Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. Vakar 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. Vakar 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Šiandien 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Šiandien 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Šiandien 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93

Ketvirtoji regatos diena Lietuvos olimpiniams buriuotojams metė sunkų iššūkį

2022.04.07 18:58
Pasaulio buriavimo taurės regata Ispanijoje | Aistės Ridikaitės nuotr.

Pasaulio buriavimo taurės regata Ispanijoje | Aistės Ridikaitės nuotr.

 Balandžio 7 d. pagaliau į Palmą, Maljorkoje sugrįžo saulė ir oro temperatūra šoktelėjo iki 18 laipsnių. Pasibaigus žemo slėgio sūkuriui, atsisuko 6 - 9 m/s. vakarų vėjas. Ir nors kryptis šiek tiek švelniai sukiojosi į pietus ir atgal, tačiau tiek teisėjams, tiek buriuotojams diena buvo žymiai lengvesnė nei vakar. Distancijų keisti nebereikėjo, užteko tik minimalių korekcijų, todėl plaukimus buvo galima vykdyti greitai ir efektyviai. Švelnus vėjo sukiojimasis lėmė tai, kad buriuotojai turėjo plaukti ne tik greitai, bet ir taktiškai bei protingai, taigi stebėti regatą buvo ypatingai įdomu.

iQFOil klasėje buvo įvykdyti net 5 plaukimai. Juozui Bernotui, esančiame auksiniame laivyne, kovoti su stipriausiais pasaulyje konkurentais sekėsi sunkiai. Bendroje įskaitoje jis nukrito į 41 vietą.

„Labai trūksta treniruočių tokiose bangose kaip šiandien įsisiūbavo Palmos įlankoje. Plaukiame greičiau nei bangos, taigi dažnai pasivejame stačius ir neprognozuojamus vandens kalnus. Ypatingai tokiose sąlygose jaučiasi, kad kiti vaikinai, nesiruošę Tokijo Olimpinėms žaidynėms ir iš karto pradėję treniruotis iQFOil klasei, turi didelį pranašumą”, - po dienos plaukimų sakė Juozas Bernotas.

Pasaulio buriavimo taurės regata Ispanijoje | Aistės Ridikaitės nuotr.

Pasaulio buriavimo taurės regata Ispanijoje | Aistės Ridikaitės nuotr.

ILCA 6 klasėje auksiniam laivynui, kuriame plaukia Olimpinė buriuotoja Viktorija Andrulytė, šiandien buvo įvykdyti 2 plaukimai. Šiandienos sąlygos buvo labai sunkios Viktorijai. Prie stipraus vėjo, sunkesnės konkurentės aplenkia lengvą Lietuvos atletę. Po ketvirtosios varžybų dienos, Viktorija Andrulytė nukrito į 29 vietą bendroje įskaitoje.

„Nors iš šalies taip gali neatrodyti, tačiau esu patenkinta savo pažanga sąlygose, kada pučia nemažai vėjo. Anksčiau prie stipraus vėjo likdavau visos flotilės gale, nes tiesiog nemokėjau taktiškai išnaudoti savo patirties ir žinių. Dabar, nors ir praradau porą pozicijų, vis tiek išsilaikau stabilioje kovoje su pasaulio geriausiomis”, - ramiai pasakoja Viktorija Andrulytė po varžybų.

„Po tokios įtemptos dienos kaip šiandien, labai gera turėti šalia žmogų, kuris yra ramus ir savimi pasitikintis. Netgi gali pajuokauti apie save ir nuimti įtampą susikaupusią ant vandens”, - sako Netra Kumanan gyvenanti kartu su Viktorija, tačiau ant vandens tampanti jos varžove.

„Ant vandens mes – varžovės. Kovojame tarpusavyje ir taip abi tobulėjame. Tačiau šią kova ir paliekame ant vandens. Grįžus į krantą Viktorija yra labai rami ir draugiška. Ji mane išmokė labai daug ko apie sportinį užsispyrimą. Taip pat negaili patarimų kaip nepasiduoti ir siekti tikslo”, - sako Netra.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų