Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Čempionų lygos ketvirtfinalis: ar „Barcelona“ sukurs dar vieną „remontadą“?

2017.04.19 01:20
Aurimas Adomaitis
Sportas.lt žurnalistas
Luisas Suarezas ir Giorgio Chiellini | Scanpix nuotr.

Luisas Suarezas ir Giorgio Chiellini | Scanpix nuotr.

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį bus užbaigtas ketvirtfinalio etapas ir jį papuoš labai visų laukiama „Barcelona“ ir Turino „Juventus“ dvikova. Pirmąjį mačą „Juventus“ laimėjo 3-0, bet galbūt „Barca“ dar kartą sukurs ispanišką „remontadą“, žinant tai, kad ji žais namuose.

Turnyras: UEFA Čempionų lyga (ketvirtfinalis)

Stadionas: „Camp Nou“, Barselona

Teisėjas: Bjornas Kuipersas (olandas)

Data: 2017 metų balandžio 19 diena

Laikas: 21:45


Spėk Čempionų lygos rezultatus ir laimėk HITACHI televizorių arba futbolo kamuolį dovanų! Spausk čia ir dalyvauk!


Tai įdomu:

§ Pirmąjį mačą Turine „Juventus“ laimėjo 3-0.
§ „Barcelona“ namuose laimėjo jau 15 Europos rungtynių iš eilės.
§ Aštuntfinalyje Katalonijos klubas panaikino PSG pranašumą 4-0 ir atsakomąjį mačą laimėjo 6-1.
§ Lioneliui Messi trūksta vos dviejų įvarčių iki 500 įvarčių ribos už „Barceloną“.
§ 2015 metų finale „Barcelona“ 3-1 įveikė „Juventus“ klubą.
§ Paskutinį kartą „Juve“ ekipa „Camp Nou“ stadione žaidė 2002/03 metų sezone. Tada taip pat klubai žaidė ketvirtfinalio etapą, o „Juventus“ po pratęsimo laimėjo 2-1.
§ Pusfinalio burtai bus traukiami balandžio 21 dieną (penktadienį).

„Barcelona“

Turine pasikartojo Paryžiaus košmaras

Pirmasis mačas Turine „Barcelona“ klubui turbūt priminė tą košmarą, kurį jie išgyveno Paryžiuje. Pirmąjį kėlinį „Barca“ sužaidė tiesiog tragiškai ir tikrai neprilygo „Juventus“ ekipai, kuri įmušė du greitus įvarčius ir sudavė tokį smūgį, po kurio Katalonijos ekipai atsigauti nepavyko.

Antrojo kėlinio pradžioje Giorgio Chiellini pelnė trečią įvartį ir ženkliai apsunkino „Blaugranos“ padėtį. Nors antrajame kėlinyje „Barcos“ žaidimas tapo tikrai geresnis, bet itališkos gynybos jiems nepavyko pralaužti ir dabar „Barcai“ reikės panaikinti trijų įvarčių deficitą, norint žengti į pusfinalį. Po rungtynių daug kas iš „Barcos“ stovyklos sakė, kad šis mačas jiems priminė rungtynes Paryžiuje, bet kodėl du kartus iš eilės išvykose sužaidžiama taip prastai – niekas atsakyti negalėjo.

Deficitų naikinimas ir „remontada“ – „Barcos“ DNR

Turbūt niekas netikėjo, kad „Barcelona“ sugebės panaikinti keturių įvarčių deficitą prieš PSG klubą, bet „Barca“ ėmė tai ir padarė. Tris įvarčius mačo pabaigoje įmušusi Katalonijos ekipa laimėjo 6-1 ir Čempionų lygos aštuntfinalyje triumfavo bendru rezultatu 6-5.

Dabar panašus išbandymas „Barcos“ laukia prieš disciplinuotą gynybą pasižyminčia „Juventus“ ekipa, bet jei kas ir gali sukurti dar vieną stebuklą, tai tik „Barcelona“. Pats „Barcelona“ treneris Luisas Enrique tiki savo komandos sėkme ir savo žaidėjams iškėlė vieną tikslą – įmušti bent penkis įvarčius. Turint komandoje tokius žaidėjus kaip Lionelį Messi, Neymarą ir Luisą Suarezą, o jiems energijos suteikiant „Camp Nou“ stadionui, ši užduotis yra tikrai įmanoma, nors ir labai sunki.

Messi susikalibravo savo taikiklį

Savaitgalį „Barcelona“ klubas iškovojo nelengvą pergalę ir 3-2 įveikė San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipą. Visi penki įvarčiai buvo įmušti per pirmą kėlinį, o du puikius įvarčius pelnė Lionelis Messi, kuriam tai buvo geras apšilimas prieš „Juventus“ ekipą.

Reikės saugotis geltonų kortelių

Nors „Barca“ ir neturi ko prarasti, kai kuriems svarbiems žaidėjams reikės stengtis išvengti geltonų kortelių, nes jei klubas patektų į pusfinalį, jį praleisti turėtų Neymaras, Gerardas Pique, Ivanas Rakitičius ir Luisas Suarezas. Būtent šiems žaidėjams geltona kortelė reikštų vienerių rungtynių diskvalifikaciją.

Tuo metu aikštėje šįvakar tikrai nematysime Rafinha ir Aleixo Vidalio, kurie abu yra patyrę rimtas traumas ir šį sezoną daugiau nežais. Šiek tiek abejojama ir dėl Arda Turano, Javiero Mascherano ir Jeremy Mathieu būklės.

Luisas Enrique | Scanpix nuotr.

Luisas Enrique | Scanpix nuotr.

„Barcelona“ trenerio Luiso Enrique komentaras:

„Mano pasirinkimas būtų ne tik dvi savaitės planavimo, bet ir atostogos Maldyvuose. Tai šiek tiek primena situaciją su PSG, bet teoriškai mums čia reikia įmušti mažiau įvarčių. Vietoje keturių įvarčių užtenka įmušti tris, kad viskas išsilygintu. Tačiau aš manau, kad „Juve“ taip pat turės savo progų, todėl turime įmušti bent penkis įvarčius. Jei pirmąjį įvartį įmušime anksti, „Camp Nou“ atmosfera padės įmušti antrą ir trečią įvarčius, viskas vyks pagal akordus. Mes neturime ko prarasti. Yra tik vienas pasirinkimas: pulti, pulti ir pulti. Tada, šiek tiek atsipalaidavus, pulti dar daugiau. Fanams galiu patarti tik tai, kad jie nepaliktų stadiono 80 minutę, nes jie tikrai kažką praleistų. Tai bus dar viena naktis, skirta sukurti istorijai“.

Paskutinės penkerios „Barcelona“ rungtynės:

„Barcelona“ 3 – 2 „Real Sociedad“ (2017-04-15)

„Juventus“ 3 – 0 „Barcelona“ (2017-04-11)

„Malaga“ 2 – 0 „Barcelona“ (2017-04-08)

„Barcelona“ 3 – 0 „Sevilla“ (2017-04-05)

„Granada“ 1 – 4 „Barcelona“ (2017-04-02)

Prognozuojama startinė sudėtis:

Ter Stegen

Mascherano – Pique – Umtiti

Rakitič – Busquets – Iniesta – Sergi Roberto

Messi – Suarez – Neymar


„Juventus“

Stipresni nei prieš dvejus metus

Prieš kiek daugiau nei dvejus metus „Barcelona“ ir Turino „Juventus“ susitiko Berlyne, Čempionų lygos finale. Tada „Barca“ buvo gerokai pranašesnė ir įveikė Italijos ekipą rezultatu 3-1, bet prieš savaitę „Juve“ parodė, kad yra smarkiai patobulėjusi. „Juventus“ treneris Massimiliano Allegri paruošė puikų taktinį planą, prieš kurį priešnuodžių L.Enrique nerado, o „Juventus“ planas suveikė idealiai ir pirmąjį mačą jie laimėjo 3-0.

Padaryta tik pusė darbo

PSG klubas tapo geriausiu pavyzdžiu, koks tik gali būti ir „Juventus“ puikiai supranta, kad jie atliko tik pusę darbo ir „Camp Nou“ stadione jų lauks neįtikėtinai sunkios rungtynės. Turino ekipai bus labai svarbu nepraleisti greito įvarčio ir atsilaikius bent jau 60 minučių, jų šansai patekti į pusfinalį augtų eksponentiškai.

Turi savąjį L.Messi

Užsidaryti aklai gynyboje būtų didžiulė klaida, todėl net ir „Camp Nou“ stadione „Juventus“ turės pulti ir sieks įmušti įvartį. Tam klubas turi savo L.Messį – tai Paulo Dybala. Dažnai palyginimu su savo tautiečiu sulaukiantis puolėjas sužibėjo pirmajame mače ir pelnė dublį. Nušluostęs nosį pačiam L.Messi, P.Dybala turės progą dabar tai padaryti ir prie „Barcos“ fanų. Tačiau išretintai „Barcos“ gynybos grandžiai bėdų darys ne tik P.Dybala. „Juventus“ puolime dar yra rezultatyviai žaidžiantis Gonzalo Higuainas, kuris savaitgalį pelnė du įvarčius ir padėjo 2-0 įveikti „Pescara“ klubą. Fiziškai galingai sudėtas Mario Mandžukičius taip pat kels grėsmę prie „Barcos“ vartų, o taip pat nepamirškime kraštais varžovus maudančio Juano Cuadrado. „Juventus“ tikrai turi aukščiausio kalibro žaidėjų ir klubas tikėsis, kad jie visi iššaus jau šįvakar.

Bėdų dėl traumų nėra

„Juventus“ ekipai prieš „Barcą“ nepadės tik jaunas kroatas Marko Pjaca, kuriam dėl kelio traumos šis sezonas jau yra baigtas. Tai nėra rimtas nuostolis, todėl „Juve“ galės išleisti stipriausią įmanomą sudėtį. Tik kiek atsargiau turės žaisti J.Cuadrado, M.Mandžukičius ir Sami Khedira, kuriems geltona kortelė reikštų vieno mačo diskvalifikaciją.

Massimiliano Allegri | Scanpix nuotr.

Massimiliano Allegri | Scanpix nuotr.

„Juventus“ trenerio Massimiliano Allegri komentaras:

„Turime protingai pasirinkti – kada pulti ir kada gintis. Spėju, kad per savaitę „Barcelona“ daug nepasikeitė – jie turi didžiulį potencialą ir tą jau žinojome Turine. Turime būti sumanūs. Turime aiškiai mąstyti, žaisti techniškai ir negalvoti apie rezultatą. Išeisime į aikštę ir stengsimės laimėti. Galbūt ir prisitaikysime prie varžovų taktikų, bet tai bus minimalūs pokyčiai. „Barcelona“ turi tris nuostabius puolėjus, bet aš esu tikras, kad mano saugai ir gynėjai gali juos sustabdyti“.

Paskutinės penkerios „Juventus“ rungtynės:

„Pescara“ 0 – 2 „Juventus“ (2017-04-15)

„Juventus“ 3 – 0 „Barcelona“ (2017-04-11)

„Juventus“ 2 – 0 „Chievo“ (2017-04-08)

„Napoli“ 3 – 2 „Juventus“ (2017-04-05)

„Napoli“ 1 – 1 „Juventus“ (2017-04-02)

Prognozuojama startinė sudėtis:

Buffon

Alves – Bonucci – Chiellini – Sandro

Pjanič – Khedira

Cuadrado – Dybala – Mandžukič

Higuain


Tarpusavio istorija:

Laimėjo „Juventus“: 3

Laimėjo „Barcelona“: 3

Lygiosios: 2

Iš viso: 8

Paskutinės penkerios rungtynės:

„Juventus“ 3 – 0 „Barcelona“ (2017-04-11)

„Juventus“ 1 – 3 „Barcelona“ (2015-06-06)

„Barcelona“ 1 – 2 „Juventus“ (2003-04-22)

„Juventus“ 1 – 1 „Barcelona“ (2003-04-09)

„Juventus“ 1 – 0 „Barcelona“ (1991-04-24)

 

Aurimas Adomaitis
Sportas.lt žurnalistas
DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų