Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

M.Verstappenas prabilo apie „Mercedes“ vadovo jam atsiųstą žinutę, T.Wolffui dar liko 2 ėjimai fotogalerija + VIDEO (4)

2021.12.13 21:21
Toto Wolffas ir Maxas Verstappenas | „Scanpix“ ir instagram.com nuotr.

Toto Wolffas ir Maxas Verstappenas | „Scanpix“ ir instagram.com nuotr.

 Sekmadienį neįtikėtinose „Formulės 1“ lenktynėse olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“) paskutiniame rate aplenkė britą Lewisą Hamiltoną („Mercedes“) ir iškovojo pasaulio čempiono titulą.

M.Verstappenas po pergalės šoko į artimųjų glėbį. Kartu su juo istorinį titulą šventė mergina Kelly Piquet ir tėvas Josas Verstappenas, kuris pats anksčiau lenktyniavo „Formulėje 1“.

„Mano pasaulio čempionas!“, - po lenktynių ištarė K.Piquet, kuri su M.Verstappenu pradėjo draugauti 2020 m. spalį.

K.Piquet 2017-2019 m. draugavo su kitu tuometiniu „Formulės 1“ lenktynininku Daniilu Kvyatu. Jie 2019 m. liepą susilaukė dukrelės, bet jau gruodį pranešė apie skyrybas. Beje, K.Piquet tėvas Nelsonas Piquet yra triskart „Formulės 1“ pasaulio čempionas, o jos brolis Nelsonas Piquet jaunesnysis „Formulėje 1“ išgarsėjo tyčine avarija 2008 m. Singapūre, kuri tada padėjo triumfuoti komandos draugui Fernando Alonso ir sukėlė vieną didžiausių šio amžiaus „Formulės 1“ skandalų.

Tuo tarpu „Mercedes“ iš karto po lenktynių pateikė 2 protestus. Jiems užkliuvo tai, kad M.Verstappenas saugos automobilio fazės metu buvo trumpai aplenkęs L.Hamiltoną bei tai, kad teisėjai nesilaikė visų reglamento reikalavimų, leisdami tik daliai pilotų susigrąžinti prarastą ratą ir patraukdami saugos automobilį tame pačiame rate, kai ši žinutė buvo išplatinta, o ne kitame, kaip numato taisyklės. Visgi, teisėjai „Mercedes“ protestus atmetė.

M.Verstappenas šiuo metu oficialiai yra paskelbtas „Formulės 1“ pasaulio čempionu, bet „Mercedes“ dar liko 2 galimybės išsigelbėti. Per keletą artimiausių dienų jie gali kreiptis į FIA tarptautinį apeliacinį teismą. Jei ir ten jiems nepavyktų įrodyti savo tiesos, tad liktų ieškinys sporto arbitražo teismui.

„Mercedes“ vadovas Toto Wolffas po lenktynių atsisakė bendrauti su žiniasklaida, to nenorėjo daryti ir kiti svarbias pareigas einantys komandos atstovai. Visgi, M.Verstappenas pripažino, kad po lenktynių sulaukė T.Wolffo žinutės.

„Toto man atsiuntė žinutę. Jis pasveikino mane su geru sezonu, parašė, kad nusipelniau pergalės. Tai buvo tikrai gražus jo gestas, žinant, kiek daug emocijų buvo paskutiniame rate iš abiejų pusių“, - sakė M.Verstappenas.

Olandas po lenktynių pagyrė L.Hamiltoną. M.Verstappenas pasidžiaugė, kad britas elgėsi kaip tikras sportininkas, pasveikino jį ir nerodė jokio pykčio. Olandas pažymėjo, kad jei sprendimas priklausytų nuo L.Hamiltono, tai „Mercedes“ veikiausiai net nebūtų teikę protestų.

„Aišku, Lewisas ir taip turi 7 pasaulio čempiono titulus. Gal tai padeda išlaikyti šaltą protą tokiose situacijose. Jei mes su Lewisu apsikeistume vaidmenimis, tai aš reaguočiau daug emocingiau, nes būčiau likęs be pirmojo titulo. Lewisas yra didis sportininkas. Po lenktynių jis priėjo prie manęs, pasveikino mane ir atidavė man pagarbą. Sezono metu turėjome nesutarimų, turėjome sunkių akimirkų, bet niekada nepraradome pagarbos vienas kitam. Tiesiog spaudėme vienas kitą kaip tik galėjome ir mėgavomės konkurencija“, - sakė M.Verstappenas.

Naujasis čempionas pažymėjo, kad anksčiau turėjo progų palikti „Red Bull“, bet dabar džiaugiasi, jog to nepadarė: „Kažkada gal ir buvo proga palikti komandą ir persikelti kitur, kur galbūt būčiau anksčiau tapęs čempionu, tačiau dabar tai jau nebesvarbu. Po tiek metų vienoje komandoje šis titulas yra tik dar saldesnis“.

„Mercedes“ šį kartą beliko guostis laimėta Konstruktorių taure, kurią T.Wolffas atšventė labai audringai.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų