Pasibaigęs. 05-05 17:20
LKL
Wolves
97
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 05-05 19:30
LKL
Šiauliai
104
Neptūnas
98
Pasibaigęs. 05-06 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
92
Nevėžis-Optibet
93
Pasibaigęs. 05-07 21:15
Eurolyga
Panathinaikos
81
Maccabi Tel Aviv
72
Pasibaigęs. 05-08 18:50
LKL
Žalgiris
92
Uniclub Casino-Juventus
62
Pasibaigęs. 05-08 20:00
Eurolyga
Monaco
79
Fenerbahce
80
Pasibaigęs. 05-08 22:00
Eurolyga
Barcelona
59
Olympiacos
63
Pasibaigęs. Vakar 18:00
LKL
Pieno žvaigždės
89
Rytas
124
Pasibaigęs. Vakar 18:50
LKL
Šiauliai
79
7bet-Lietkabelis
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
LKL
M Basket
81
Nevėžis-Optibet
93
05-24, 19:00
Eurolyga
Panathinaikos
0
Fenerbahce
0
05-24, 22:00
Eurolyga
Real Madrid
0
Olympiacos
0

Tarptautinėse enduro varžybose Kaune triumfavo svečiai iš užsienio fotogalerija

2016.09.10 23:04
Enduro varžybos Kaune | Organizatorių nuotr.

Enduro varžybos Kaune | Organizatorių nuotr.

 Šeštadienį Kaune pirmą kartą surengtose didelėse tarptautinėse ekstremalaus enduro motociklų varžybose „Urmas“ Urban Enduro“ profesionalų klasėje dominavo svečiai iš užsienio. Pagrindinius prizus iškovojo sportininkai iš Estijos, Švedijos ir Latvijos, o superfinale triumfavo pasaulinio lygio enduro žvaigždė iš Ispanijos Alfredo Gomezas.

Prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje vykusiose varžybose sportininkams kuo greičiau reikėjo įveikti įvairius kliūčių ruožus, sudarytus iš rąstų, tramplinų, rampų ir kitų kliūčių. Lietuvoje tokio masto enduro varžybos vyko pirmą kartą.

Į pradedančiųjų, pažengusiųjų ir profesionalų grupes po šešis suskirstyti sportininkai turėjo atlikti po tris važiavimus. Kiekvieno važiavimo metu ratu įrengtoje trasoje reikėjo važiuoti septynias minutes ir dar vieną ratą.

Pradedančiųjų grupėje puikiai varžybas pradėjo ir antroje pozicijoje po pirmo važiavimo buvo jauniausias varžybų dalyvis – keturiolikmetis kaunietis Džiugas Kazakevičius. Deja, publikos simpatijas pelnęs sportininkas jau antrajame rate griuvo ir nesunkiai susižalojo ranką, dėl ko buvo priverstas pasitraukti iš tolesnės kovos. Šioje kategorijoje nugalėjo Evaldas Kleiva.

Pažengusiųjų grupėje visą laiką užtikrintai pirmavo ir laimėjo Mindaugas Paškevičius.

Tuo tarpu profesionalų grupėje savo meistriškumu išsiskyrė Alredo Gomezas, kuris čia dalyvavo svečio teisėmis – nesivaržė dėl prizo ir pirmosios vietos. Nors svečias iš Ispanijos pirmuose dviejuose važiavimuose iš karto atsiplėšdavo nuo kitų dalyvių, estas, Europos Enduro 2015 m. II vietos laimėtojas, Rannaras Uusna nuolat lipo tituluotam varžovui ant kulnų.

Trečiajame važiavime estui nuo pat starto pavyko išsiveržti į priekį ir pirmauti penkias minutes. Tačiau sensacijos sukurti nepavyko – A. Gomezas visą laiką aktyviai spaudė pirmaujantį R. Uusną ir pasinaudojęs nedidele varžovo klaidele, aplenkė jį ir tuojau pat solidžiai nutolęs finišavo pirmas.

Kadangi meistriškumu išsiskiriantis ispanas varžėsi svečio teisėmis, profesionalų grupėje ant nugalėtojų pakylos lipo R.Uusna (pirma vieta), švedas Johnas Nyströmas (antra vieta) ir latvis Eduards Stefanovičs (trečia vieta).

Varžybų superfinale dėl pagrindinio prizo – prabangaus „Vostok“ laikrodžio varžėsi A. Gomezas ir po du aukščiausias vietas profesionalų bei pažengusiųjų grupėse užėmusius sportininkus: R. Uusna, J. Nyströmas, M. Paškevičius, Mykolas Paulavičius ir pradedančiųjų grupės nugalėtoją E. Kleivą (negalėjusį važiuoti dėl techninių problemų) pakeitęs antros vietos laimėtojas Tadas Bartkus.

Pagrindinį važiavimą laimėjo ir prizą nesunkiai iškovojo A. Gomezas.

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų