Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

M.Tepičius: „Eurolygos atrankoje reikės ir šiek tiek sėkmės, bet mes galime laimėti bilietą į pagrindinį turnyrą“

2013.09.27 13:00
M.Tepičius tikisi vėl žaisti Eurolygoje (Scanpix nuotr.)

M.Tepičius tikisi vėl žaisti Eurolygoje (Scanpix nuotr.)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ jau kitą antradienį stos į pirmąją kovą Eurolygos atrankos turnyre. Sostinės klubo pirmasis varžovas – Ramūno Butauto treniruojamas Rygos VEF su Tomu Delininkaičiu priešakyje.

Eurolygos oficialioje svetainėje „Lietuvos ryto“ naujokas Milenko Tepičius teigė, kad vilniečiai kausis iš visų jėgų tam, kad laimėtų atranką ir prasibrautų į Eurolygą. Serbas prašė sirgalių paramos, nes ji komandai yra labai svarbi.

„Tai buvo kitokia vasara nei anksčiau, kadangi nedalyvavau Serbijos rinktinės pasirengimo cikle. Iš vienos, tai buvo gera proga puikiai pasiruošti svarbiam sezonui, bet visada yra puiku žaisti savo šalies nacionalinėje komandoje. Išnaudojau laiką pasiruošti tiek fiziškai, tiek morališkai. Žinau, kad tai turi būti sezonas, kokio iki šiol nėra buvę, ypatingai po prasto praėjusio „Cajasol“ klube. Esu čia tam, kad padėčiau „Lietuvos rytui“ pasiekti savo tikslus.

Žinoma, kad pirmasis tikslas yra patekti į Eurolygą, nors tai padaryti bus sunku, nes visos komandos yra geros. Tiesa, mes turime nedidelį pranašumą – namų sienas. Iš kitos pusės, kartu dar praleidome mažai laiko. Treneris Bauermannas mums yra labai svarbus, o Renaldas Seibutis nedalyvavo pasirengime, nes žaidė Europos čempionate. Tikiu mūsų šansais, bet mums prireiks ir šiek tiek sėkmės, nes ji visada padeda tokiuose turnyruose. Su sirgalių palaikymu mes tikrai turime galimybių. Bus sunku, bet tikrai galime laimėti atranką.

Pirmajame etape žaisime prieš Rygos VEF. Tai sunkus varžovas, bet visos komandos atrankoje pajėgios. Turime žaisti savo žaidimą ir negalvoti apie praeitį. Tiesiog privalome laimėti rungtynes ir žengti tolyn iki pat atrankos pabaigos. VEF turi puikią sudėtį ir kai kurie žaidėjai kartu rungtyniauja jau ilgą laiką. Visi žino, kad VEF yra gera komanda. Turime būti pasiruošę sunkiam mūšiui.

Visą karjerą esu universalus žaidėjas ir tikiuosi tokiu būti šį sezoną. Galiu gauti žaidybinio laiko vis skirtingose pozicijose. Atiduosiu visas jėgas bet kurioje pozicijoje, kokioje tik mane norės matyti vyriausiasis treneris. Mūsų komandoje yra daug gynėjų, todėl esu pasirengęs pakeisti ir savo žaidimo stilių, jeigu tik padėčiau komandai.

Mano paskutinis Eurolygos mačas buvo 2011 metų finalas, kai Atėnų „Panathinaikos“ nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Buvo smagu tapti čempionu. Puiku, kad vėl turiu šansą sugrįžti į Eurolygą, geriausią turnyrą Europoje. Penkerius metus rungtyniavau Eurolygoje ir kiekvieną kartą sugrįžimas ten mane jaudina. Žaisti Eurolygoje būtų puiku ne tik man, bet ir visai „Lietuvos ryto“ komandai, nes ji galėtų galynėtis prieš geriausias Senojo žemyno ekipas. Toks mūsų pirmasis sezono tikslas – patekti į Eurolygą.

Kai sezono pradžioje turi tokį svarbų tikslą, viskas tampa kiek kitaip. Neturime laiko niekam, tik sunkiam darbui. Lengva sakyti, kad mūsų treneris prisijungė tik prieš kelias savaites ir mus kankino traumos, tačiau taip nutinka kiekvienai komandai. Turime būti susikaupę artėjančiose rungtynės. Kaip ir sakiau, privalome būti fiziškai ir psichologiškai pasirengę kovoti bei atiduoti visas jėgas.

Noriu kai ką pažadėti „Lietuvos ryto“ sirgaliams: mes kausimės dėl šio tikslo kiekvieną minutę ir kiekvienose rungtynės. Esu tikras, kad jie ateis mūsų palaikyti, kaip tai daro visada. Turime išnaudoti namų aikštės pranašumą. Nekantrauju, kuomet galėsiu žaisti šių žiūrovų akivaizdoje. Esu tikras, jog jie padės mums pasiekti mūsų tikslus, o mes jiems padėsime būti laimingais.“

„Lietuvos ryto“ ir VEF dvikova prasidės spalio 1 dieną 20.30 valandą.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų