2012.08.28 16:17

TOP 15 kvailiausių pasiaiškinimų vartojus dopingą (N-18)

Justinas Gatlinas | REUTERS/Scanpix nuotr.  

Pastaruoju metu dopingą vartojusių sportininkų sąrašuose galima išvysti vis daugiau lietuviškų pavardžių. Vos prieš kelias savaites baigėsi maratono bėgikės Živilės Balčiūnaitės diskvalifikacija, į Londono olimpines žaidynes nevyko dopingo vartojimu apkaltinti sunkiaatletis Aurimas Didžbalis ir dviratininkė Rasa Leleivytė, o vakar (08-27) spaudoje paviešinta informacija apie kanapes vartojusį rankinio žaidėją Andrių Račkauską.

Vis tik Lietuvos sportininkai negali „pasigirti“, jog jiems priklauso keisčiausi pasiaiškinimai dėl draudžiamų preparatų patekimo į organizmą. Sportas.lt siūlo susipažinti su 15 kvailiausių pasiaiškinimų vartojus dopingą.

15. Beisbolininkas Barry Bondsas

Pasiaiškinimas: „Maniau, tai buvo linų sėmenų aliejus.“

Beisbolo žaidėjas Barry Bondsas nenorėjo vartoti steroidų. Sportininkas guodėsi, kad manė, jog treneris jo kūną ištrynė sėmenų aliejumi, o ne draudžiamu preparatu.

14. Snieglentininkas Rossas Rebagliatis

Pasiaiškinimas: „Aš neįkvėpiau.“

Neilgai trukus po iškovotos pergalės 1998-ųjų olimpiadoje Rossas Rebegliatis šitaip atsiprašė Billo Clintono: „Žinoma, aš užtraukiau dūmą, tačiau jo neįkvėpiau.“

13. Futbolininkas Markas Bosnichas

Pasiaiškinimas: „Padariau tai tik dėl to, kad parodyčiau savo merginai, kaip ją myliu.“

Australijos futbolininkas Markas Bosnichas 2002-aisiais buvo savo karjeros viršūnėje, kai pasirašė sutartį su Londono „Chelsea“ klubu ir pradėjo draugauti su supermodeliu Sophie Anderton. Tuomet jis įkliuvo dėl teigiamo dopingo testo ir šitaip pasiteisino aistruoliams: „Padariau tai iš meilės. Pasakiau jai (savo merginai – aut. past.): „Kiek kokaino tu suvartosi, aš suvartosiu dvigubai daugiau.“ Būtent tai ir padariau.“

12. Tenisininkas Petras Korda

Pasiaiškinimas: „Per daug veršienos.“

Čekijos tenisininkas, kuris 1998-aisiais laimėjo prestižinį „Australian Open“ turnyrą, praėjus 6 mėnesiams po pergalės buvo diskvalifikuotas už steroidų vartojimą. Sportininkas teisinosi, jog jis labai mėgsta veršieną ir tąkart suvalgė šiek tiek per daug nandrolono prišerto veršio. Vienintelė problema buvo tai, kad mokslininkai įrodė, jog nandrolono kiekis organizme pakyla tik tuo atveju, jei žmogus vartoja veršieną kiekvieną dieną ne mažiau kaip 20 metų.

11. Bėgikas Dieteris Baumannas

Pasiaiškinimas: „Jie pripylė dopingo į dantų pastą“

Vokiečių ilgų nuotolių bėgikas Dieteris Baumannas, kuris 1992-ųjų olimpinėse žaidynėse laimėjo auksą 5000 m distancijoje, buvo prigautas vartojus dopingą 1999-aisiais. Manoma, tai nebuvo sportininko kaltė. Jo teorija? Kažkas įpylė dopingo į dantų pastą. Įdomiausia yra tai, kad šis pasiaiškinimas yra įmanomas. Lengvaatletis buvo tikrintas dar kelias savaites ir dopingo kiekis kraujyje kito priklausomai nuo to, kuriuo paros metu jis buvo testuojamas. Nepaisant šio fakto, Tarptautinė lengvosios atletikos federacija D.Baumanną suspendavo.

10. Beisbolininkas Dockas Ellisas

Pasiaiškinimas: „Aš neatsimenu, kurią dieną tai įvyko.“

Beisbolo žaidėjas Dockas Ellisas žaisti rungtynių į San Diegą atvyko keliomis dienomis anksčiau. Sportininkas nusprendė suteikti sau šiek tiek pranašumo įsilašinęs LSD narkotiko. Kitą dieną jis pakartojo procesą. Atsikėlęs trečią dieną prieš rungtynes jis dar kartą įsilašino šio tipo narkotiko, nes galvojo, kad beisbolo mačas vyks rytoj. Sportininkas prarado koncentraciją ir buvo sučiuptas dopingo kontrolierių.

9. Bėgikas Justinas Gatlinas

Pasiaiškinimas: „Masažistė neaiškiu kremu ištrynė mano užpakalį.“

2004-ųjų olimpinis 100 m bėgimo čempionas Justinas Gatlinas buvo diskvalifikuotas 2006-aisiais. Sportininko treneris teigia, kad dopingas atleto organizme atsirado, kada masažistė ištrynė jo užpakalį kremu, kuriame buvo steroidų. J.Gatlinas buvo diskvalifikuotas 4 metams.

8. Futbolininkė Hope Solo

Pasiaiškinimas: „Man buvo PMS“

Amerikiečių futbolininkė Hope Solo dopingo kontrolieriams užkliuvo prieš pat Londono olimpines žaidynes. Sportininkė nežinojo, kad dopingas buvo vaistuose, kuriuos ji vartoja prieš menstruacijas. Laimei, H.Solo pavyko įrodyti, kad ji nenorėjo sąmoningai vartoti dopingo, todėl galėjo dalyvauti Olimpiadoje.

7. Šuolininkas į aukštį Javieras Sotomayoras

Pasiaiškinimas: „Kubos mafija ir CŽV susimokė prieš mane.“

Kubos šuolininkas į aukštį kokainą vartojo Panamerikos žaidynėse 1999-aisiais, kuomet iškovojo aukso medalį. Kubos diktatorius Fidelis Castro stojo ginti savo šalies sportininko ir pareiškė, jog gerai žinoma kubiečių-amerikiečių mafija bei CŽV susimokė prieš J.Sotomayorą, norėdami sukelti revoliuciją.

6. Tenisininkas Richardas Gasquetas

Pasiaiškinimas: „Gavau jį pabučiavęs merginą.“

Vieno geriausių Prancūzijos tenisininkų Richardo Gasqueto organizme kokainas buvo aptiktas 2009-ųjų kovą. Sportininkas teigia, kad draudžiamas preparatas pateko jam pabučiavus merginą. Keisčiausia, jog pasiaiškinimą išgirdęs sporto tribunolas tenisininko pasigailėjo...

5. Dviratininkas Andri van der Poelas

Pasiaiškinimas: „Suvalgiau per daug uošvio pagaminto apkepo su paukštiena.“

1983 metais olandų dviratininkas Andri van de Poelas buvo sučiuptas vartojęs strichiną. Nepaisant to, kad ši medžiaga yra nuodinga, tuo laikotarpiu ji vis dar buvo vartojama mažomis dozėmis kaip stimuliuojanti priemonė. Dviratininkas teisinosi, kad strichino jo organizme atsirado suvalgius apkepą su paukštiena, kurį iškepė sportininko uošvis, taip pat garsus buvęs Prancūzijos dviratininkas, Ramonas Poulidoras.

4. Bėgikas Danielis Plaza

Pasiaiškinimas: „Savo nėščiai žmonai atlikau per daug oralinio sekso.“

1996-aisias Ispanijos bėgikas Danielis Plaza buvo apkaltintas dopingo vartojimu. Sportininkas teigė, jog draudžiami preparatai į jo organizmą pateko ... nėščiai žmonai atliekant oralinį seksą. Kai kurios nėščios moterys išskiria tam tikros rūšies hormonus, todėl lengvaatlečio žodžiai gali būti tiesa. Sportininkui tik po ilgo proceso 2006-aisiais pavyko įrodyti, kad dopingo vartojimu jis buvo apkaltintas neteisingai.

3. Bėgikas LaShawnas Merrittas

Pasiaiškinimas: „Aš tiesiog norėjau padaryti penį didesnį.“

2008-ųjų olimpinių žaidynių 400 m distancijos čempionas LaShawnas Merrittas buvo diskvalifikuotas 21 mėnesiui, nes norėjo turėti ... didesnį penį. Sportininkas atkreipė dėmesį į elektroninėje pašto dėžutėje gautą skelbimą, kuriame buvo rašoma, kokiu preparatu galima lytinį organą padaryti didesnį. Lengvaatlečiui, pavartojus šio preparato, į jo organizmą pateko dehidroepiandro sterono ir jis buvo diskvalifikuotas.

2. Sprinteris Dennisas Mitchellas

Pasiaiškinimas: „Širdies dama nusipelnė malonumo.“

Triskart olimpinis prizininkas amerikiečių sprinteris Dennisas Mitchellas buvo diskvalifikuotas dėl pakilusio testosterono kiekio organizme. Teigiamas dopingo testas buvo atliktas dieną po sportininko žmonos gimtadienio. Lengvaatletis ginasi, jog draudžiamų preparatų jo organizme atsirado, kai jis vartojo priemones, kurios padeda sukurti energingesnį seksą. D.Mitchellas teigia, jog jo mylimoji nusipelnė šio malonumo. Sportininkas buvo diskvalifikuotas 2 metams.

1. Dviratininkas Tyleris Hamiltonas

Pasiaiškinimas: „Negimęs dvynys gyvena manyje.“

Amerikietis dviratininkas Tyleris Hamiltonas užima pirmą vietą kvailiausių pasiaiškinimų vartojus dopingą sąrašo viršūnėje. Sportininkas kaltinamas kraujo perpylimu, kuriuo siekė pagerinti savo pasirodymus. T. Hamiltonas siekė suminkštinti kontrolierių širdis teigdamas, jog svetimo kraujo jo organizme yra todėl, kad jame gyvena negimęs brolis dvynys.

Nuotr. šaltiniai: REUTERS/Scanpix, AP/Scanpix, RIA Novosti Scanpix, Totalprosports.com

Šis puslapis atspausdintas iš www.sportas.lt http://www.www.sportas.lt/naujiena/13359/top-15-kvailiausiu-pasiaiskinimu-vartojus-dopinga-n-18