Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Legionierių naujienos (gruodžio 4 - 9 d.)

2013.12.10 15:30
Marius Žaliūkas | leedsunited.com nuotr.

Marius Žaliūkas | leedsunited.com nuotr.


Savaitgalį visoje Europoje buvo žaidžiama nemažai futbolo rungtynių. Kelių užsienio klubų sudėtyse žaidė ir lietuviai, kuriems sekėsi skirtingai.


Marius Žaliūkas praėjusią savaitę žaidė du kartus. Trečiadienį lietuvio atstovaujamas „Leeds United“ klubas namuose 2-0 įveikė „Wigan“ komandą, o šeštadienį namuose 3-3 sužaidė su „Watford“ klubu. Abiejuose mačuose lietuvis žaidė visą susitikimą.






Trečiadienio rungtynėse abu įvarčius nugalėtojams pelnė Rossas McCormackas (15 ir 77 min.). Šeštadienio mače pirmame kėlinyje įvarčiais pasižymėjo Troy'us Deeney's (12 min.) bei Cristianas Battocchio (45+1 min.) ir svečiai pirmavo 2-0, tačiau antrajame kėlinyje po tikslių Danny Pugho (50 min.), Matto Smitho (56 min.) ir Rosso McCormacko (78 min.) smūgių šeimininkai išsiveržė į priekį 3-2. Visgi tašką susitikime padėjo antrąsyk svečių gretose pasižymėjęs ir rezultatą išlyginęs T.Deeney's (86 min.).


Po šių dviejų rungtynių Anglijos „Championship“ lygoje „Leeds“ klubas su 30 taškų užima 8 vietą.




Penktadienį antrojoje Vokietijos lygoje pralaimėjimą patyrė Arvydo Novikovo atstovaujamas Aujės „Erzgebirge“ klubas, kuris namuose 0-2 pralaimėjo „St.Pauli“ klubui. A.Novikovas šiose rungtynėse žaidė visas 90 minučių.


Abu įvarčius svečiai įmušė dar pirmajame kėlinyje. 8 minutę pasižymėjo Finas Bartelsas, o 25 minutę – Michaelas Gregoritschas. Po šios nesėkmės Aujės klubas su 20 taškų nukrito į 15 vietą, o „St.Pauli“ klubas su 28 taškais yra ketvirtas.





Vengrijoje tašką iškovojo Lino Pilibaičio atstovaujamas „Mezokovesd-Zsory“ klubas, kuris namuose 2-2 sužaidė su čempionato lyderiu „Debrecen“. Lietuvis rungtyniavo pirmąjį kėlinį ir po pertraukos buvo pakeistas.


„Debrecen“ gretose įvarčius mušė Tamasas Kulcsaras (28 min.) ir Selimas Bouadla (53 min.). „Mezokovesd“ gretose pasižymėjo Vilmosas Melczeras (67 min. iš 11 metrų baudinio) ir Zoltanas Harsanyi (82 min.), kuris aikštėje ir pasirodė vietoje L.Pilibaičio. Po šio mačo „Mezokovesd“ turi 18 taškų ir užima 12 vietą.








Kipro čempionate pergalę iškovojo vartininko Ernesto Šetkaus atstovaujamas „Nea Salamis“ klubas, kuris svečiuose 2-1 įveikė Limasolio „Apollon“ klubą. Lietuvis vartus gynė visą mačą. Jis 78 minutę gavo geltoną kortelę, o vienintelį įvartį jis praleido 85 minutę, kai pasižymėjo Mariosas Stylianou.


„Nea Salamis“ klube įvarčius mušė Tenema N‘Diaye (32 min.) ir Diego Leonas (75 min.). Taip pat verta paminėti, kad nuo 43 minutės „Nea Salamis“ žaidė mažumoje, nes dvi geltonas korteles susirinko Constantinos Mintikkis. Po šios pergalės E.Šetkaus ekipa su 15 taškų užima 9 vietą.








Larnakos AEK klubas sekmadienį svečiuose 5-2 įveikė čempionato autsaiderį „Alki“ klubą. AEK gretose vartininkas Emilijus Zubas vėl liko tarp atsarginių. Po šio mačo AEK su 16 taškų užima 8 vietą.




Izraelyje savaitgalis sėkmingai nesusiklostė nei vienam lietuvių atstovaujamam klubui. Tado Kijansko Haifos „Hapoel“ ekipa šeštadienį namuose 1-3 pralaimėjo „Hapoel Beer Sheva“ ekipai.


T.Kijanskas žaidė visą mačą, bet jo ekipa rungtynes užbaigė devyniese, kadangi 55 minutę raudoną kortelę gavo Danilo Nikoličius, o 60 minutę iš aikštės buvo išvarytas Yuvalas Avidoras. Vienintelis įvartį šeimininkų gretose 23 minutę įmušė Oshri Roashas.


Svečių gretose po kartą pasižymėjo Dovevas Gabay (29 min.), Sirajus Naseras (72 min.) ir Tomeras Suissa (88 min.). Po šio mačo Haifos ekipa su 16 taškų liko 8 vietoje.








Tuo metu Mindaugo Pankos atstovaujamas „Ironi Kiryat Shmona“ klubas svečiuose 1-2 pralaimėjo „Ironi Acre“ komandai. M.Panka šiose rungtynėse žaidė iki 67 minutės, o jo klube vienintelį įvartį nuo 11 metrų žymos įmušė Tamiras Kahlonas. Nugalėtojų gretose abu įvarčius įmušė Juliano Spadacio (36 min. ir 64 min. iš 11 metrų baudinio). Dabar „Ironi Kiryat Shmona“ klubas turi 16 taškų ir užima 7 vietą.








Be traumuoto Kęstučio Ivaškevičiaus žaidęs Tel Avivo „Bnei Yehuda“ klubas patyrė dar vieną nesėkmę. Šįkart „Bnei Yehuda“ namuose 0-2 nusileido Haifos „Maccabi“ klubui, kuriam abu įvarčius įmušė Rubenas Rayosas (49 min. ir 59 min. iš 11 metrų baudinio). „Bnei Yehuda“ su 5 taškais toliau užima paskutinę (14) vietą.








Lenkijoje tašką iškovojo Lodzės „Widzew“ klubas, kuris namuose nulinėmis lygiosiomis sužaidė su „Šlask Wroclaw“ klubu. Šeimininkų gretose Povilas Leimonas liko tarp atsarginių. Po šio mačo „Widzew“ su 15 taškų liko 16-oje vietoje.





  •  

    Vytautas Černiauskas | AFP/Scanpix nuotr. Vytautas Černiauskas | AFP/Scanpix nuotr.

     




Trečiadienį iš Rumunijos taurės iškrito vartininko Vytauto Černiausko atstovaujamas „Vaslui“ klubas, kuris tik po pratęsimo 2-4 pralaimėjo Plojesčio „Petrolul“ komandai, kurios gretose nebuvo registruotas vartininkas Povilas Valinčius.


V.Černiauskas vartus gynė visą mačą, o po pagrindinio mačo laiko rezultatas buvo 2-2. „Vaslui“ gretose abu įvarčius įmušė Piotras Celebanas (27 ir 70 min.). Tuo metu „Petrolul“ gretose 37 minutę pasižymėjo Walteris Balufo, o trečią pridėto laiko minutę rezultatą išlygino Ovidiu Hobanas. Per pratęsimą V.Černiauską dar nuginklavo Geraldo Alvesas (98 min.) ir Romario (103 min.).


Nesėkmingai „Vaslui“ klubui susiklostė ir pirmadienio Rumunijos aukščiausios lygos rungtynės, kuriose „Vaslui“ svečiuose 0-1 nusileido Džurdžu „Astra“ komandai. Pergalingą įvartį į lietuvio ginamus vartus įmušė Yazalde (30 min.).




Ketvirtfinalio ribos neįveikė ir Galačio „Otelul“ komanda, kuri svečiuose 0-2 pralaimėjo Bukarešto „Steaua“ ekipai. Pralaimėjusiųjų gretose vartininkas Tadas Simaitis liko atsargoje. „Steaua“ komandos gretose įvarčius mušė Federico Piovaccari (46 min.) ir Alexandru Tarnovanas (84 min.).


Visgi sekmadienį „Otelul“ iš dalies atsirevanšavo ir Rumunijos čempionato rungtynėse su „Steaua“ klubu namuose sužaidė taikiai 1-1. T.Simaitis ir vėl liko atsargoje. Įvartį „Otelul“ klube įmušė Alexandru Tudorie (76 min.), o svečių gretose įvartį pelnė Fernando Varela (38 min.). Po šio mačo „Otelul“ su 15 taškų liko 14 vietoje.




Rusijoje tašką iškovojo Kazanės „Rubin“ klubas, kuris svečiuose 0-0 sužaidė su Maskvos „Lokomotiv“ komanda. „Rubin“ klube vartininkas Giedrius Arlauskis liko atsargoje. Po šio mačo „Rubin“ su 24 taškais užima 10 vietą.





Slovėnijos čempionate pergalę svečiuose iškovojo „Gorica“ klubas, kuris 1-0 nugalėjo „Krka“ komandą. Pergalingą įvartį 13 minutę pelnė Massimo Coda. Nugalėtojų gretose Tomas Danilevičius liko atsargoje. Po šio mačo „Gorica“ su 35 taškais užima 4 vietą.





  •  

    Žydrūnas Karčemarskas | besiktas.com.tr nuotr. Žydrūnas Karčemarskas | besiktas.com.tr nuotr.

     




Penktą pergalę ir trečią iš eilės Turkijos futbolo čempionate iškovojo ir į dvyliktą vietą aštuoniolikos komandų turnyre pakilo trijų lietuvių atstovaujamas „Gaziantepspor“ (17 tšk.) klubas, namuose 3-2 įveikęs į penktą poziciją smuktelėjusią „Trabzonspor“ (23 tšk.) komanda.


Puolėjas Darvydas Šernas mačui nebuvo registruotas, o vartininkas Žydrūnas Karčemarskas ir gynėjas Marius Stankevičius, kuriam 22-ą minutę buvo parodyta geltona kortelė, šeimininkų gretose žaidė visą mačą.


Du įvarčius nugalėtojams pelnė Cenkas Tosunas (5 ir 31 min.), vieną - Abdou Razakas Traore (64 min.). Po įvartį į Ž. Karčemarsko saugomus vartus įmušė Florentas Malouda (57 min. iš 11 m baudinio) ir Emre Guralas (67 min.).


Daug prasčiau „Gaziantepspor“ klubui susiklostė Turkijos taurės varžybos, kuriose šis klubas svečiuose 2-3 pralaimėjo trečios lygos klubui „Inegolspor“. Šiame mače visas rungtynes žaidė M.Stankevičius, kuris 30 minutę gavo geltoną kortelę, o D.Šernas žaidė iki 58 minutės.


„Gaziantepspor“ klube įvarčius mušė C.Tosunas (68 min.) ir Turgutas Sahinas (82 min.). Šeimininkų gretose du įvarčius pelnė Kemalas Hasturkas (55 ir 70 min.), o pergalingą įvartį įmušė Raifas Demiras (90 min.).





  •  

    Mindaugas Kalonas | fcbaku.com nuotr. Mindaugas Kalonas | fcbaku.com nuotr.

     




Azerbaidžano čempionate pergalę iškovojo „Baku“ klubas, kurio gretose žaidžia du lietuviai. „Baku“ sekmadienį svečiuose 2-1 nugalėjo „Sumqayit“ ekipą. Įvarčius nugalėtojams įmušė Mindaugas Kalonas (5 min.) ir Aleksandaras Soličius (50 min. iš 11 metrų baudinio). Vienintelis įvartis į „Baku“ vartus krito po savo gynėjo Mario Alvarezo prisilietimo (64 min.). Pralaimėjusiųjų gretose 90 minutę raudoną kortelę gavo Ruslanas Qurbanovas.


„Baku“ klube ant atsarginių suolelio liko Deividas Česnauskis, o M.Kalonas žaidė iki 76 minutės. Po šios pergalės „Baku“ su 24 taškais užima 5 vietą.






„Baku“ tą patį „Sumqayit“ klubą įveikė ir trečiadienį vykusiose Azerbaidžano taurės aštuntfinalio rungtynėse. Jose „Baku“ taip pat šventė pergalę rezultatu 2-1. D.Česnauskis vėl liko atsargoje, o M.Kalonas žaidė visą mačą.


Nugalėtojams įvarčius pelnė Aleksandaras Šoličius (59 min.) ir Risto Ristovičius (90+3 min.). Svečių gretose vienintelį įvartį įmušė Slavikas Alxasovas (85 min.). Taurės ketvirtfinalyje „Baku“ žais su „Ravan“ komanda.





  •  

    Fedoras Černychas | fcdnepr.by nuotr. Fedoras Černychas | fcdnepr.by nuotr.

     




Puikiai savaitės pasibaigė ir Fedorui Černychui, kuris su Mogiliovo „Dnepr“ ekipa sugebėjo išlikti aukščiausioje Baltarusijos lygoje. Praėjusią savaitę „Dnepr“ žaidė dvi rungtynes su „Gorodeya“ komanda.


Pirmą mačą „Dnepr“ žaidė namuose ir laimėjo rezultatu 3-1, o antrasis susitikimas pasibaigė be įvarčių, todėl „Dnepr“ šventė pergalę bendru rezultatu 3-1 ir liko Baltarusijos „Premier“ lygoje. Pirmajame mače F.Černychas žaidė visas 90 minučių, o antrajam mačui lietuvis registruotas nebuvo.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų