Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

13-asis „Premier“ lygos turas: klubo istoriją žinantis Braitono treneris, nesulaikomas sniegas ir trijų taškų Londone norėjusi „Manchester United“ VIDEO (1)

2021.11.29 12:34
„Leicester City“ – „Watford“ | Scanpix nuotr.

„Leicester City“ – „Watford“ | Scanpix nuotr.

 Vieniems Anglijos „Premier“ lygos klubams motulė gamta šį kartą rungtyniauti apskritai neleido, kitiems sniegas sąlygas apsunkino maksimaliai, o kiti gamtos išdaigų nepajuto. Tradicinėje „Sportas.lt“ apžvalgoje – apie šias ir kitas rungtynes, įskaitant ir centrinį turo susitikimą.

NULIS. Ir toliau tiek pergalių „Premier“ lygoje teturi „Newcastle United“ komanda, 0:2 pralaimėjusi Londono „Arsenal“ futbolininkams. Su šešiais taškais klubas ir toliau lieka paskutinėje lentelės vietoje, o saugi zona, septynioliktoji vieta pamažu tolsta – dabar iki jos Niukaslo klubui trūksta jau šešių taškų.

Ši komanda kenčia ilgiausią nelaimėtų rungtynių seriją sezono pradžioje per visą klubo istoriją. Apskritai, per 13 rungtynių nė karto nelaimėjus „Premier“ lygos metraščiuose išliko tik viena komanda, po tokios serijos sugebėjusi vėliau išlikti lygoje. Tai buvo „Derby County“ prieš 21-erius metus. Greičiausiai, žiemos perėjimų lango su naujų savininkų pinigais Niukaslas laukia labiau nei bet kuris kitas „Premier“ lygos miestas.

„Futbole yra daug psichologijos, taigi turime kuo greičiau pačiupti pirmąją pergalę, nuo kurios atsispirtume. Esu pozityvus žmogus. Per dvejas rungtynes pamačiau pakankamai, kad įsitikinčiau, jog šioje lygoje mes galime kovoti“, – sakė „Newcastle United“ treneris Eddie Howe’as.

Priežasčių būti pozityviam šiek tiek yra. Štai klubas įmušė 15 įvarčių, nors nepasiekė nė vienos pergalės. Tai yra rezultatas, lenkiantis septynias „Premier“ lygos komandas. Vis tik gynyba be konkurencijos prasčiausia, praleidus 29 įvarčius. Apie šį rodiklį ir kol kas nedidėjantį pergalių skaičių „Newcastle United“ treneriui priminė legendinis Alanas Sheareris.

„Jei Eddie to dar nežinojo, tai tikrai žino dabar. Prireiks titaniškų pastangų, jeigu jis norės šią komandą išlaikyti „Premier“ lygoje“, – rašė jis.

Beje, šiose rungtynėse iš ne pačios geriausios pusės nustebino ir Pierre’as Emerickas-Aubameyangas, į kone tuščius vartus nepataikęs iš maždaug dviejų metrų atstumo.

GERRARDO EFEKTAS. Legendinis šalies futbolininkas, ir pastaruosius metus treneriu dirbantis Stevenas Gerrardas pakėlė „Aston Villa“ komandą į kitą lygį. Bent jau emociškai, tai tikrai. Birmingamo klubas iškovojo dar vieną pergalę, šį kartą išvykoje 2:1 nugalėjus „Crystal Palace“ komandą.

S. Gerrardas yra pirmasis šios komandos treneris per pastaruosius 23-ejus metus nuo Johno Gregory laikų, kuris debiutavo „Premier“ lygoje prie šios komandos vairo dvejomis pergalėmis iš eilės.

S. Gerrardas po rungtynių džentelmeniškai pasielgė ir buvusio „Aston Villa“ trenerio Deano Smitho atžvilgiu, kuris buvo pakeistas būtent S. Gerrardu. Pastarasis pasisakydamas po rungtynių pagarbiai net neklaustas atsiliepė apie savo pirmtaką, taip atiduodamas jam pagarbą.

„Čia buvo atliktas geras darbas dar prieš man atėjus. Treneris D. Smithas įdėjo daug pastangų, ir kai kurie keli pasirodymai šiai komandai tikrai nebuvo verti pralaimėjimų“, – sakė specialistas.

MAŠINA. 39 – tiek įvarčių jau yra įmušęs „Liverpool“ klubas per pirmąsias 13 rungtynių. Skaičiuojant sezono atkarpą, sužaidus 13 mačų, toks rezultatas yra geriausias „Liverpool“ istorijoje. Tai yra rezultatyviausia „Premier“ lygos sezono komanda, šiame ture 4:0 įveikusi „Southampton“ futbolininkus, užimdama trečią vietą. Puolimu bent jau kol kas „Liverpool“ komandai niekas neprilygsta nė iš tolo. Štai antra rezultatyviausia komanda, Londono „Chelsea“, įmušusi aštuoniais įvarčiais mažiau.

„Rungtynės visiškai nutekėjo mums reikalingu keliu. Po mačo žaidėjams pasakiau, kad laimėjome 4:0, ar aš dar turėčiau dėl ko nors dejuoti? Bet tiesa ta, kad galime dar geriau. Alissonui prireikė pernelyg įspūdingų epizodų, kad mūsų vartai liktų sausi. Kita vertus taip, šįkart buvome tikrai geri“, – po rungtynių laimingas kalbėjo Jurgenas Kloppas.

„Liverpool“ klubas du ar daugiau įvarių per rungtynes, skaičiuojant visus turnyrus, muša jau 17-ą kartą iš eilės. Taip ši raudonoji komanda tapo tik antra „Premier“ lygos ekipa pasiekusi tokį rezultatyvumo pasiekimą per 94-erius metus. Jei dar bent vienose rungtynėse įmuštų du ar daugiau, rekordas būtų pagerintas.

NUŠVILPTI. Po puikaus sezono starto, Braitono klubas dabar gerokai įstrigo, nelaimėjęs nė vienų iš pastarųjų septynerių rungtynių „Premier“ lygoje, ir dabar žengdamas devintoje vietoje.

Dabar Braitonas namuose nulinėmis lygiosiomis sužaidė su „Leeds United“ komanda, o dalis sirgalių vėl pergalės neiškovojusius šeimininkus nušvilpė. Vis tik su tuo nesutiko klubo treneris Grahamas Potteris, esą jo komanda to nenusipelnė.

„Esu šiek tiek sutrikęs dėl minios reakcijos, kadangi mūsų pasirodymas buvo puikus rungtyniaujant su komanda, kuri dominuoja kontroliuojant kamuolį. Jie dažnai tiesiog apibėga varžovus, bet šiandien jie to nepadarė. Dabar esame aštuntoje vietoje (po pergalės klubas trumpam buvo pakilęs iš devintosios vietos, – aut. past.), bet tikriausiai man reikia šio klubo istorijos pamokų“, – turėdamas omenyje itin aukštą savo masteliais dabartinę užimamą poziciją „Premier“ lygoje aiškinosi G. Potteris.

Ir šiuo atžvilgiu treneris yra teisus – pamokų apie klubo istoriją jam nereikia. Braitonas „Premier“ lygoje rungtyniauja viso labo penktąjį sezoną iš eilės, ir iki šiol visada kovodavo tik dėl išlikimo, mat aukščiausia kol kas užimta ekipos vieta buvo 15-a.

NUSIVYLIMAS. Treneris Rafaelis Benitezas per pastarąsias septynerias rungtynes su Liverpulio „Everton“ lieka be pergalių, dabar 0:1 pralaimėjus Brentfordui. Neguodžia „irisų“ ir tvarkaraštis – jau savaitės viduryje teks stoti į akistatą miesto derbyje su šalies grandu „Liverpool“.

Dabar „Everton“ klubas yra nusmukęs į vos 14-ąją vietą.

„Suprantu sirgalių nusivylimą, mes taip pat nepatenkinti. Šiandien negalima kaltinti žaidėjų už pastangas, mes nusipelnėme pergalės. Mums labai svarbu įgyti pasitikėjimo, susigrąžinti traumuotus žaidėjus. Matėme, kokie galime būti, kai turime pilną sudėtį sezono pradžioje. Tikiu, kad galime vėl tai pasiekti“, – kalbėjo R. Benitezas.

Vienintelį mačo įvartį vienuolikos metrų baudiniu pelnė Ivanas Toney. Nuo pat praėjusio sezono starto niekas geriau už jį nemuša 11 metrų baudinių – realizuoti 11 iš 11 smūgių.

Septynių iš eilės nelaimėtų rungtynių serija „Premier“ lygoje „Everton“ komandai yra ilgiausia per pastaruosius penkerius metus nuo Roberto Martinezo laikų.

MOTULĖ GAMTA. Iki rungtynių pradžios buvo likusios vos 50 minučių, kai galiausiai Bernlyje buvo nuspręsta atšaukti mačą tarp šeimininkų ir Londono „Tottenham“ futbolininkų dėl itin gausaus sniego.

„Stadiono darbuotojai dirba sunkiai kaip tik gali, bet pravalius aikštę, ji per 10 minučių ir vėl pasikloja sniegu“, – aiškino teisėjas Peteris Bankesas.

Tuo įsitikino ir abi komandos. Štai „Tottenham“ žaidėjas Sergio Reguilonas socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo nuotrauka iš stadiono, kur aiškiai matyti šviežiai nuvalyta, tačiau sniegu vėl iškart pasiklojusi veja.

„Esame nusivylę, kadangi buvome pasiruošę žaisti. Visgi tuo pačiu metu lyga priėmė gerą sprendimą pasaugoti žaidėjus ir sirgalius. Tokiomis sąlygomis neįmanoma pamatyti kokybišką futbolą. Noriu jį matyti, tačiau tai neįmanoma. Taip pat egzistuoja labai rimta rizika žaidėjams susižeisti“, – kalbėjo „Tottenham“ treneris Antonio Conte.

Rungtynės nukeltos į vėlesnę datą, kuri bus paskelbta artimiausiu metu.

Ši situacija tapo nusivylimu ir dviem „Tottenham“ sirgaliams, kurie vien dėl mačo į Bernlį atvyko iš Dalaso, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Mūsų kelionė užtruko 31 valandą. Esame nemiegoję, prisigėrę kavos, sausainių ir dar daugiau kavos. Atrodo, bus snieguota diena. Tai yra dalykai, kuriuos darai, kai myli komandą“, – rašė pora sirgalių, Kenas ir Brandi Saxtonai, ilgai keliavę vien dėl šio mačo.

Atrodė, kad jų kelionė žlugs, tačiau čia sureagavo ne kas kitas, kaip klubo žvaigždė Harry Kane’as.

„Norėčiau jus pakviesti į mūsų namų rungtynes kaip savo paties svečius, kai būsite Londone“, – rašė anglų žvaigždė.

Atvykėliams itin pasisekė, mat namuose „Tottenham“ žais ne tik šios savaitės viduryje, bet ir artėjantį savaitgalį.

DIDYSIS SUGRĮŽIMAS. Tai buvo tik trečioji „Leicester City“ pergalė per pastaruosius 10 susitikimų, tačiau dabar vis tik sugebėta palaužti „Watford“ komandą 4:2.

Įdomu tai, kad „Watford“ komanda praleidžia įvarčius jau 23-ejose „Premier“ lygos rungtynėse iš eilės, iš viso praleidus net 45-is varžovų smūgius. Tai yra ilgiausia serija be sausų vartų tarp visų dabartinių lygos komandų.

Beje, sniegas kišo koją abiem komandoms ir šiose rungtynėse, tačiau Lesteryje snigti pradėjo tik mačo eigoje, taigi susitikimas nebuvo nutrauktas. Vis tik jei rungtynės buvo pradėtos normaliomis sąlygomis, tai vėliau sniegas visiškai nuklojo visą aikštę, o per didelius snaigių gabalus kartais sunkiau matėsi ir kamuolys.

Beje, į „King Power“ stadioną sugrįžo žmogus, sukūręs kone didžiausią pastarųjų dešimtmečių „Premier“ lygos stebuklą – Claudio Ranieri, prieš penkerius metus sensacingai Lesterį nuvedęs iki čempionų titulo.

Vos jam pasirodžius prie savo treniruojamos „Watford“ suolelio, stadione nuaidėjo triukšmingi aplodismentai, sirgaliai atsistoję atidavė pagarbą savo herojui.

„Priėmimas buvo tiesiog neįtikėtinas. Noriu pasakyti ačiū ir savo komandos, ir Lesterio sirgaliams. Jie atėjo į stadioną šią dieną su prastu oru, todėl esu labai dėkingas, tikiuosi, didžiuojatės mumis“, – dėstė pats C. Ranieri.

Tiesa, tragiškų sąlygų futbolui treneris nesureikšmino.

„Sąlygos tikrai priminė Kalėdų dieną, bet pralaimėjome ne dėl aikštės kokybės. Pralaimėjome, nes darėme daugiau klaidų, o Lesteris jomis pasinaudojo ir įmušė mums daugiau įvarčių“, – sakė „Watford“ treneris.

KITA SNIEGO AKISTATA. Snigo ir Mančesteryje, „Etihad“ stadione, kur, tiesa, aikštė nebuvo padengta tokiu sniego sluoksniu. Čia Anglijos čempionas „City“ klubas namie 2:1 nugalėjo Londono „West Ham“ komandą. O dėl to, kad aikštės kokybė nebuvo visiškai tragiška, Pepas Guardiola padėkojo personalu, kuriam teko gerokai paplušėti per pertrauką, kad stadionas būtų nuvalytas.

„Mūsų klubas turi fantastiškus stadiono prižiūrėtojus. Ačiū jiems, kad šiandien galėjome rungtyniauti“, – dėstė strategas.

Strategas sutiko, kad jo komanda atrodė skurdžiai, tačiau pažymėjo suprantantis to priežastis.

„Esu nustebęs kiekiu mūsų sukurtų progų, kurių buvo tik kelios. Bet rungtynės su PSG pareikalavo labai daug jėgų“, – sakė P. Guardiola.

TIK „CITY“. Beje, P. Guardiola duotame interviu prisipažino, kad jį vis dar domina galimybė treniruoti kurią nors rinktinė, tačiau kalbėdamas apie darbą klube pripažino, kad Anglijoje jis neketina treniruoti jokios kitos komandos, išskyrus „City“.

„Jei būsiu Anglijoje, būsiu tik šiame klube. Jei kada išvyksiu, ir grįšiu į šią šalį – tik į „City“, jei klubui manęs reikės. Nemanau, kad treniruosiu kurį nors kitą Anglijos klubą. Esu „City“ dalis“, – sakė P. Guardiola.

CENTRINĖ DVIKOVA. Problemų krečiama „Manchester United“ prieš sezono lyderę Londono „Chelsea“. Anglijos titanų susirėmimas baigėsi lygiosiomis 1:1.

„Aristokratai“ šiose rungtynėse turėjo ne vieną šansą pasižymėti, iš viso į vartų plotą mūgiavę 6 kartus, kai MU ekipa – 2. „Chelsea“ kamuolį kontroliavo 65 proc. laiko. Beje, Michaelas Carrickas rungtynes pradėjo ant suolo pasodinęs Cristiano Ronaldo. Portugalas pasirodė aikštėje antrajame kėlinyje, pakeitęs įvarčio autorių Jadoną Sancho.

Įdomu tai, kad „Manchester United“ klubas dabar jau aštuntose „Premier“ lygos rungtynėse iš eilės nepralaimi kovoje su „Chelsea“.

Tiesa, nors ir nelaimėjo, nors ir praleido įvartį, Thomaso Tuchelio auklėtiniai išlaiko įspūdingą gynybą su vos penkiais praleistais įvarčiais per 13 rungtynių. Tai vos trečias kartas klubo istorijoje, kai per tokią rungtynių atkarpą praleista tiek mažai įvarčių.

„Esu nusivylęs, jei atvirai, – po rungtynių kalbėjo laikinasis Mančesterio komandos treneris M. Carrickas. – Kai esi priekyje, negali taip nuviliančiai visko atiduoti. Bet kokiu atveju esu patenkintas mūsų darbu šią savaitę. Sunkioje situacijoje darome ką galime. Bet negaliu meluoti – po šio mačo yra šioks toks nusivylimas, kad galėjome išvykti su trimis taškais.“

Gražiausias turo įvartis:

Manuelio Lanzini („West Ham“) smūgis į „Manchester City“ vartus.

Rezultatyviausi žaidėjai:

1. Mohamedas Salah („Liverpool“) – 11.

2. Jamie Vardy („Leicester City“) – 9.

3. Sadio Mane ir Diogo Jota (abu „Liverpool“) – po 7.

4. Michailas Antonio („West Ham“) – 6.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų