Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

S.Plytnykaitei – Europos jaunimo olimpinio festivalio auksas (1)

2022.07.26 22:24
Plaukimas | Kipro Štreimikio/LTOK nuotr.

Plaukimas | Kipro Štreimikio/LTOK nuotr.

 Banska Bistricoje (Slovakija) vykstančiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje pirmuosius medalius iškovojo Lietuvos rinktinė.

100 m laisvuoju stiliumi rungties finale plaukikė Smiltė Plytnykaitė buvo nepralenkiama ir laimėjo auksą. O netrukus Lietuvos komanda mišrioje komandinėje estafetėje 4 x 100 m laisvuoju stiliumi laimėjo sidabrą.

S.Plytnykaitė finale distanciją įveikė per 55,94 sek. ir pagerino pusfinalio rezultatą (57,17 sek.). Finale pasiektas rezultatas – sportininkės karjeros rekordas.

S.Plytnykaitės plaukimas ir apdovanojimas:

„Smiltė finale susitvarkė su jauduliu ir savo emocijomis, ko nepadarė jos pagrindinė konkurentė kroatė Jana Pavalič (56,33). Smiltė pasiekė geriausią karjeros rezultatą ir parodė charakterį.

Labai džiaugiamės. Nors medalis buvo planuotas, bet auksinės prabos nesitikėjome. Tačiau tikslų šiame festivalyje dar turime, todėl gazo neatleisime“, – sakė Lietuvos plaukikų komandos vadovas Kęstutis Steponavičius.

Netrukus po pergalingo finišo S. Plytnykaitė vėl šoko į baseiną, tik šį kartą kartu su Kristupu Trepočka, Kostu Vaičiūnu ir Patricija Geriksonaite dalyvavo mišrioje komandinėje estafetėje 4 x 100 m laisvuoju stiliumi.

Lietuvos komanda distanciją įveikė per 3 min. 38,30 sek. ir nusileidę tik Italijos komandai iškovojo sidabrą.

„Tikri šaunuoliai, tikra komanda. Nors Smiltė buvo išnaudojusi visas jėgas savo finale, bet kolegos sugebėjo kompensuoti. Didžiuojamės“, – sakė K. Stepomavičius.

Antradienį lietuviai iš viso dalyvavo penkiose finalinėse plaukimo varžybose.

Arti medalio

Antradienio rytą lengvosios atletikos varžybas pradėjo rutulį stūmęs Arminas Ačas. Geriausiu ketvirtuoju bandymu lietuvis rutulį nustūmė 15,60 m ir pagerino asmeninį rezultatą. Bendroje įskaitoje sportininkas užėmė šeštąją vietą tarp 12 dalyvių.

800 m bėgęs lengvaatletis Titas Kukšta distanciją įveikė per 2 min. 2,19 sek. ir antrajame atrankos bėgime užėmė šeštąją vietą.

Lengvaatlečių pasirodymą užbaigė sportinio ėjimo atstovė Justė Perveneckaitė, su dar 12 atlečių ji rungėsi 5000 metrų distancijoje. Užtikrintai su lyderėmis startavusi sportininkė aukštą poziciją išlaikė iki pat paskutinių ratų. Lietuvė finišavo ketvirta (23:27.50). Ir nors iki medalio šiek tiek pritrūko, J. Perveneckaitė džiaugėsi rezultatu – ji pasigerino asmeninį savo rekordą.

„Šiandien diena išties džiuginanti. Du sportininkai pagerino savo asmeninius rezultatus – Arminas iškovojo šeštąją vietą, Justė po sunkios kovos paskutiniame rate liko ketvirta. Nors mūsų akimis galbūt ji buvo verta ir aukštesnės vietos, tačiau sportinis ėjimas turi daug niuansų. Tikrai galėjome dar porą atletų išvysti finale – vaikinai nerealizavo visų savo galimybių, netrūko jaudulio. Tačiau bendrai – džiaugiamės šios dienos sportininkų pasiekimais“, – sakė lengvosios atletikos komandos vadovas Gintautas Janušauskas.

Sekėsi skirtingai

Sėkmingai vaikinų vienetų varžybas pradėjo tenisininkas Julius Aleksandrovas. Jis pirmajame rate 6:0, 6:0 nugalėjo albaną Arlisą Muka. Antrajame rate trečiadienį lietuvis žais su čeku Janu Kumstatu.

Tenisininkė Laima Vladson pirmajame rate 3:6, 6:3, 0:6 pralaimėjo vokietei Philippai Farber.

„Džiugu, kad Julius prieš mačą iškeltus tikslus įgyvendino aikštelėje ir pasiekė greitą pergalę. Manau, tai pridės pasitikėjimo ir ryžto rytojaus varžybose, kuriuose teks kovoti prieš Čekijos žaidėją. Jis turnyre yra reitinguotas 4 numeriu.

Deja, Laimai pasisekė kiek prasčiau. Po trijų setų ilgos kovos buvo pralaimėta. Mačas buvo itin permainingas. Priešininkė puikiai gynėsi visą susitikimą ir sugebėjo išprovokuoti nemažai mūsų sportininkės klaidų. Stabilumas ir šaltas protas trečiajame sete buvo faktorius, nulėmęs mačo pabaigą. Bet kokiu atveju džiaugiuosi, jog Laima nepasidavė, ieškojo įvairių sprendimų aikštelėje ir kovojo dėl kiekvieno taško“, – sakė tenisininkų treneris Eimantas Gruzdas.

Pateko į aštuntfinalį

Sėkmingai antroji festivalio varžybų diena susiklostė badmintonininkams. Po du mačus laimėję lietuviai pateko į aštuntfinalį.

Domas Pakštys pirmoje dvikovoje 21:9, 22:20 nugalėjo festivalio šeimininką slovaką Matus Polaceką. Antroje jis 21:9, 21:10 įveikė latvį Toms Sala.

Viltė Paulauskaitė pirmame mače 21:19, 21:14, nugalėjo armėnę Lusine Smbatyan. Antrajamelietuvė turėjo žaisti su Kipro atstove Maria Eleni Aristopoulou, tačiau varžovė dėl ligos kovą praleido.

„Domas gana nesunkiai įveikė slovaką ir latvį, grupėje užėmė antrąją vietą. Abiejų sportininkų žaidimas gerėja, jaudulys mažėja. Šios varžybos yra ypatingesnės nei kitos, o dar ta olimpinė atmosfera. Manau, sportininkai jau apsiprato, be to šiandien ir oro temperatūra žemesnė, todėl fiziškai lengviau“, – sakė badmintonininkų treneris Povilas Bartušis.

Pateko į finalą

Daugiakovės ir komandų varžybose startavo trys gimnastai: Danilas Korobkovas, Kristijonas Padegimas ir Matas Imbrasas.

Daugiakovės varžybose D. Korobkovas iš viso surinko 68,250 taško ir bendroje įskaitoje užėmė 71 vietą. M. Imbrasas su 67,250 taško buvo 75-as.

Dvejose rungtyse dalyvavusiam K. Padegimui geriausiai sekėsi pratimuose ant arklio. Jis užėmė pirmąją vietą ir pateko į penktadienį vyksiančias atskirų prietaisų varžybas.

„Labai džiaugiuosi Kristijono pasirodymu, kuris pirmu numeriu pateko į finalą. Konkurencija buvo labai didelė, todėl pirmoji pozicija – be galo didelis pasiekimas. Kristijonas labai savimi patenkintas – tai aukščiausias įvertinimas jo karjeroje.

Pagrindinis varžybų teisėjas po visų varžybų priėjo ir pasakė – jei penktadienį pakartosi kažką panašaus į tai, ką šiandien padarei, būsi čempionas, todėl tikrai galime tikėtis medalio. Viliamės, kad pavyks iki finalo paruošti sportininką psichologiškai – adrenalino labai daug“ – sakė gimnastų treneris Tadas Butautas.

Nesudėtinga dviračių trasa

Antradienį į Banska Bistricos gatves išriedėjo ir jaunieji plento dviratininkai, jiems teko įveikti 8,4 km asmeninių lenktynių laikui distanciją. Pirmoje dienos dalyje startavo merginos – lenktynių trasoje pasirodė Auksė Lekavičiūtė (13:30,74), Miglė Daneikaitė (12:43,83) bei Orinta Kiseliūnaitė (12:43,83). Iš 78 dalyvių aukščiausią vietą užėmė O. Kiseliūnaitė, ji finišavo 12-ta, nuo lyderės atsilikusi 32,25 sekundėmis.

„Tai labai aukštas rezultatas, ypač turint omenyje, kad Orinta – metais jaunesnė ir galės dar sykį dalyvauti ir kitais metais. Miglė finišavo 23, tai taip pat aukšta pozicija. Auksė finišavo 58. Dabar laukia lenktynės penktadienį, pailsėsime ir bandysime pasirodyti kaip galime geriau“, – sakė merginų treneris Alvydas Surgautas.

Popiet tą pačią trasą įveikti teko ir vaikinams, tarp jų – Titui Laurinavičiui (49 vieta – 11:42,20), Arnui Bilertui (61 vieta – 11:52,63) ir Nikolui Klimavičiui (77 vieta – 12:16,76). Iš 93 dalyvių pirmąja vieta džiaugėsi lenkas Patrykas Goszczurny, trasą įveikęs per 10:47,90 minutes.

„Trasa nebuvo sudėtinga, nors rezultatai galėjo būti ir geresni. Tikėjomės pakliūti į 20-uką, bet kitų šalių sportininkai – labai stiprūs. Dabar laukia grupinės lenktynės – tikimės, kad vyrukai nenukabins nosies ir turės sportinio pykčio bandant atsigriebti“, – komentavo vaikinų treneris Martynas Maniušis.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų