Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Naujokų situaciją apžvelgęs K.Maksvytis: „Virtus“ komandoje lyderiu gali tapti bet kuris žaidėjas“

2023.01.09 17:28
Kazys Maksvytis | Eriko Ovčarenko / BNS foto nuotr.

Kazys Maksvytis | Eriko Ovčarenko / BNS foto nuotr.

 Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygą šiais metais pasitinka su dviguba savaite. Kauniečiai vyksta į Italiją, kur kovos prieš Bolonijos „Virtus“ ir Milano „AX Armani“ ekipas.

Prieš mūšį su „Virtus“ klubu „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis išskyrė varžovų unikalumą, kadangi šie neturi vieno išreikšto lyderio bei aptarė traumų situaciją komandoje.

„Laukia dviguba savaitė. Nelabai turėjome laiko pasiruošti tam. Gelbėja tai, kad pirmajame rate jau žaidėme prieš „Virtus“ ekipą. Prasideda antrasis ratas ir jau informacijos turime apie varžovą iš praėjusių kovų.

Pagrindinis skirtumas nei Kaune, kad dabar galės žaisti Tornike Šengelija, o mes žaisime be Evanso. Tai – patyrusi ir atletiška komanda, kuriai vadovauja Scariolo. Laukia sunkios rungtynės“, – kalbėjo K.Maksvytis.

– „Virtus“ neturi vieno išreikšto lyderio komandoje, kuris dominuotų. Kaip sunkiau pasiruošti akistatai su tokia ekipa?

– Tą patį žiūrėjau ruošdamasis rungtynėms, kad labai lygiai išsidalinę taškus ir naudingumo balus, pradedant nuo dešimties ir einant šiek tiek žemiau. Naudoja labai didelę rotaciją ir visi įneša savo indėlį į pergales. Pas juos gali iššauti vis skirtingi žaidėjai, prieš „Barcelona“ tai buvo Lundbergas, tas pats Teodosičius, ketvirtajame kėlinyje pakeitęs rungtynių eigą. Kiekvieną kartą iššauti gali vis kitas žaidėjas, visi žaidžia maždaug vienodai.

– Nors komandoje daug veteranų, kodėl „Virtus“ trūksta stabilumo?

– Nežinau, turbūt reikėtų labiau klausti jų trenerio. Jis turbūt pasakytų, kad sezono pradžioje trūko kelių žaidėjų, to paties Šengelijos, pastarosiose rungtynėse nebuvo Danielio Hacketto, Isaia Cordinieras nežaidžia. Jie turi gilią sudėtį, bet pasitaiko netekčių.

– Kokį įspūdį palieka naujokai ir kokio vaidmens iš jų būtų galima tikėtis dvigubą savaitę?

– Dar tik pasisveikinau, susipažinome. Neplanuojame, kad jie jau pirmosiose rungtynėse reikšmingai prisidės prie žaidimo. Planuojame juos po truputį įlieti į komandą. Komanda pastarosiose Eurolygos rungtynėse neblogai susitvarkė su netektimi, bandysime juos po truputį integruoti, jei duos naudos, aišku, gaus didesnį pasitikėjimą. Su kiekvienu maču ir kiekviena treniruote juos įterpsime į komandą.

– A.Polonara atvyksta pakeisti T.Cavanaugh ar turės papildomų funkcijų?

– Pozicija į poziciją, turbūt darysime taip pat, kaip ir sezono pradžioje. Bus momentų, kai Šmitas keis Polonara, bus momentų ir kai jie abu bus aikštelėje, kaip buvo su Tyleriu. Dabar dar tik projektuojame ir pamatysime, kas gausis aikštelėje.

– Š.Jasikevičius sezono pradžioje minėjo, kad „Žalgiriui“ dar reikės padirbėti susigrąžinant varžovų pagarbą. Ar jaučiate progresą šioje srityje?

– Žinote, pagarba yra viena, o mūsų tikslai – kita. Kad ir kiek kartais norisi pagarbos iš varžovų ir visų kitų rungtynių dalyvių, bet mes turime savo tikslus – laimėti kiekvienas rungtynes, kuriose žaidžiame. Negalvojame apie visumą ar kažkokią didelę pagarbą, norime tiesiog išeiti, parodyti, kokie esame ir kad sunkiai dirbame treniruotėse, esame susikaupę šimtu procentų ir nedaliname progų rungtynėse. Bandysime taškas po taško ir toliau tai įrodinėti, o apie pagarbą galėsime kalbėti po sezono.

– Ar nesumažėjo žaidėjų motyvacija iškritus K.Evansui?

– Jei atvirai, turėjome tik vieną treniruotę be jo, grubiai tariant ir buvo rungtynės prieš „Neptūną“. Nepasakyčiau, kad motyvacija krito, kaip tik praėjusiose rungtynėse buvo susitelkimas, kažkokie neplanuoti pasikeitimai viduryje sezono, kaip ir teko kalbėti su pačiu Keenanu, atrodo tarsi sapnas, ar kad iš tikrųjų kažkas atsitiko. Mums patiems tokie pasikeitimai viduryje sezono nėra malonūs, bet greitai sureagavome, klubas padarė gerą darbą ir nepaliko mūsų nelaimėje, iškart pasirašėme du gerus žaidėjus ir vėl bandysime stoti į kovą. Nemanau, kad esame mažiau motyvuoti.

– Ar matote žaidėjus, kas galėtų perimti K.Evanso vaidmenį ir užbaigti atakas?

– Tiek daug visko įvyko, sunku būtų net atsakyti. Be abejo, ieškosime ir reaguosime, kam tą dieną sekasi geriausiai. Labai daug visko įvyko per tas pastarąsias paras, kad galėčiau čia iškart viską pakomentuoti.

– Kokia yra kitų žaidėjų sveikata?

– Likę žaidėjai, Mantas Kalnietis, jau pradėjo treniruotis su kontaktu, bet dar greičiausiai nežais, bet jau grįžta į rikiuotę. Visi likę, su naujokais, yra pasiruošę vykti į kelionę ir tikimės, kad negrįšime iš ten tuščiomis.

 

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų