštį, su kuria pavyko dominuoti vietiniame fronte bei triumfuoti tiek SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygoje, tiek Karalienės taurėje. Ar lauki susidūrimo aikštėje prieš buvusias komandos drauges? Ką tau asmeniškai davė karjeros etapas sostinėje?

- Žinoma, kad laukiu! Bus įdomu išbandyti mūsų komandos galimybes prieš aukšto lygio komandą, kuri dalyvauja Europos taurės turnyre. Etapas Vilniuje tikrai privertė išeiti iš komforto zonos, kadangi šešis metus prieš tai gyvenau ir žaidžiau Kaune. Persikėlus į sostinę užtruko laiko adaptuotis prie miesto, komandos, naujo ritmo sezono metu, su daugiau kelionių už Lietuvos ribų. Po daug metų darbo su vyriausiuoju treneriu Roku Kondratavičiumi, Vilniuje teko prisitaikyti prie kitos sistemos, prie kitos rolės komandoje. Manau, kad per du metus Vilniuje patobulėjau ir sukaupiau daug patirties ne tik kaip žaidėja, bet ir kaip asmenybė. Galiu sakyti, kad Vilnius suteikė man daug naujų pažinčių, draugų, pamokų, kurios išliks visam gyvenimui.

- Pakalbėkime apie šio sezono komandos tikslus. Savo sąskaitoje turite tris pergales ir du pralaimėjimus. Ar jūsų tikslas būti stipriausiųjų ketverte? Ko trūksta komandai, kad būtų reali galimybė nugalėti vieną iš didžiojo lygos trejeto ekipų bei pasidabinti bronzos medaliais?

- Tikslai, mano nuomone, turi būtu tik patys aukščiausi. Nesvarbu, kad esame jauna komanda, su keliomis patyrusiomis žaidėjomis, manau visus galime nustebinti. Nebūtų pirmas kartas, kai Kauno Aisčių - LSMU klubas nustebina visus krepšinio gerbėjus ir ekspertus su sezono rezultatais bei pasiekimais.

 

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų