Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Neeilinė pergalė Kaune: kaip nurašytas „Žalgiris“ paguldė bejėgius „karalius“

2022.02.25 14:50
Vilius Stalgaitis
Žurnalistas
„Žalgirio“ džiaugsmas | Eriko Ovčarenko / BNS foto nuotr.

„Žalgirio“ džiaugsmas | Eriko Ovčarenko / BNS foto nuotr.

„Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas visiems sirgaliams ir žurnalistams jau spėjo į galvas įkalti savo mintį, kad Kauno klubui šį sezoną laimėti Eurolygoje yra labai sunku, praleidus daugiau nei 70 taškų.

Dabar „Žalgiris“ nepraleido net arti tiek, tačiau net ir pats tiek nepermetė, ir laimėjo net nepasiekęs sau įprastų vidurkių (vid. po 70,1 tšk. per rungtynes). Ketvirtadienio vakaras Nemuno saloje buvo išskirtinis visomis prasmėmis.

Vien ko verti Madrido „Real“ skaičiai, kurie įrašyti į juodąją klubo istoriją. Vos 47 sukrapštyti taškai yra naujas klubo antirekordas, kai prieš tai galiojęs buvo 49 taškai. Vos vienu pataikytu tritaškiu ši komanda taip pat niekada nebuvo apsiribojusi. 41 surinktas balas irgi yra prasčiausias „Real“ pasirodymas šio klubo istorijoje, rungtyniaujant Eurolygos turnyre.

„Sulaikėme juos ties 50 taškų ir padarėme tai prieš „Real“, o ne prieš kurią prastesnę komandą“, – po rungtynių džiaugėsi Joffrey Lauvergne'as.

Nemačius rungtynių būtų galima spėti, kad tokiame mače vienai komandai sekėsi vidutiniškai, o kitai tiesiog nekrito viskas, ką ji metė, tačiau šį kartą realybė buvo kitokia. „Žalgiris“ neabejotinai žaidė geriausias gynybines rungtynes šį sezoną, ir šių skaičių nusipelnė savo darbu.

Staigaus ir žudikiško metimo meistras Sergio Llullas iš 4 tritaškių nepataikė nė vieno, o daugelis tų metimų „Žalgirio“ gynybos buvo gerbiami ir gerai prižiūrėti. 34-erių veteranui tai buvo labai sunkus vakaras su kibia varžovų gynyba ir forsuotais metimais per rankas.

Žvelgiant per skaičių prizmę (20 naudingumo balų) solidų mačą sužaidė ir Walteris Tavaresas, tačiau darbas su juo buvo taip pat neblogas, centrą dažnu atveju laikant toliau nuo krepšio, o grėsmei atėjus, laiku jį dvigubinti.

Bene prasčiausias sezono rungtynes sužaidė ir vienas „Real“ lyderių Guerschonas Yabusele, baigęs mačą su vos vienu taikliu metimu iš 7 ir -2 naudingumo balais.

Be Fabieno Causeuro, Rudy Fernandezo ir Thomaso Heurtelio žaidusi „Real“ itin stokojo gynėjų jungties su turima bene pavojingiausia priekine linija visoje Eurolygoje. Nigelas Williamsas-Gossas net ir tokiose rungtynėse, turėdamas didesnį pasitikėjimą liko minusinis. Viską pasakė ir faktas, kad svarbiausias minutes ketvirtajame kėlinyje Pablo Laso žaidė su jaunuoju Juanu Nunezu, kuriam vasarą sukaks dar tik 18-a.

„Kai sužinojau, kad žais be Heurtelio, žinojau, kad turime tuo pasinaudoti, žaisti prieš juos kietai, fiziškai. Sužaidėme puikias rungtynes“, – tikino Jure Zdovcas.

P. Laso rungtynių metu itin pasitikėjo kuriamomis pranašumo situacijomis ir žaidimu jose, tačiau geras „Žalgirio“ taktinis pasiruošimas, labai kokybiškos savalaikės pagalbos su Edgaru Ulanovu ir Pauliumi Jankūnu priešakyje visiškai neutralizavo komandą, kuri ant popieriaus absoliučiai visose pozicijose turi pranašumus prieš Kauno ekipą.

„Manau, kad pastatėme juos į nepatogią situaciją, privertėme mesti nepatogius metimus, davėme gerą kontaktą, žaidėme ties pražangos riba“, – pasakojo E. Ulanovas.

Ir „Žalgirio“ kokybės lygį, ir „Real“ agresijos stoką rodo iškalbingas skaičius – klubas Nemuno saloje ketvirtajame kėlinyje metė vos šešis baudų metimus. Komandinių veiksmų stoką rodo dar vienas neigiamas balansas – vos 12 „Real“ rezultatyvių perdavimų ir 16 klaidų.

J. Lauvergne'as dar po Karaliaus Mindaugo taurės finalo kalbėjo, kad „Žalgirio“ žaidimas pastebimai gerėja net ir su turimais nuostoliais perimetre. Už ūsų tampytos „Fenerbahče“, „Maccabi“ ir Milano komandos, pergalė Monake, ramiai susitvarkyta KMT finalo ketvete, o dabar kovoje su tokiu grandu kaip „Real“ pirmą kartą šį sezoną laimėti visi keturi kėliniai ir iškovota neabejotinai solidžiausia sezono pergalė.

Karališkasis klubas išgyvena itin prastą atkarpą su pralaimėjimais Eurolygoje, Karaliaus taurės finale ir Ispanijos pirmenybėse, tačiau tuo pačiu vylėsi į naujas viršūnes atsispirti būtent Kaune. „Žalgiris“ smogė atsakomąjį smūgį, po kurio „Real“ nebeatsikėlė, o pozityvi atkarpa leidžia tikėtis, kad tai nebuvo paskutinė žalgiriečių sezono pergalė.

Vilius Stalgaitis
Žurnalistas
info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų