Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. 05-09 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. 05-09 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. 05-09 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

„UFC 268“ pristatymas ir prognozės: ar K.Usmanas ir R.Namajunas antrą kartą susitvarkys su C.Covingtonu ir W.Zhang? laukia įspūdingas turnyras

2021.11.04 13:08
Rose Namajunas, Kamaru Usmanas, Colby Covingtonas ir Weili Zhang | Organizatorių nuotr.

Rose Namajunas, Kamaru Usmanas, Colby Covingtonas ir Weili Zhang | Organizatorių nuotr.

 Lapkričio 7-os dienos rytą, „Madison Square Garden“ arenoje Niujorke, įvyks „UFC 268“ mišrių kovos menų turnyras, kuriame išvysime net dvi titulines kovas ir kitus ne ką mažiau intriguojančius pasirodymus.

Pagrindinėje vakaro kovoje UFC pusvidutinio svorio kategorijos čempionas Kamaru Usmanas stos į dar vieną kovą su jau nugalėtu Colby Covingtonu, tuo tarpu antroje pagrindinėje vakaro dvikovoje lietuvių kilmės kovotoja Rose Namajunas gins prieš maždaug pusę metų susigrąžintą svorio kategorijos iki 115 svarų čempionės titulą prieš kinę Weili Zhang.

Ne ką įspūdingesnis mūšis laukia ir tarp buvusių lengvo svorio kategorijos pretendentų į titulą Justino Gaethje ir Michaelio Chandlerio, kurie atidarys pagrindinę vakaro programą.

Pirmoji preliminarioji turnyro dalis prasidės vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį, antroji preliminarioji dalis – 2 val. nakties, o pagrindinės kovos – 4 val. ryto.

Pagrindinės vakaro kovos:

Pusvidutinio svorio kategorijos (iki 170 svarų arba 77 kg) kova: Kamaru Usmanas (19-1) – Colby Covingtonas (16-2)

Kamaru Usmanas ir Colby Covingtonas  2019 m. vykusioje pirmoje tarpusavio kovoje | Scanpix nuotr.

Kamaru Usmanas ir Colby Covingtonas 2019 m. vykusioje pirmoje tarpusavio kovoje | Scanpix nuotr.

Jeigu atvirai, popieriuje ši kova neturi daug prasmės. Mes jau matėme tai kartą 2019 m. gruodžio mėn. „UFC 245“ turnyre.

Toje kovoje K.Usmanas pirmą kartą apgynė savo naujai iškovotą UFC pusvidutinio svorio kategorijos čempiono titulą, kai penktame raunde techniniu nokautu įveikė C.Covingtoną. Tai jokiu būdu nebuvo vienpusė kova, tačiau į paskutinį raundą K.Usmanas žengė žingsniu priekyje ir tiesiog užbaigė tai, ką pradėjo.

Nuo to laiko C.Covingtonas kovojo tik vieną kartą, kai nugalėjo buvusį čempioną Tyroną Woodley ir, tiesą sakant, iki galo nenusipelno revanšinės kovos.

Kitoje pusėje, K.Usmanas įveikė savo gerą draugą Gilbertą Burnsą bei du kartus susidorojo su Jorge Masvidaliu. Kaskart žengęs į narvą, K.Usmanas atrodydavo vis geriau.

Taigi, kodėl UFC suorganizavo šią kovą? Iš esmės taip yra todėl, kad K.Usmanas šiuo metu neturi aiškaus varžovo, kuris būtų pirmuoju pretendentu į titulą. C.Covingtonas bent jau yra žinomas ir gali puikiai išreklamuoti kovą.

Visgi C.Covingtonas šį kartą nebuvo tiek daug kalbantis, kiek mes esame įpratę. Na, bet kaip tu gali įžeidinėti žmogų, kuris jau anksčiau sulaužė tau žandikaulį?

Ar šį kartą komandą pakeitęs C.Covingtonas turi šansų nuo sosto nuversti „Nigerijos košmarą“? Abejotina.

C.Covingtonas neabejotinai buvo sėkmingas UFC organizacijoje, įveikė tokius kovotojus kaip T.Woodley, Rafaelis dos Anjos ir Robbie Lawlerį, tačiau šios pergalės atėjo iš jo spaudimo. C.Covingtonas pasinaudodavo savo parvertimais, prispausdavo juos ir priblokšdavo stulbinančiais smūgiais.

Tačiau prieš K.Usmaną ši grėsmė iš esmės neegzistuoja. K.Usmanas per visą savo UFC karjerą niekada nebuvo pargriautas ant žemės ir neatrodė, kad C.Covingtonas gali būti tas žmogus, kuris tai pakeis. Prieš dvejus metus jis negalėjo to padaryti per visus penkis raundus.

Tai reiškia, kad C.Covingtonui beliks keistis smūgiais su čempionu. Nors jis yra pajėgus boksininkas, tačiau jis neturi tokios galios, kokią turi K.Usmanas.

Nors C.Covingtonas teigia, kad jam neegzistuoja „ring rust‘as“, tačiau jis per tuos dvejus metus neįrodė, kad yra tinkamas pasirinkimas šioje kovoje. Nuo to laiko K.Usmano dominavimas tik dar labiau išaugo, o tai reiškia, kad šį kartą „Nigerijos košmaras“ tik dar greičiau įveiks savo varžovą.

Įdomioji statistika:

- K.Usmanas į kovą ateina turėdamas 18 pergalių seriją. Jis nepatyrė pralaimėjimo kartėlio nuo 2013 m. gegužės.

- K.Usmanas yra vienas iš dviejų UFC kovotojų istorijoje, organizacijoje startavusių iškovodamas 14 pergalių ir nepatirdamas pralaimėjimo. Kitas toks – Andersonas Silva.

- K.Usmano 14 pergalių iš eilės serija yra ilgiausia aktyvi serija UFC organizacijoje ir antra ilgiausia apskritai istorijoje (A.Silva turėjo 16 pergalių seriją).

- K.Usmanas apsigynė nuo visų varžovų bandymų jį parversti.

- K.Usmanas UFC organizacijoje ant žemės buvo kontroliuojamas 0 sekundžių.

- K.Usmanas kovoje prieš T.Woodley atliko 336 smūgius, kai tuo tarpu jo varžovas – vos 60. 275 smūgių skirtumas yra rekordinis UFC organizacijoje.

- Toje pačioje kovoje su T.Woodley, K.usmanas atliko 192 smūgius į kūną ir tai yra vienos kovos rekordas.

- C.Covingtonas buvo vienas iš trijų UFC pusvidutinio svorio kategorijos laikinųjų čempionų. Be jo tokiais buvo Georgesas St-Pierre‘as ir Carlosas Conditas.

- C.Covingtonas atliko 541 smūgį prieš Robbie Lawlerį ir tai yra antras geriausias rezultatas per vieną kovą. Daugiau smūgių už jį yra atlikęs tik Maxas Holloway, kuris „UFC on ABC 1“ turnyre jų padarė 746.

- C.Covingtonas pusvidutiniame svoryje yra atlikęs 61 parvertimą ir tai yra antras geriausias rezultatas po G.St-Pierre‘o (87).

- C.Covingtonas vidutiniškai atlieka 4,91 parvertimų per 15 minučių. Tai yra trečias geriausias rezultatas pusvidutiniame svoryje po Karlo Parisyano (5,27) ir Michaelo Chiesos (4,66).

Verdiktas: K.Usmano pergalė techniniu nokautu

Sportas.lt lankytojų nuomonė:

Kas laimės kovą dėl pasaulio čempiono diržo?
  • Kamaru Usmanas (699 balsai)
  • Colby Covingtonas (252 balsai)
  • Kova baigsis lygiosiomis (12 balsų)
Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

Moterų minimalaus svorio kategorijos (iki 115 svarų arba 52 kg) kova: Rose Namajunas (11-4) – Weili Zhang (21-2)

Rose Namajunas ir Weili Zhang 2021 m. vykusioje pirmoje tarpusavio kovoje | Scanpix nuotr.

Rose Namajunas ir Weili Zhang 2021 m. vykusioje pirmoje tarpusavio kovoje | Scanpix nuotr.

Kaip ir pagrindinė vakaro dvikova, ši kova yra revanšinė. Visgi skirtingai nuo K.Usmano ir C.Covingtono kovos, ši yra labiau pagrįsta.

R.Namajunas yra vienintelė du kart svorio kategorijos iki 115 svarų čempionė. Ji „UFC 261“ turnyre balandžio mėnesį įspūdingu kojos smūgiu nugalėjo W.Zhang, o UFC nedelsiant suorganizavo revanšinę kovą.

Ar W.Zhang gali susigrąžinti titulą? Ji neabejotinai turi sugebėjimų tai padaryti ir šį kartą tikriausiai kova netrukus tik šiek tiek daugiau nei minutę. Tačiau pernelyg sunku įžvelgti jos pergalę penkių raundų kovoje, nes R.Namajunas yra tiesiog stilistiškai nepatogi W.Zhang.

W.Zhang UFC debiutavo 2018 m. Ji greitai iškovojo tris įspūdingas pergales, o didžiausias pasiekimas buvo pergalė prieš Tecia Torres.

Daugelis ekspertų jai prognozavo sėkmę 2019 m., tačiau tik nedaugelis tikėjosi, kad ji gaus progą kovoti dėl titulo. Dar mažiau manė, kad ji įveiks tuometinę čempionę Jessicą Andrade, tačiau W.Zhang tai padarė pirmame raunde, kuomet puikiai išnaudojo savo agresiją ir nustebino varžovę žiauria smūgio jėga.

Kita W.Zhang kova buvo tikra klasika. Ji susitiko su lenke Joanna Jedrejczyk ir toje kovoje pademonstravo beprotišką kietumą ir fenomenalią ištvermę.

Po metų ji pateko į „Thug Rose“ rankas.

W.Zhang yra puiki techniška smūgiuotoja, turinti daug jėgos, be to, ji turi galimybę priversti varžovę pasiduoti ant žemės.

Tačiau kai W.Zhang stovi ant kojų, atrodo, kad R.Namajunas yra geresnė. Jeigu W.Zhang stovėsenoje aršiai kovojo su J.Jedrejczyk, tai R.Namajunas pirmoje kovoje su Lenkijos kovotoja ją nokautavo, antroje kovoje puikiai išnaudojo savo „jabus“ ir įrodė aiškų savo pranašumą.

Žinoma, R.Namajunas pralaimėjo J.Andrade, tačiau toje kovoje ji aiškiai laiminėjo ir ta pabaiga atėjo kaip didelis netikėtumas. Iš esmės, R.Namajunas toje kovoje persistengė bandydama atlikti „kimura“ ir dėl to krito ant galvos. Vėliau ji ištaisė savo klaidas ir praėjusiais metais atsirevanšavo J.Andrade.

Viskas rodo, kad R.Namajunas gali būti ne tik tokia pat galinga puolėja kaip W.Zhang, tačiau ji yra techniškai pranašesnė už visas likusias svorio kategorijos iki 115 svarų kovotojas.

W.Zhang reikia to smūgio, kuris nokautuotų R.Namajunas ir jį rasti jai bus be galo sunku, ypatingai dėl to, kad R.Namajunas yra daug greitesnė už ją.

Geriausias W.Zhang planas būtų eiti į klinčą ir parversti R.Namajunas žemyn, kaip tai 2016 m. darė Karolina Kowalkiewicz. Visgi „Thug Rose“ po tos nesėkmės gerokai patobulėjo ir bus be galo sunku ją sučiupti.

Nereikėtų visiškai nurašyti W.Zhang, tačiau panašu, kad daugelio balsas krypsta į R.Namajunas pusę.

Įdomioji statistika:

- R.Namajunas yra vienintelį moteris UFC istorijoje, kuri vienoje svorio kategorijoje du kartus tapo čempione.

- 8 R.Namajunas pergalės svorio kategorijoje iki 115 svarų yra ketvirtas geriausias rezultatas. Prieš ją tik Joanna Jedrejzyk (10), Carla Esparza (9) ir Tecia Torres (9).

- R.Namajunas 5 pergalės anksčiau laiko yra geriausias rezultatas svorio kategorijoje iki 115 svarų.

- R.Namajunas 3 pergalės skausmingais veiksmais yra antras geriausias rezultatas šioje svorio kategorijoje. Ji nusileidžia tik Mackenzie Dern (5).

- R.Namajunas pergalė skausmingu veiksmu penktame raunde prieš Paige VanZant yra vėliausia sustabdyta kova UFC svorio kategorijos iki 115 svarų istorijoje.

- R.Namajunas 6 premijos svorio kategorijoje iki 115 svarų yra antras geriausias rezultatas istorijoje. Ją lenkia tik J.Andrade (7).

- W.Zhang yra vienintelė Kinijos kovotoja istorijoje, kuri yra laimėjusi UFC titulą.

- W.Zhang ir J.Jedrejczyk kartu atliko 351 akcentuotą smūgį ir tai yra trečias geriausias rezultatas UFC titulinių kovų istorijoje. Maxas Holloway su Brianu Ortega tokioje kovoje yra atlikę daugiausiai smūgių – 400.

Verdiktas: R.Namajunas pergalė teisėjų sprendimu

Sportas.lt lankytojų nuomonė:

Kas laimės kovą dėl pasaulio čempionės diržo?
  • Rose Namajunas (2323 balsai)
  • Weili Zhang (387 balsai)
  • Kova baigsis lygiosiomis (68 balsai)
Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

Lengviausio svorio kategorijos (iki 135 svarų arba 61 kg) kova: Frankie Edgaras (23-9-1) – Marlonas Vera (17-7-1)

Prieš keletą metų būtų buvę labai lengva pasirinkti F.Edgaro pergalę. Greičiausiai jis būtų naudojęs boksą, imtynes ir kardio, kad tiesiog pasirodytų geriau nei M.Vera, o jeigu pasitaikytų galimybė – jį pribaigtų anksčiau laiko.

Tačiau dabar, kai F.Edgaras laimėjo tik vieną iš keturių pastarųjų kovų, verta dėl jo nerimauti. Paskutinėje kovoje prieš Cory Sandhageną, F.Edgaras vos per 28 sekundes buvo nokautuotas „skrajojančiu keliu“. Sulaukęs 40 metų ir turintis savo karjerą už nugaros, F.Edgaras nebegali patempti tokio lygio ir panašu, kad 12 metų už jį jaunesnis M.Vera yra daugiau nei pajėgus jį įveikti.

Verdiktas: M.Vera pergalė techniniu nokautu

Sportas.lt lankytojų nuomonė:

 

Kas laimės: F.Edgaras ar M.Vera?
  • F.Edgaras (48 balsai)
  • M.Vera (32 balsai)
Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

Puslengvio svorio kategorijos (iki 145 svarų arba 66 kg) kova: Shane‘as Burgosas (13-3) – Billy Quarantillo (16-3)

Sh.Burgosas yra patyręs du pralaimėjimus iš eilės, tačiau jo dydis, smūgiavimo sugebėjimai ir spaudimo stilius vis tiek daro jį vienu pavojingiausiu svorio kategorijos iki 145 svarų kovotoju.

Kita vertus, B.Quarantillo yra taip pat agresyvus ir pavojingas. Nepaisant 4 pergalių per 5 UFC kovas, B.Quarantillo kol kas nesikovė prieš tokio lygio varžovą, koks yra Sh.Burgosas.

Čia tikimąsi įdomios kovos, tačiau Sh.Burgosas galiausiai turėtų įrodyti pranašumą prieš varžovą.

Verdiktas: Sh.Burgoso pergalė teisėjų sprendimu

Sportas.lt lankytojų nuomonė:

Kas laimės: Sh.Burgosas ar B.Quarantillo?
  • Sh.Burgosas (31 balsas)
  • B.Quarantillo (19 balsų)
Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

Lengvo svorio kategorijos (iki 155 svarų arba 70 kg) kova: Justinas Gaethje (22-3) – Michaelas Chandleris (22-6)

Michaelas Chandleris ir Justinas Gaethje | Organizatorių nuotr.

Michaelas Chandleris ir Justinas Gaethje | Organizatorių nuotr.

Ši kova turėjo vykti prieš pat R.Namajunas ir W.Zhang dvikovą, tačiau paskutinę akimirką nuspręsta, kad ji atidarys pagrindinių kovų programą.

Tai yra vienų iš įdomiausių lengvo svorio kategorijos kovotojų susitikimas ir greičiausiai šios kovos nugalėtojas gali įgyti pretendento į titulą statusą.

Ši kova turėtų būti gana lygi, nes abu kovotojai turi panašų stilių. Jie yra puikūs imtyininkai, kurie mėgsto smūgiuoti. Didžiausias skirtumas gali būti tas, kad J.Gaethje yra turėjęs mažiau kovų ir atrodo kiek patvaresnis nei M.Chandleris, kurį paskutinėje kovoje sustabdė dabartinis lengvo svorio kategorijos čempionas Charlesas Oliveira.

M.Chandleris pralaimėjo dvejose didelėse kovose, o tie pralaimėjimai buvo patirti po to, kai varžovai patikrino jo smakro kietumą. J.Gaethje per 8 kovas UFC organizacijoje nei karto nepriėjo iki teisėjo sprendimų ir visos tos kovos baigėsi anksčiau laiko.

Tai bus pirmas kartas J.Gaethje nuo 2019 m., kai jis bus laikomas kovos favoritu, o M.Chandleris trečią kartą iš tiek pat galimų UFC karjeroje bus laikomas autsaideriu.

Nors abu kovotojai turi imtynių patirtį, tačiau mažai tikėtina, kad ši kova vyks kur nors kitur, nei stovėsenoje.

„Tas vyrukas ateina kovoti“, - sakė J.Gaethje. „Jam lygiai taip pat kaip ir man patinka tiesiog kovoti. Stiliai rengia kovas ir tai sirgaliams bus puikiai vienas prie kito tinkančių stilių susitikimas. Kažkas bus nokautuotas, nebent ta kalė pamėgins šią kovą paversti imtynių dvikova. Nekantrauju žengti į narvą ir surengti šou“, - sakė J.Gaethje.

Galime tikėtis visiško karo, o atsižvelgiant į paskutiniuosius susitikimus ir pasirodymus stovėsenoje, tikėtina, kad pergalę švęs J.Gaethje.

Verdiktas: J.Gaethje pergalė techniniu nokautu

Sportas.lt lankytojų nuomonė:

Kas laimės: J.Gaethje ar M.Chandleris?
  • J.Gaethje (118 balsų)
  • M.Chandleris (43 balsai)
Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

Antroji preliminarioji dalis:

Vidutinio svorio kategorijos (iki 185 svarų arba 84 kg) kova: Alexas Pereira (3-1) – Andreasas Michailidis (13-4)

Verdiktas: A.Pereira pergalė nokautu

Lengvo svorio kategorijos (iki 155 svarų arba 70 kg) kova: Alas Iaquinta (14-6-1) – Bobby Greenas (27-12-1)

Verdiktas: B.Greeno pergalė teisėjų sprendimu

Vidutinio svorio kategorijos (iki 185 svarų arba 84 kg) kova: Philas Hawesas (11-2) – Chrisas Curtisas (26-8)

Verdiktas: P.Haweso pergalė teisėjų sprendimu

Vidutinio svorio kategorijos (iki 185 svarų arba 84 kg) kova: Edmenas Shahbazyanas (11-2) – Nassourdine‘as Imavovas (10-3)

Verdiktas: N.Imavovo pergalė techniniu nokautu

Pirmoji preliminarioji dalis:

Pusvidutinio svorio kategorijos (iki 170 svarų arba 77 kg) kova: Ianas Garry (7-0) – Jordanas Williamsas (9-5, 1 be nugalėtojo)

Verdiktas: I.Garry pergalė teisėjų sprendimu

Sunkaus svorio kategorijos (iki 265 svarų arba 120 kg) kova: Gianas Villante‘as (17-13) – Chrisas Barnettas (21-7)

Verdiktas: Ch.Barnetto pergalė techniniu nokautu

Pussunkio svorio kategorijos (iki 205 svarų arba 93 kg) kova: Dustinas Jacoby (15-5-1) – Johnas Allanas (13-6, 1 be nugalėtojo)

Verdiktas: D.Jacoby pergalė vieningu teisėjų sprendimu

Puslengvio svorio kategorijos (iki 145 svarų arba 66 kg) kova: Melsikas Baghdasaryanas (6-1) – Bruno Souza (10-1)

Verdiktas: M.Baghdasaryano pergalė techniniu nokautu

Visų lengviausio svorio kategorijos (iki 125 svarų arba 57 kg): CJ Vergara (9-2-1) – Ode Ousbourne‘as (9-4, 1 be nugalėtojo)

Verdiktas:O.Ousbourne'o pergalė techniniu nokautu

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų