Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

D.Adomaitis apie žaidėjų pasirinkimą Pasaulio taurei Kinijoje: „Dabar dedame brūkšnį ir žiūrėsime viską iš naujo“

2019.02.25 21:48
Dainius Adomaitis | Josvydo Elinsko / BNS foto nuotr.

Dainius Adomaitis | Josvydo Elinsko / BNS foto nuotr.

 Pirmadienį Lietuvos rinktinė (11/1) Klaipėdoje sėkmingai užbaigė atranką į Pasaulio taurę, kai 86:73 (26:16, 21:13, 14:22, 25:22) įveikė Italijos krepšininkus (8/4) ir atsirevanšavo jiems už vienintelį pralaimėjimą šioje atrankoje.

Po rungtynių vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis dėkojo žaidėjams bei sirgaliams, kalbėjo apie puikiai pasirodžiusius jaunuosius krepšininkus bei kalbėjo apie Lietuvos krepšinio sistemos pliusus.

„Ačiū sirgaliams, kurie susirinko, tai daug reiškia ir žaidėjams automatiškai pakelia koncentraciją ir energiją, kurios šiandien reikėjo. Noriu pasveikinti žaidėjus ir padėkoti visiems 30 žaidėjų, kurie per tuos „langus“ žaidė rinktinėje ir atsilipė į kvietimus. Jie tai darė susikaupę ir rimtai į tai žiūrėdami bei padarė savo darbą labai gerai. Ačiū fanams, kurie nuo pirmų rungtynių su Kosovu važiavo kartu, davė energijos, pasitikėjimo ir nors pabaigoje rezultatas atrodo lengvas, tačiau tikrai buvo ir sunkių akimirkų, o jie davė mums impulsą.

Šiandien buvo svarbiausia kova baudos aikštelėje ir fiziškumas, atkovoti kamuoliai ir antras šansas bei greitas puolimas. Su greitu puolimu tikrai pavyko susidoroti, o kai prarasdavome savo koncentraciją – jie turėjo antrų šansų. Noriu pagirti žaidėjus dėl gynybos, pakeitėme gynybą, o žaidėjai tai susitvarkė per dvi treniruotes“, - kalbėjo D.Adomaitis.

– Gal galėtumėte apibendrinti visą etapą ir kaip pavyko įgyvendinti viską, ką planavote?

– Apie žaidėjus, kurie galėtų toliau keliauti tai kalbėti dar anksti. Svarbiausia, kad visi būtų sveiki ir sėkmingai užbaigtų sezonus. Rezultatas toks, kokį ir turėjome padaryti – užėmėme pirmą vietą ir patyrėme vos vieną pralaimėjimą. Vienodai esu dėkingas visiems – ir tiems, kurie dalyvavo visuose „languose“ ir tiems, kurie dalyvavo vieną kartą. Kai kuriuose „languose“ būdavo nelengva, kai atvažiuodavo nauji žaidėjai, nes nėra paprasta juos įvesti į žaidimą. Visgi padarėme savo darbą ir judame toliau.

– Kokių rinktinių pasigesite Kinijoje?

– Vėl kalbame apie sistemą. Yra pliusų, minusų... Juos visus žinome. Mes turime persvarą prieš kitas rinktines, kad krepšinis mūsų šalyje yra sportas numeris vienas. Galbūt truputį gaila, kad mes nuvertiname patys save ir tuos žaidėjus, kurie rungtyniauja LKL ar panašiai. Tai gera lyga, geri žaidėjai ir dabar tai parodėme. Tie patys kroatai, kurie žaidžia be NBA žaidėjų, jų rezervas nėra toks gilus. Tai visos krepšinio sistemos persvara, todėl ta sistema mums nepakenkė. Kiti – slovėnai, kroatai, jie turi aukščiausio lygio žaidėjų, bet jie pasaulio čempionate nežais. Aš pamenu, kad prieš pirmą „langą“ kalbėjo, jog lenkai yra silpni, tačiau jie po 52 metų pertraukos žais čempionate.

– M.Gebenas turėjo efektyviausias savo rungtynes. Kaip vertinate jo tobulėjimą?

– Kiekvieną trenerį labiausiai džiugina, kai matai, kad krepšininkai tobulėja. Martiną mačiau labai dažnai – matosi jo tobulėjimas nuo vienų rungtynių iki kitų. Kiekvieną trenerį ir džiugina tas jaunų žaidėjų tobulėjimas ir tikrai manau, kad jis turi šviesią ateitį.

– Ką galite pasakyti apie kitus debiutantus – D.Bičkauskį ir E.Mockevičių?

– Galiu pasikartoti – kiekvienas pateisino ir lūkesčius ir kiekvienas įdėjo tai, ko reikėjo. Svarbiausia, kad jie maksimaliai susikaupė ir maksimaliai atsidavę tai padarė. Vėl stebėsime visus žaidėjus ir žiūrėsime, kas bus toliau.

– Ar tie žaidėjai, kurie žaidė atrankoje daugiau, turės kažkokį pliusiuką renkantis?

– Buvo tų rungtynių, kur žiūrėjome pagal varžovą, kas turėtų žaisti. Dabar dedame brūkšnį ir žiūrėsime viską iš naujo. Svarbiausia, kad žaidėjai sėkmingai užbaigtų sezoną ir lauksime vasaros.

Pasaulio taurės burtai bus traukiami kovo 16-ą dieną.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų