Pasibaigęs. 05-26 17:20
LKL
Žalgiris
88
7bet-Lietkabelis
79
Pasibaigęs. 05-26 18:00
Eurolyga
Olympiacos
87
Fenerbahce
84
Pasibaigęs. 05-26 21:00
Eurolyga
Real Madrid
80
Panathinaikos
95
Pasibaigęs. 05-27 18:50
LKL
Rytas
86
Wolves
78
Pasibaigęs. 05-30 18:50
LKL
Wolves
97
Rytas
86
Šiandien, 17:20
LKL
Rytas
0
Wolves
0

Suomijoje baigėsi 15-asis Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis

2022.03.25 23:25
Jogailė Aglinskytė | LTOK nuotr.

Jogailė Aglinskytė | LTOK nuotr.

 Penktadienio vakarą Suomijos mieste Vuokatyje buvo nuleista 15-ojo Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio užsklanda. Festivalio organizavimo estafetė perduota Friulio-Venecijos Džulijos regionui.

Festivalio uždarymo ceremonijos eisenoje ėjo tik vėliavnešiai. Lietuvos trispalvė plazdėjo dailiojo čiuožimo atstovės Jogailės Aglinskytės rankose.

„Esu labai laiminga, tai tikrai didelė garbė! Pats festivalis paliko nuostabų įspūdį, atmosfera buvo labai šventiška ir draugiška. Man tai buvo vienas įsimintiniausių renginių“, – sakė 16-metė sportininkė. Ji užėmė aukščiausią vietą tarp lietuvių – devintąją.

Atidarymo ir uždarymo ceremonijos jaunimo olimpiniuose festivaliuose primena olimpines žaidynes. Stengiamasi, kad ši patirtis jauniems sportininkas būtų kuo panašesnė į olimpinę.

„Atidarymo ceremonijoje sakiau, kad sportininkai bus šio festivalio žvaigždės, sujungsiančios Europos žemyną. Šiandien stoviu čia jumis didžiuodamasis. Ne visi išvykstate su medaliais, tačiau kiekvienas esate čempionas. Jūs esate olimpinio judėjimo ateitis“, – sakė Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) prezidentas Spyros Capralos.

Festivalio uždarymo ceremonijoje buvo užgesinta Vuokačio arenoje visą savaitę liepsnojusi taikos ugnis, o Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio vėliava perduota Italijos Friulio-Venecijos Džulijos regionui. Būtent ten 2023-aisiais vyks 16-asis Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis.

Kainū regione esančiame Vuokatyje savaitę buvo apsistoję per 2 tūkst. geriausių žemyno jaunųjų sportininkų ir jų komandų narių. Iš viso festivalyje dalyvavo 44 Europos nacionalinių olimpinių komitetų atstovai.

Lietuvai festivalyje atstovavo 15 atletų: biatlonininkai Domas Jankauskas, Lukrecija Daugirdaitė ir Viktorija Kapancova, dailiojo čiuožimo atstovė J.Aglinskytė, kalnų slidininkai Oskaras Karlavičius, Nikolajus Navitskas bei Gabija Šinkūnaitė, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovės Gabija Astrauskaitė ir Kotryna Sokolovskytė, slidininkai Kasparas Misiūnas, Ernestas Tretjakovas, Eglė Savickaitė, Rūta Žemaitytė, snieglentininkai Lukas Putys-Gallagheris ir Patricija Ivanovaitė.

Iš viso buvo varžomasi devyniose sportinėse disciplinose: kalnų slidinėjimo, biatlono, ledo ritulio, snieglenčių, lygumų slidinėjimo, šuolių su slidėmis, greitojo čiuožimo trumpuoju taku, dailiojo čiuožimo ir šiaurės dvikovės. Per penkias dienas buvo išdalinti 135 medalių komplektai.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų