Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

„UFC Fight Night 200“: krauju nuolietoje kovoje J.Stoliarenko teko pripažinti A.Davis pranašumą (26)

2022.02.06 00:44
Julija Stoliarenko ir Alexis Davis | „Stop“ kadras

Julija Stoliarenko ir Alexis Davis | „Stop“ kadras

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku Las Vegase esančiame „Apex“ centre vyko „UFC Fight Night 200“ mišrių kovos menų turnyras, kuriame pasirodė ir 28-erių metų Lietuvos kovotoja Julija Stoliarenko (9-6-1).

Deja, tačiau J.Stoliarenko nepavyko iškovoti pirmosios pergalės stipriausioje MMA organizacijoje pasaulyje ir ji po trijų raundų kovos vieningu teisėjų sprendimu (29-27, 29-27, 30-27) turėjo pripažinti 37-erių Kanados veteranės Alexis Davis (21-11) pranašumą.

Pirmasis ir trečiasis raundai klostėsi panašiu scenarijumi – A.Davis buvo prispaudusi J.Stoliarenko ant žemės bei dažnai naudojo savo alkūnes, kad žalotų lietuvę. Tuo tarpu antrame raunde kova vyko stovėsenoje ir jame J.Stoliarenko parodė tvirtą charakterį bei atlaikė ne tik daugybę varžovės kojų spyrių, tačiau pati sugebėjo ne kartą sėkmingai atakuoti rankomis ir taip prakirto varžovės antakį.

Visgi J.Stoliarenko neužteko gero antrojo raundo, kuriame du teisėjai iš trijų matė lietuvės pranašumą. Nors pirmame ir trečiame raunduose gulėdama ant nugaros ji kelis sykius bandė ieškoti rankos laužimo, tačiau A.Davis ir jos treneriai puikiai žinojo lietuvės stiprybę bei sėkmingai to išvengė, tuo tarpu pati kanadietė parteryje padarė kur kas daugiau žalos ir nusipelnė pergalės.

J.Stoliarenko pernai kovo mėnesį prieš dvikovą su Julia Avila per anksti numetė svorį, sunegalavo ir kovą teko nukelti. Birželį tokių problemų lietuvei nekilo, ji sėkmingai numetė svorį, bet narve smaugimo veiksmu pralaimėjo J.Avilai.

Pirmoji J.Stoliarenkos kova UFC organizacijoje vyko 2020 m. rugpjūtį, o tada ji teisėjų sprendimu nusileido Janai Kunitskajai.

A.Davis 2014 m. netgi kovėsi dėl UFC pasaulio čempionės diržo, bet buvo nokautuota legendinės Rondos Rousey. Vėliau jos rezultatai nebuvo patys geriausi. A.Davis iš paskutinių 5 kovų laimėjo vos 1 ir iškrito iš reitingo. Dabar jai tai buvo antroji pergalė per tris pastarąsias kovas.

Pagrindinėje šio turnyro kovoje susitiks 33-ejų švedas Jackas Hermanssonas (22-6) ir 30-metis amerikietis Seanas Stricklandas (24-3). Šiuo metu vidutinio svorio kategorijos reitinge švedas yra 6-as, o amerikietis – 7-as.

„UFC Fight Night 200“ turnyro eiga
Teisėjų sprendimas

Vieningu teisėjų sprendimu 29-27, 29-27, 30-27 pergalę šventė A.Davis. Lietuvė patyrė trečią pralaimėjimą UFC organizacijoje.

3 raundas

UFC komentatoriai teigė, kad antrasis raundas turbūt buvo geriausias J.Stoliarenkos per visas tris jos karjeros UFC dvikovas.

Praėjus šiek tiek daugiau nei pusei minutės trečiame raunde, A.Davis smūgiu koja pargriovė J.Stoliarenką ir užėmė viršutinę poziciją. D.Uktveris ragino J.Stoliarenko stotis, jeigu jeigu tik pavyks. A.Davis visą raundą laikė prispaudusi J.Stoliarenko prie žemės bei smūgiavo alkūnėmis. Nors J.Stoliarenko ieškojo, kaip atlikti rankos laužimą, tačiau A.Davis ir jos treneriai puikiai žinojo lietuvės stiprybę ir mėgstamą veiksmą bei nesuteikė jai galimybių jį atlikti. Iš J.Stoliarenkos veido kraujas pradėjo tekėti dar stipriau, tačiau netrukus baigėsi trečiasis raundas ir netrukus teisėjai skelbs savo verdiktą.

2 raundas

Šalia kairės J.Stoliarenkos akies pasirodęs kraiujas. Antrasis raundas prasidėjo stovėsenoje, kurioje netrūko tikslių smūgių. „Pasitinkam su priekine ranka“, – kartojo J.Stoliarenkos treneris Donatas Uktveris. A.Davis ne sykį atliko smūgius į lietuvės koją, tačiau J.Stoliarenkos smūgiai taip pat darė didelę žalą varžovei ir iš dešiniojo antakio pradėjo bėgti kraujas. Šiame raunde A.Davis atliko kur kas daugiau smūgių kojomis, tačiau J.Stoliarenko buvo kiek tikslesnė smūgiais rankomis.

1 raundas

J.Stoliarenko kovos pradžioje pabandė atlikti savo mėgiamą rankos laužimą, tačiau A.Davis sėkmingai neutralizavo šį mėginimą. J.Stoliarenko toliau buvo ant nugaros ir dar sykį mėgino atlikti rankos laužimą, tačiau ir vėl nesėkmingai. A.Davis „ground-and-pound“ stiliumi atliko smūgius į lietuvės galvą. Likus pusei minutės J.Stoliarenko, gulėdama ant nugaros, atliko smūgį pėda į varžovės nosį ir kova buvo sustabdyta. Netrukus į narvą buvo pakviestas medikas, kuris apžiūrėjo A.Davis ir leido tęsti kovą. Kovotojos vėl buvo suguldytos į buvusią poziciją ir netrukus raundas baigėsi.

Atnaujinta 00:19 val.

Kova prasideda!

Julija Stoliarenko | „Stop“ kadras

Julija Stoliarenko | „Stop“ kadras

Atnaujinta 00:18 val.

Kova jau pristatinėjama!

Alexis Davis ir Julija Stoliarenko | „Stop“ kadras

Alexis Davis ir Julija Stoliarenko | „Stop“ kadras

Atnaujinta 00:11 val.

Rodomi vaizdai iš J.Stoliarenkos ir A.Davis apšilimų. Liko keletas minučių!

Julija Stoliarenko | „Stop“ kadras

Julija Stoliarenko | „Stop“ kadras

Atnaujinta 00:07 val.

Jau netrukus į narvą žengs J.Stoliarenko ir A.Davis!

Atnaujinta 00:03 val.

J.Almeida užsiėmė dominuojančią poziciją parteryje ir atliko begalę smūgių į varžovo galvą. Nors D.Marquesas gynėsi, tačiau tai buvo vieninteliai jo veiksmai ir galiausiai teisėjas nutraukė kovą. Pats D.Marquesas priekaištavo teisėjui, jog neleido tęsti kovos, tačiau čia buvo akivaizdi J.Almeida pergalė. (1 raundas, 2:57 min.)

Atnaujinta 23:49 val.

Prieš J.Stoliarenkos ir A.Davis mūšį mūsų laukia dar viena kova. Dabar į narvą žengia brazilai Jailtonas Almeida ir Danilo Marquesas.

Atnaujinta 23:42 val.

Nokautas! Trijų smūgių kombinaciją antrame raunde idealiai atlikęs P.Rowe'as nokautavo J.Wittą!

Atnaujinta 23:20 val.

Dabar į narvą žengia amerikiečiai Jasonas Wittas ir Philipas Rowe'as.

Atnaujinta 23:17 val.

Įspūdingas turnyro atidarymas! Ketvirtą kovą UFC organizacijoje turintis M.Gordonas dar pirmame raunde, vos per 1 min. 20 sek. atliko rankos laužimą ir privertė pasiduoti UFC debiutantą D.Bondarą. Ukrainietis buvo itin stipriai sužalotas ir narvą paliko kęsdamas stiprų rankos skausmą.

Atnaujinta 23:10 val.

Į narvą žengė ukrainietis Denysas Bondaras ir kanadietis Malcolmas Gordonas. Prasideda pirmoji turnyro kova!

Atnaujinta 22.00 val.

Turnyro preliminarioji programa prasidės 23 val.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų