Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Š.Jasikevičius: „Ištraukėme tokias rungtynes, kurias patys atidavinėjome“

2019.11.01 23:28
Šarūnas Jasikevičius | Roko Lukoševičiaus/BNS Foto nuotr.

Šarūnas Jasikevičius | Roko Lukoševičiaus/BNS Foto nuotr.

  Penktadienį Kauno „Žalgiris“ padarė neįtikėtiną dalyką: kauniečiai šeštame Eurolygos ture rungtynių pabaigoje panaikino 7 taškų deficitą ir išplėšė pergalę 79:76 (17:17, 16:23, 19:19, 27:17) iš Stambulo „Fenerbahče“ (1/5) komandos rankų.

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius teigė, kad svarbiausia buvo nepaleisti „Fenerbahče“ per daug į priekį ir nepaisant Mariaus Grigonio puikaus žaidimo pabaigoje, kalbėjo apie lyderystės trūkumą komandoje.

„Fantastinė pergalė, ką čia gali ir sakyti. Ištraukėme tokias rungtynes, kurias patys atidavinėjome. Atrodė ir tos klaidos, ir tie nesusišnekėjimai gynyboje.. Šioje situacijoje svarbiausia buvo būti šalia ir išlikti kuo arčiau. Tokia organizacija kaip „Fenerbahče“, tai yra nervuotumas. Reikėjo tos galimybės smogti, nors man atrodė, kad ji ir neateis. Mes kišdavome pagalius sau į ratus, bet šį kartą rungtynės pakrypo į mūsų pusę“, – sakė Š.Jasikevičius. „Šį kartą Marius patraukė mus gale, nors lyderystės pabaigoje mums pritrūko. Mus turi tempti praeitų metų lyderiai, nes jie žino, kaip čia viskas bus. Buvo gerų epizodų, bet visumoje viskas gali būti geriau. Reikia tikėtis, kad Mariui nėra nieko bloga, nes jis žaidė su nuskausminamaisiais ir nerimo yra daug“.

– Koks buvo išsigelbėjimo planas, naikinant 7 taškų deficitą per minutę?

– Tokio plano nebuvo, juolab, neturėjau pertraukėlių. Stengėmės kaip galima pasakyti žaidėjams, kaip žaidžiame, kažkur susigynėme. Su kiekvienu metimu jautėsi, kad artėjame, o jie šioje situacijoje negalėjo pralošti. Kažkiek pasisekė, bet tą sėkmę turi prisivilioti, nes ilgą laiką buvome arti.

Šiuolaikiniame krepšinyje kas yra tie 7 taškai? Čia praktiškai du tritaškiai, perimtas kamuolys ir greitai viskas baigiasi. Mes dėl neišpildytų detalių daug gaudavome 5–7 taškus „į minusą“. Bet toks vaizdas, kad kovojome daugiau nei su „Zenit“. Nežinau. Jei pasakytum, kad su 19 klaidų prieš „Fenerbahče“ ir aibe neišpildytų dalykų laimėsime, tai nežinau, ar čia potencialas, ar kažkas tokio.

– De Colo pelnė 29 taškus, kas nepavyko prieš jį?

– Kažkiek yra ir mano reikalas, bet pirmoje pusėje jis, berods, pataikė 4 tritaškius, iš kurių 3 buvo ne mano. Mes paprasčiausiai užmigdavome. Nusprendėme jo nedvigubinti, kad nepaliktume laisvų statiškų tritaškių ar tai Leo, ar Dixonui, ar Datome, kurie yra nuostabūs metikai. Kažką rizikavome. Iš tų 4 tritaškių 3 buvo paprasčiausiai užsižiopsojimo variantai.

– Pirmoje pusėje iš antrų šansų „Fenerbahče“ sumetė 9 taškus, po to – berods nulį. Kas tada įvyko?

– Žaidėme vadinamą „flat’ą“, kadangi „penktas“ ar „ketvirtas“ numeris išlieka priekyje, idėja buvo žaisti dideliu penketu, negalvojome, kad galime laimėti gražiu, mažesniu penketu ir pikenrolais. Bandėme laimėti fiziškai, ko mums trūko du pastaruosius mačus. Ir žaidėjų klausiau, kaip gali būti puolime atkovoti kamuoliai, kai mūsų aukštas visada turi būti geresnėje pozicijoje, jis juk nestepautuoja, kad reikėtų grįžti.

– Kokia buvo įžaidėjų rotacijos idėja?

– Žaidimo organizavimas labai ėjo į viršų, į apačią. Kas dėl Tomo, norėjosi jį patausoti, nes trečiadienio vakarą jis jautėsi pavargęs. Luką išėmėme dėl Nigelo „trečioje“ pozicijoje, nes norėjome daugiau fiziškumo. Stengėmės kažką su tuo daryti, kad žaidėjai suprastų, būtume didesniu penketu. Kažką reikia aukoti. Gerai, kad šiandien tie sprendimai pakrypo į mūsų pusę.

– Kiek svarbi buvo LeDay’aus energija antroje pusėje?

– Varžovai pradėjo labiau keistis ir jis turėjo pranašumą prieš kai kuriuos žaidėjus. Per 48 valandas sunku jį paruošti prieš „Fenerbahče“ dvigubinimo sistemas, bet dabar svarbiausia gerinti žaidimą, rinkti tuos taškus. Ačiū Dievui, dar esame normalioje situacijoje.

– Teko prarasti kamuolius, iškart perėmus juos. Kodėl taip nutikdavo?

– Nežinau, per mažai agresyvumo, mus vėl išmuša iš savo situacijų. Kaskart prie išsikeitimų mes pagauname kamuolį, žiūrime, kur pasuojame. Vaikiškos klaidos. Tačiau turime būti teisingi: pusė komandos yra absoliučiai vaikučiai.

– Željko minėjo, kad jam tai sunkiausias startas karjeroje. Ar po mačo nesulaukėte iš jo pastabos?

– Ne ne. Viskas iš tikrųjų logiška. Pažiūrėkite, kiek traumuotų, vieni grįžta po operacijų, kiti grįžta po pasaulio čempionato. Čia yra ta krepšinio didžiausia problema. Nei jis gali normaliai dirbti, nei ką. Kiek skaičiau, jis turėjo 1–2 treniruotes pilna sudėtimi. Čia yra košmaras. Klausimas tik vienas: ar jie bus sveiki, kai ateis lemiamas momentas. Tada jie galės apžaisti bet ką.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų