Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Futbolo gandai: Th.Tuchelis bando perkalbėti „Chelsea“ savininką dėl Neymaro ir C.Ronaldo įsigijimo, „Juventus“ siūlo mainus „Chelsea“, S.Berlusconi klubas stebina savo užmojais

2022.07.04 23:34
Cristiano Ronaldo | Scanpix nuotr.

Cristiano Ronaldo | Scanpix nuotr.

 Futbolo pasaulyje ir toliau netrūksta gandų apie tai, kur galėtų pakrypti vieno ar kito žaidėjo bei trenerio karjeros.

Anglijos žiniasklaida praneša, kad Londono „Chelsea“ klubo viduje yra nesutariama, ar komandai reikalingas toks žaidėjas kaip Neymaras. „Chelsea“ savininkas Toddas Boehly norėtų sudrebinti rinką, tačiau klubo treneris Thomas Tuchelis mano, kad Neymaras komandai nereikalingas. Th.Tuchelis praėjusiame sezone jau pajautė, kaip sunku gali būti sukontroliuoti aikštingas žvaigždes, tokias kaip Romelu Lukaku, todėl nenori, kad Neymaras griautų komandos harmoniją. T.Boehly būtų nieko prieš įsigyti ir Cristiano Ronaldo, tačiau manoma, kad Th.Tuchelis nepritars ir tokiam veiksmui. Manoma, kad tiek portugalas, tiek brazilas netiktų Th.Tuchelio sistemai.

C.Ronaldo anksčiau buvo pasiūlytas ir „Bayern“ klubui. Ekipos vadovybė veterano įsigijimo galimybę vertino skeptiškai, tačiau Vokietijos futbolo legenda Lottaras Mathausas paragino „Bayern“ vadovus rimčiau apsvarstyti tokį variantą.

„Ronaldo persikėlimas į „Bayern“ būtų labai „seksualus“ ėjimas. Manau, kad tai reikėtų bent jau apsvarstyti. Jei Ronaldo fiziškai dar gali sužaisti 1-2 gerus sezonus „Bayern“ gretose, tai aš nematau priežasčių, kodėl jis negalėtų užimti Lewandowskio vietos“, - svarstė L.Matthausas.

Teigiama, kad „Man United“ galimybę parduoti C.Ronaldo svarstė dar praėjusį sausį, nes Ralfas Rangnickas norėjo iš naujo formuoti komandos puolimo grandį.

Ispanų „Sport“ skelbia, jog Ousmane‘as Dembele veikiausiai priims „Barcelonos“ pasiūlymą. Nors „Barcelona“ ir siūlo prancūzui dvigubai mažesnę algą nei jis prašo, tačiau rinkoje geresnių variantų nelabai ir yra. O.Dembele tikriausiai pasirinks kompromisinį variantą ir pasirašys su „Barcelona“ neilgą kontraktą iki 2024 m. vasaros.

„Barcelona“ taip pat jau oficialiai pristatė du klubo naujokus – Andreasą Christenseną ir Francką Kessie. Pajėgius žaidėjus klubas pasikvietė be išpirkos, nes baigėsi jų sutartys atitinkamai su „Chelsea“ bei „AC Milan“. Abu žaidėjai pasirašė sutartis iki 2026 m. F.Kessie rinkoje dabar vertinamas 45 mln. eurų, A.Christensenas – 35 mln. eurų.

Matthijs de Ligt | Scanpix nuotr.

Matthijs de Ligt | Scanpix nuotr.

Londono „Chelsea“ tęsia „Juventus“ žaidėjo Matthijso de Ligto medžioklę. Teigiama, kad „Chelsea“ už olandą galėtų pakloti 75-80 mln. eurų ir pasiūlytų M.de Ligtui sutartį iki 2027 m. Per sezoną olandas uždirbtų net po 11 mln. eurų. Visgi, „Juventus“ kol kas atmeta pasiūlymus. Jie už M.de Ligtą nori gauti 90-100 mln. eurų, o sumą sumažintų tik tuo atvejų, jei „Chelsea“ pridėtų Christianą Pulišičių.

Į kovą dėl M.de Ligto norėtų įsijungti ir „Bayern“, tačiau jiems „Juventus“ reikalaujama suma atrodo per didelė. Pats M.de Ligtas sustabdė derybas su „Juventus“ dėl kontrakto pratęsimo ir norėtų naujo iššūkio.

Mike‘as Verweijis praneša, jog „Tottenham“ sutiko parduoti Steveną Bergwijną Amsterdamo „Ajax“ klubui už 30 mln. eurų, o kairiojo krašto saugas sutinka pasirašyti sutartį su „Ajax“ iki 2027 m. S.Bergwijnas per 32 praėjusio sezono rungtynes pelnė 4 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Rodrygo kitą savaitę pratęs kontraktą su Madrido „Real“ net iki 2028 m., o jo sutartyje bus įrašyta 1 mlrd. eurų išpirkos suma. Šiuo metu 60 mln. eurų vertinamas 21-erių brazilas sužaidė solidų sezoną. Per 49 rungtynes saugas pelnė 9 įvarčius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Man United“ palikęs laisvasis agentas Jesse Lingardas domina „Tottenham“, „Everton“, „Newcastle“ ir „West Ham“ klubus. Aktyviausiai anglą įsigyti bandė „West Ham“, tačiau pranešama, kad J.Lingardo netenkino jų pasiūlymas. „Everton“ finansinė situacija dabar nėra pati geriausia, todėl ir jiems bus sunku įsigyti anglą, todėl favoritais vadinami „Tottenham“ ir „Newcastle“. „Tottenham“ J.Lingardui galėtų pasiūlyti žaidimą UEFA Čempionų lygoje, o „Newcastle“ – daug arabiškų pinigų.

Jesse Lingard | Scanpix nuotr.

Jesse Lingard | Scanpix nuotr.

„Leeds United“ aktyviai bando įsigyti „Brugge“ atakų lyderį Charlesą De Ketelaerę, kurio trokšta ir „AC Milan“. Tiesa, dėl atakuojančio saugo „Leeds United“ tektų patuštinti kišenę. Už jį „Brugge“ reikalauja 40 mln. eurų. „Leeds United“ planuoja, kad Ch.De Ketelaere jų klube galėtų užimti Raphinhos vietą.

„Leeds United“ taip stiprins ir komandos gynybines gretas. Teigiama, kad jie susitarė su „RB Salzburg“ dėl atraminio saugo Mohamedo Camara įsigijimo. Už Malio rinktinės žaidėją bus paklota 35 mln. eurų suma. M.Camara turėtų užimti „Man City“ klubui parduoto Kalvino Phillipso vietą. 22-ejų M.Camara per 36 praėjusio sezono rungtynes pelnė 1 įvartį ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Leeds United“ taikinyje yra ir „RB Leipzig“ atraminis saugas Tyleris Adamsas. Už amerikietį yra ruošiamas apie 22 mln. eurų pasiūlymas. Iš esmės tiek M.Camara, tiek T.Adamsas galėtų būti įsigyti už tuos pinigus, kuriuos klubas gavo pardavęs K.Phillipsą.

Dar metus galiojančią sutartį su Romos „Lazio“ turintis Pepe Reina prašosi paleidžiamas. 39-erių veteranas, kuris beveik visą antrąją praėjusio sezono pusę prasėdėjo ant suolo yra pasiruošęs pasirašyti kontraktą su „Villarreal“, kai tik gaus „Lazio“ leidimą. P.Reina „Villarreal“ atstovavo dar 2002-2005 m.

Laisvuoju agentu tapęs Isco turėtų persikelti į „AS Romą“. Skelbiama, kad derybos vyksta sėkmingai. 7,5 mln. eurų vertinamas saugas praėjusiame sezone per 17 rungtynių pelnė 2 įvarčius.

Gianluca Di Marzio praneša apie stulbinančius „Serie A“ naujokų „AC Monza“ užmojus. Silvio Berlusconi valdoma komanda nusitaikė į tokias žvaigždes kaip Mauro Icardi bei Paulo Dybala. Anot žurnalisto, „AC Monza“ vadovai jau susisiekė su abiejų futbolininkų agentais ir pradėjo derybas. Kitų šaltinių teigimu, „AC Monza“ bando privilioti ne tik M.Icardi, bet ir jo agentę bei jo žmoną Wandą Narą. „AC Monza“ vadovai turi ryšių su Italijos televizijomis ir galėtų surasti W.Narai darbą vienoje iš laidų.

Paulo Dybala | Scanpix nuotr.

Paulo Dybala | Scanpix nuotr.

Jau aišku, kad „AC Monzą“ sustiprins Stefano Sensi. 7 mln. eurų vertinamas saugas nuomos pagrindais pasikviestas iš Milano „Inter“. Dalį praėjusio sezono italas nuomos pagrindais praleido „Sampdorios“ klube. Per 23 mačus jis pelnė 2 įvarčius.

„Wolves“ nusprendė išlaikyti 35-erių veteraną Joao Moutinho. Su 2,5 mln. eurų vertinamu portugalu kontraktas pratęstas dar sezonui. J.Moutinho praėjusiame sezone vis dar buvo beveik nepakeičiamas komandos žaidėjas – per 39 rungtynes jis pelnė 2 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Tuo tarpu „BBC Sport“ skelbia, kad „Wolves“ teks sumokėti 6 mln. eurų „Barcelonai“ už tai, kad jie nusprendė neįsigyti Francisco Trincao. Portugalas „Wolves“ klube praėjusį sezoną praleido nuomos pagrindais. Pagal susitarimą „Wolves“ galėjo už 30 mln. eurų pilnai įsigyti F.Trincao, bet atsisakė tai padaryti. Dabar už tą atsisakymą jie sumokės 6 mln. eurų. Tiesa, nuo šiol įsigalios ir kita sąlyga – „Wolves“ gaus 20 proc. pajamų nuo kito F.Trincao pardavimo, todėl galbūt tą 6 mln. eurų sumą dar atgaus.

„Nottingham Forest“ pareikalavęs palikti Brice‘as Samba susitarė su „Lens“ klubu. Afrikietis 3 sezonus buvo pagrindinis komandos vartininkas ir padėjo jai iškopti į „Premier“ lygą, tačiau įsižeidė dėl naujausio kontrakto pasiūlymo, kuris, jo nuomone, buvo per menkas. Tada jis susipyko su klubo vadovais ir dabar turėtų persikelti į „Ligue 1“ vidutiniokus.

„Bayern“ savo gretas planuoja sustiprinti 17-mečiu „Rennes“ talentu Mathysu Telu. Teigiama, kad už jį bus sumokėta 7 mln. eurų išpirka, bet suma, įskaičiavus priedus, galėtų išaugti iki 17 mln. eurų. Nors kairiojo krašto saugui tik šiemet sukako 17-a, jis praėjusiame sezone spėjo pasirodyti 7 „Ligue 1“ rungtynėse.

„Rennes“ klubas tuo pačiu patvirtino, kad rimtai domisi „Barcelonai“ nereikalingu gynėju Samueliu Umtiti. „Rennes“ neturi pinigų žaidėjo išpirkai, bet sutinka pasikviesti S.Umtiti nuomos pagrindais, jei „Barcelona“ padengs dalį gynėjo algos. Panašu, kad katalonai yra pasiryžę tai daryti.

Brėmeno „Werder“ gretas papildė talentingas 21-erių gynėjas Lee Buchananas. 3,5 mln. eurų vertinamas anglas nemokamai persikėlė į „Werder“ iš „Derby County“, kurie nugarmėjo į trečiąją šalies lygą. Per 32 praėjusio sezono rungtynes L.Buchananas atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Moussa Sissoko | Scanpix nuotr.

Moussa Sissoko | Scanpix nuotr.

Net 10 sezonų Anglijos „Premier“ lygoje praleidęs Moussa Sissoko pasiryžo naujam iššūkiui. Jis už 2 mln. eurų išpirką iš „Watford“ klubo persikėlė į „Nantes“ komandą, su kuria žais UEFA Europos lygoje. „Nantes“ Prancūzijos lygoje užėmė 9-ą vietą, tačiau laimėjo šalies taurę. M.Sissoko per 38 praėjusio sezono rungtynes įmušė 2 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Ilgametis Kroatijos rinktinės gynėjas Šime Vrsaljko atsisveikino su Madrido „Atletico“ klubu ir nemokamai persikėlė į Pirėjo „Olympiacos“. „Atletico“ klube per 27 praėjusio sezono rungtynes jis pelnė 1 įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Kroatas rinkoje vertinamas 5 mln. eurų.

Fabrizio Romano skelbia, jog „Southampton“ už beveik 12 mln. eurų nusipirks „Man City“ talentą Romeo Lavią. Tiesa, sutartyje bus įrašytas punktas, leisiantis ateityje „Man City“ vėl įsigyti atraminį saugą, jei šis sparčiai tobulės. 18-metis belgas atstovauja šalies jaunimo rinktinei. Beveik visą praėjusį sezoną jis praleido „Man City“ dubleriuose, bet spėjo debiutuoti ir pagrindinėje komandoje.

„Bologna“ klubui atstovaujantis Škotijos rinktinės kairiojo krašto gynėjas Aaronas Hickey karjerą tęs „Brentford“ ekipoje. Apie tai praneša Fabrizio Romano. „Brentford“ už škotą sumokės 16,25 mln. eurų ir pasirašys su juo 5 metų sutartį. A.Hickey per 36 praėjusio sezono rungtynes pelnė 5 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Rinkoje jis vertinamas 18 mln. eurų.

Gianluca Di Marzio praneša, jog Edersonas paliks „Salernitaną“ ir persikels į Bergamo „Atalantą“. „Salernitana“ vos prieš pusmetį įsigijo žaidėją iš „Corinthians“ už 6,5 mln. eurų, o dabar jį parduos už 13-14 mln. eurų ir dar turėtų gauti Matteo Lovato, rinkoje vertinamą apie 10 mln. eurų. Edersonas praėjusiame sezone „Serie A“ spėjo sužaisti 15 rungtynių, per kurias vidurio saugas įmušė 2 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Japonas Ko Itakura atsisveikino su „Man City“ ir už 5 mln. eurų perėjo į Menchengladbacho „Borussia“. K.Itakura „Man City“ nariu tapo dar 2019 m., bet šiame klube taip ir nesužaidė nė vienų rungtynių. Iš pradžių jis buvo skolinamas olandų „Groningen“, o vėliau – vokiečių „Schalke 04“.

„AC Milan“ pranešė, jog nusprendė išpirkti Alessandro Florenzi kontraktą. Už jį „AS Romai“ buvo sumokėta 2,7 mln. eurų suma. Dešiniojo krašto gynėjas praėjusiame sezone „AC Milan“ klube žaidė nuomos pagrindais ir per 30 rungtynių pelnė 2 įvarčius.

„Everton“ gretas sustiprino Jamesas Tarkowskis. Gynėjas, pasibaigus kontraktui su „Burnley“, tapo laisvuoju agentu ir nusprendė priimti Liverpulio komandos pasiūlymą. 22 mln. eurų vertinamas žaidėjas per 37 praėjusio sezono rungtynes įmušė 1 įvartį bei pridėjo 2 rezultatyvius perdavimus. „Burnley“ jis likti nenorėjo, nes komanda iškrito iš „Premier“ lygos.

Dani Alvesas | Scanpix nuotr.

Dani Alvesas | Scanpix nuotr.

Laisvuoju agentu neseniai tapęs 39-erių brazilas Dani Alvesas yra aktyviai viliojamas grįžti žaisti į kitą Atlanto pusę. Labiausiai D.Alveso nori ambicinga brazilų komanda „Athletico Paranaense“. Skelbiama, kad pats šios komandos prezidentas imsis lyderystės derybose su D.Alvesu. Žaidėjo taip pat nori „Fluminense“ ir Meksikos klubai. Tiesa, D.Alvesas vis dar abejoja, ar jam verta grįžti žaisti į Braziliją, nes 2019-2021 m. laikotarpis „Sao Paulo“ klube jam buvo labai nemalonus ir ta ekipa vis dar moka skolas gynėjui.

Luukas de Jongas po trejų metų pertraukos sugrįžo į PSV. Olandų klubas sumokėjo 3 mln. „Sevillai“ ir įsigijo puolėją, kuris 2014-2019 m. Nyderlanduose demonstravo fantastišką žaidimą (204 rungtynės ir 112 įvarčių). Praėjusį sezoną puolėjas nuomos pagrindais praleido „Barcelonos“ klube, kur per 29 rungtynes įmušė 7 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Laisvuoju agentu tapęs Andrea Belotti sudomino Stambulo „Fenerbahce“. Teigiama, kad žaidėjas yra ir „Arsenal“ bei „Monaco“ radare, tačiau turkai gali pasiūlyti geriausias finansines sąlygas. Visgi, panašu, kad A.Belotti pinigai nėra viską lemiantis faktorius, nes jis linksta prie „Monaco“ varianto. Jie italui siūlo 3 metų kontraktą ir 3,5 mln. eurų per sezoną algą. A.Belotti geriausiais laikais rinkoje buvo vertinamas 40 mln. eurų, bet tada „Torino“ vadovai atsisakė jį parduoti ir šiemet turėjo paleisti puolėją už dyką.

Tarp kandidačių įsigyti Donecko „Šachtar“ gynėją Marloną atsirado ir „Sampdoria“. Italų klubas pasiūlymo dar nepateikė, bet jau išreiškė susidomėjimą brazilu. 10 mln. eurų vertinamas gynėjas domina ir „AC Monza“, „Fiorentina“ bei turkų „Trabzonspor“. Būtent turkai jam siūlo daugiausiai, bet į šią šalį nenori vykti jo širdies draugė.

Ukrainietis Andrijus Luninas po ilgų dvejonių visgi nusprendė likti Madrido „Real“ klube ir toliau ten užimti antrojo vartininko vietą. Žaidėjo tėvas ir agentas ragino A.Luniną nuomos pagrindais keltis ten, kur jis gautų daugiau žaidybinio laiko. Visgi, po pokalbio su Carlo Ancelotti A.Luninas nusprendė likti „Real“, nes jam buvo pažadėta daugiau minučių nei praėjusiame sezone, be to, vartininkas neseniai tapo tėvu, todėl jo šeimai dabar yra patogiau niekur nesikraustyti.

Rusiją palikęs buvęs Ukrainos rinktinės gynėjas Jaroslavas Rakickis iki liepos 15 d. tikisi surasti naują darbovietę. Pranešama, kad prieštaringai vertinamas gynėjas svarsto galimybę po 4 metų pertraukos grįžti į „Šachtar“ klubą. Šiuo metu 32-ejų gynėjas rinkoje yra vertinamas 6 mln. eurų.

Kyjivo „Dinamo“ tikriausiai atsisveikins su puolėju Vladyslavu Supryaga. Jis grįžo iš nuomos „Sampdoria“ klube, kur sužaidė vos 24 minutes ir niekuo nepasižymėjo. Teigiama, kad į priešsezoninę stovyklą jis atvyko turėdamas 5 kg antsvorio, todėl „Dinamo“ nori parduoti 3 mln. eurų vertinamą žaidėją. Kandidatu jį įsigyti vadinamas „Dnipro-1“ klubas.

„Šachtar“ treneris Roberto De Zerbi žada palikti klubą ir kurį laiką pailsėti nuo darbo. Skelbta, kad italas domino „Galatasaray“, Bilbao „Athletic“ ir „Bournemouth“, bet visus pasiūlymus atmetė. Panašu, kad R.De Zerbi atmetė galimybę keltis ir į „Marseille“.

Pats „Marseille“ neseniai paskelbė, jog komandos vairą perims „Veroną“ palikęs Igoris Tudoras. Kroatas pakeis netikėtai komandą palikusį Jorge Sampaoli. Praėjęs sezonas „Marseile“ buvo nuostabus – komanda „Ligue 1“ užėmė antrą vietą ir pateko į UEFA Čempionų lygą. I.Tudoras, kaip treneris, tėra laimėjęs vieną trofėjų – 2013 m. Kroatijos taurę su Splito „Hajduk“.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų
EUROLYGA