Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

M.Maksvytis – apie K.Evanso lyderystę, I.Brazdeikio sugrįžimą ir įpusėjusio sezono įvertinimą

2022.12.23 22:39
Kazys Maksvytis | Eriko Ovčarenko / BNS foto nuotr.

Kazys Maksvytis | Eriko Ovčarenko / BNS foto nuotr.

 Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, įkvėpti įspūdingo Keenano Evanso pasirodymo, iškovojo pergalę namuose ir susitvarkė su Miuncheno „Bayern“ klubu.

Po pergalės žalgiriečių strategas Kazys Maksvytis džiaugėsi pasiekta pergale ir atidavė pagarbą ne tik K.Evansui, bet ir oponentų treneriui Andrea Trinchieri.

„Sveikinimai mūsų komandai ir aistruoliams. Kaip ir tikėjomės, buvo fiziškos rungtynės. Kontroliavome situaciją praktiškai viso susitikimo metu. Mačo pabaigoje išbarstėme sukauptą persvarą, tačiau noriu išlikti pozityvus ir pasveikinti fanus. Linksmų Kalėdų“, – teigė K.Maksvytis.

– Kaip vertinate K.Evanso pasirodymą, ar jis pats po tokio pasirodymo gali tikėtis daugiau laisvų dienų?

– Man ne siurprizas, kad Keenanas taip gali sužaisti. Žinoma, nenoriu būti tiek nuo jo tiek priklausomas, norėčiau, kad daugiau turėtume tokių ginklų, bet šiandien suradome tokias situacijas, kartais jis pats jas susirado. Džiaugiuosi už jį. Tikiuosi, kad jis taip ir toliau žais.

– Varžovų treneris A.Trinchieri gavo dvi technines pražangas. Koks jums jausmas buvo likti toje šachmatų partijoje be pagrindinio oponento?

– Visų pirma, labai gerbiu varžovų trenerį, visada renkasi tokius atletiškus, fiziškus žaidėjus, sustato juos, žaidžia atletišką, įdomų krepšinį. Šiandien net ir be kelių savo žaidėjų jie bandė apsunkinti mums rungtynes. Tuo metu taip ir gavosi, kai jis gavo tas technines pražangas, pakilimas buvo mūsų pusėje, po to emocinė persvara atiteko jiems ir padėjo sumažinti skirtumą. Gerbiu tą trenerį, nenoriu kažko daug komentuoti.

– I.Brazdeikiui dar reikia laiko grįžti į optimalią formą?

– Be abejo, jis persirgo, turėjo labai sunkų virusą, beveik savaitę sirgo. Atėjo praktiškai po vienerių rungtynių, na, buvo ir „7Bet-Lietkabelis“, bet po vienerių rungtynių ir yra sunku grįžti. Tikime Ignu ir viskas su juo bus gerai.

– Ar K.Evansas yra talentingiausias puolimo žaidėjas, su kuriuo yra tekę dirbti ir kur yra šio žaidėjo lubos?

– „Sky ir the limit“, yra toks posakis. Be abejo, pas mus jis kartais pasiima ne tik įžaidėjo, bet ir atakuojančio gynėjo rolę, bet užtikrintai užsibaiginėja atakas, ypatingai vienas prieš vieną yra turbūt elitinis žaidėjas. Be abejo, su juo yra nemažai opcijų, ir praeitose rungtynėse buvo daug situacijų, kur jis pelno taškus iš pikenrolų, vienas prieš vieną. Talento jis turi nemažai ir džiaugiuosi už jį.

– Kas nepavyko stabdant „Bayern“ greitajame puolime?

– Minėjome, kad, visų pirma tai yra gerai bėganti komanda, labai daug išmeta tritaškių, matosi ir pagal jų procentą, yra vieni pirmų Eurolygoje pagal išmetamų tritaškių kiekį, buvo labai didelis akcentas sustabdyti jų lengvus taškus ir tritaškius. Tai padarėme. Pirmoje dalyje nuėmėme jų puolime atkovotus kamuolius, turėjo tik vieną, po rungtynių turėjo jau vienuolika. Atletiška komanda, jie iš to gyvena. Kai susitvarkėme su tuo, greitu puolimu ir tritaškiais, buvo kiek lengviau.

– Kitą savaitę laukia paskutinės kalendorinių metų rungtynės, kaip vertinate pasirodymą?

– Visų pirma, ne man vertinti, tegul vertina vadovai, gerbėjai. Nepasakysi, kad rezultatas blogas, būtų geras, bet kad būtų visai geras, trūksta tų kelių pergalių, kurias pralaimėjome paskutinėmis minutėmis, prieš „Crvena Zvezda“, „Maccabi“, gal dar kažką pamiršau. Komanda yra gerame kelyje, kaunasi, jūs tai matote. Iki pilnos laimės dar poros pergalių trūksta.

 

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų