Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Ryškius favoritus turinti Europos čempionato C grupė: kas bus Lietuvos rinktinės varžovė aštuntfinalyje?

2015.09.03 08:00
Bogdanovičius Scanpix

Bogdanovičius Scanpix

Nusilpę makedonai, slovėnai, geriausius žaidėjus surinkusi Gruzija, mįslinga debiutantė Olandija, grėsmingoji Graikija ir savų žiūrovų palaikoma Kroatija – tokia Europos čempionato C grupė.

Nors joje nerungtyniaus Lietuvos rinktinė, tačiau šios grupės kovas stebėti verta, kadangi būtent su viena iš minėtų šešių komandų Jono Kazlausko auklėtiniams reikės žaisti Senojo žemyno pirmenybių aštuntfinalyje.

Motiejūnas ir Pachulia
Motiejūnas ir Pachulia

Gruzija

Rinktinės sudėtis: George‘as Tsintsadze, Jacobas Pullenas, Manucahras Markoishvili, Duda Sanadze, Bešikas Lezhava, Levanas Patsatsia, Viktoras Sanikidze, Tornike Shengelia, Beka Burjanadze, Nika Metreveli, Zaza Pachulia, Giorgi Shermadini.

Gruzijos rinktinė surinko pajėgiausius žaidėjus ir šiemet neslepia ambicijų – nori pakovoti dėl vietos pirmajame Europos čempionato septynete. Igorio Kokoškovo treniruojamoje rinktinėje yra viskas, ko reikia gerai komandai – sumanus įžaidėjus, geras snaiperis, veržlus lengvasis kraštas ir galinga priekinė liniją. Natūralizuotas amerikietis J.Pullenas yra vienas svarbiausių žaidėjų gruzinų puolime. Čia nepamainomas yra ir ilgametis NBA žaidėjas Z.Pachulia. Bukmekeriai neabejoja, kad Gruzija pateks į kitą turnyro etapą ir nebūtinai užimdama ketvirtąją poziciją – šie kovingieji vyrukai gali pateikti staigmenų C grupėje.

Ryškiausiai žibėsianti rinktinės žvaigždė: Z.Pachulia

Norelis
Norelis

Olandija

Olandų sudėtis: Charlonas Kloofas, Leonas Williamsas, Yannickas Franke‘as, Worthy de Jongas, Arvinas Slagteris, Keesas Akerboomas, Ralfas de Pagteris, Mohamedas Kherrazi, Roelandas Schaftenaaras, Nicolas de Jongas, Robinas Smeuldersas ir Henkas Norelis.

Kad olandai į čempionatą pateko ne atsitiktinai, byloja faktas, jog jie atrankos B grupėje užėmė antrąją vietą ir tiesioginėje kovoje dėl bilieto dukart pranoko Juodkalniją su Vladimiru Dragičevičiumi, Tayloru Roschestie ir kitais žinomais žaidėjais priešakyje. C grupėje olandai turi parako ir potencialo nustebinti, ką byloja „Akropolio“ turnyre pademonstruotas geras žaidimas mače su Turkija, kai buvo pralaimėta po dviejų pratęsimų. Olandų šansus žengti tolyn reikėtų vertinti atsargiai. Jiems reikia įveikti gruzinus ir makedonus, o tai lemtų patekimą į stipriausiųjų šešioliktuką.

Ryškiausiai žibėsianti rinktinės žvaigždė: H.Norelis

Richardas Hendrixas
Richardas Hendrixas

Makedonija

Makedonų dvyliktukas: Richardas Hendrixas, Predragas Samardžiskis, Vlado Ilievskis, Liubomiras Mladenovskis, Stojanas Guroskis, Bojanas Trajkovskis, Vladimiras Bičkovas, Darko Sokolovas, Marko Simonovskis, Damjanas Stojanovskis, Vojdanas Stojanovskis, Aleksandras Kostoskis.

Be savo variklio Bo McCalebbo, NBA žaidusio Pero Antičiaus ir naudingo „centro“ Todoro Gečevskio čempionate žaisianti Makedonija neatrodo daug žadanti. Pirminis jų tikslas – pasiekti kitą etapą, o tai tikrai nebus paprasta. Makedonų pagrindinė jėga – broliai Stojanovskiai, veteranas V.Ilievskis ir natūralizuotas amerikietis R.Hendrixas. Palyginus silpnoje grupėje makedonai gali pakovoti, juolab, kad Zagrebe juos palaikys gana gausus būrys sirgalių. Bukmekeriai prognozuoja, kad makedonai pasirodymą baigs jau po pirmojo etapo, tačiau tai tėra išankstinės kalbos.

Ryškiausiai žibėsianti rinktinės žvaigždė: R.Hendrixas

 

Antetokounmpo
Antetokounmpo

Graikija

Graikijos rinktinė: Vasilis Spanoulis, Nickas Calathesas, Kostas Sloukas, Nikos Zisis, Stratos Perperoglou, Kostas Papanikolaou, Giorgos Printezis, Giannis Antetokounmpo, Ioannis Bourousis, Kosta Koufosas, Vaggelis Mantzaris, Kostas Kaimakoglou.

Fotio Katsikario kariauna šiose pirmenybėse atrodo nusiteikusi itin rimtai ir jų aukšti lūkesčiai atrodo pagrįsti, kadangi rinktinėje surinkti pajėgiausi krepšininkai. Vien G.Antetokounmpo graikams reiškia labai daug, o dar reikėtų pridėti NBA žaidžiantį K.Koufosą ir K.Papanikolaou, kuris ieško naujos darbovietės. Gynėjų grandyje graikai turi daugiau talento nei visos likusios grupės komandos kartu sudėjus. N.Calathesas ir V.Spanoulis puikiai papildys vieną kitą, N.Zisis demonstruos šaltus nervus, o K.Sloukas ir E.Mantzaris bet kada pasiruošę žengti ant parketo ir parodyti Eurolygoje sukauptą patirtį. Jeigu nenutiks nieko netikėto, graikai ir kroatai grupėje kovos dėl pirmos vietos.

Ryškiausiai žibėsianti rinktinės žvaigždė: G.Antetokounmpo

Zoranas Dragičius
Zoranas Dragičius

Slovėnija

Slovėnijos rinktinės dvyliktukas: Jure Balažičius, Jaka Blažičius, Zoranas Dragičius, Nebojša Jokšimovičius, Jaka Klobučaras, Alenas Omičius, Klemenas Prepeličius, Gašperas Vidmaras, Urošas Slokaras, Luka Rupnikas, Miha Zupanas, Saša Zagoracas.

Teisingo dėlei iš karto reikėtų paminėti, kad slovėnų žaidimas geresnis nei rinktinė atrodo „ant popieriaus“. Jure Zdovcas sėkmingai padirbėjo pasirengimo metu ir sulaukė nemažai ne tik vietinės žiniasklaidos pagyrų, bet ir ekspertų iš užsienio liaupsių. Be savo lyderio Gorano Dragičiaus likusi Slovėnija turi kitą brolį – Zoraną, kuris yra pagrindinė figūra puolime. Jam puikiai talkina patirties pasisėmęs ir sustiprėjęs A.Omičius. Savo žvaigždės valandos laukia Eurolygoje kartais sužibėdavęs J.Blažičius. Slovėnai turėtų susitvarkyti su gruzinais, olandais ir makedonais bei pakutenti nervus kroatams ir graikams.

Ryškiausiai žibėsianti rinktinės žvaigždė: Z.Dragičius

Tomičius
Tomičius

Kroatija

Kroatų kandidatų sąrašas: Bojanas Bogdanovičius, Dario Šaričius, Mario Hezonja, Ante Tomičius, Tomislavas Zubčičius, Roko Leni Ukičius, Miro Bilanas, Luka Žoričius, Krunoslavas Simonas, Roko Stipčevičius, Dontaye Draperis, Damjanas Rudežas, Marko Tomasas, Željko Šakičius.

Nors pasirengimo ciklo metu kroatus ir kankino traumos, tačiau į čempionatą jie pradės stiprios sudėties. Iš paplūdimio tiesiai į pasiruošimo etapo finišo tiesiąją pakviestas D.Draperis bando įsilieti į žaidimą ir įgyti bent jau šiokią tokią sportinę formą, jog galėtų deramai startuoti pirmenybėse. Velimiras Perasovičius guodėsi, kad po Oliverio Lafayette‘o traumos kroatams reikia įžaidėjo ir šią spragą užkamšė natūralizuotu amerikiečiu. B.Bogdanovičius ir puiki priekinė linija turėtų būti pagrindinė kroatų jėga. Apskritai pirmajame etape Zagrebe Kroatijos komandai rimčiausią iššūkį mes Graikija, o kiti susitikimai gali būti palyginus lengvai, jeigu tik bus tinkamai jiems nusiteikta. Prieš dvejus metus per žingsnį nuo medalių likę kroatai sieks pagaliau nutraukti prakeiksmą ir namo sugrįžti su apdovanojimais.

Ryškiausiai žibėsianti rinktinės žvaigždė: B.Bogdanovičius

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų