2012.07.16 21:40

„Neptūno“ direktorius O.Kurauskas: „Tikrai nesiruošiame būti grupės autsaideriais“

Osvaldas Kurauskas | Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.  

Prie dviejų didžių Lietuvos komandų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ kitą sezoną VTB Vieningoje lygoje prisijungs ir Klaipės „Neptūno“ klubas.

Nors ši žinia buvo netikėta ne tik miesto, bet ir visos Lietuvos krepšinio sirgaliams, tačiau klubo vadovybė teigia, kad tai - gerai apgalvotas sprendimas.

Sekmadienį ištraukus VTB lygos burtus paaiškėjo, kad klaipėdiečiams B grupėje teks kovoti su Maskvos CSKA, „Žalgirio“, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Liubercų „Triumf“, Krasnojarsko „Jenisej“, Minsko „Minsk“, Rygos VEF bei Nymburko ČEZ komandomis.

Krepšinio specialistams kyla abejonių, ar praėjusį sezoną vangiai net Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) pasirodęs „Neptūno“ klubas bus pajėgus varžytis su stipriausiomis Europos komandomis. Abejonių kelia ir ekipos finansinė padėtis, nes be pajėgių krepšininkų didelių finansinių išteklių reikalaus tolimos kelionės į Rusijos glūdumas.

„Vakarų Ekspresas“ pakalbino „Neptūno“ direktorių Osvaldą Kurauską, kuris optimistiškai žiūri į artėjantį sezoną.

 Daugelis žinią apie "Neptūno" dalyvavimą VTB sužinojo tik sekmadienį, ištraukus burtus. Ar tai buvo spontaniškas sprendimas?

 Ne, tai ilgo darbo rezultatas, buvo pasitarimai su Lietuvos krepšinio federacija, miesto vadovais. Be to, buvo nuolat jaučiamas visuomenės spaudimas dėl to, kad Klaipėda turi didžiulį potencialą, o komandos užimamos pozicijos netenkino. Kalbėdami apie ilgalaikes klubo perspektyvas ir tolimesnį vystymą nusprendėme, kad galime dalyvauti tokiame pajėgiame turnyre. Esami rėmėjai žadėjo padidinti paramą, tikimės, kad atsiras naujų rėmėjų.

 Ar yra galimybė, kad "Neptūnas" turnyre vis dėlto nedalyvaus.

 Sprendimai jau priimti ir neatšaukiami. Komanda jau anksčiau buvo pristatyta lygos vadovybei, ji susitiko ir apie tai kalbėjosi su miesto valdžia.

‒ Kalbant apie komandos žaidėjų sudėtį ir finansus reikėtų tikėtis gana didelių permainų.

‒ Tikimės, kad sprendimas žaisti VTB padės mums prisivilioti pajėgių žaidėjų. Apie biudžetą kalbėti sunku - skaičiaus šiuo metu neįmanoma pasakyti. Tačiau dabar svarbiausia, kad mes žaisime tokio lygio turnyre, pirmaisiais metais mūsų pagrindinis tikslas nėra jį sudrebinti ir nuveikti kažką įspūdingo.

‒ Kaip vertinate lygos burtus?

‒ Kalbant apie komandų geografiją galima sakyti, kad mums pasisekė - Latvija ir Baltarusija čia pat.

 Silpnų komandų nėra, grupės rungtynėse galima tikėtis pergalių, ypač namų rungtynėse - manau, kad jų metu visos "Švyturio" arenos tribūnos bus pilnos, o sirgaliai - tarsi šeštasis mūsų komandos žaidėjas. Tikrai nesiruošiame būti grupės autsaideriais, nors nesilygiuojame į "Žalgirį" ar CSKA, bet ir šios komandos nėra neįveikiamos. Niekada negali žinoti, kaip sužaisi - juk "Žalgiriui" esame pralaimėję vos vieno taško skirtumu.

‒ Tačiau teks vykti ir į Krasnojarską, iki kurio nuo Klaipėdos - per 5 tūkst. km. Ką manote apie tai?

‒Taip, ši kelionė tikrai bus sunkesnė už kitas, tačiau ją kompensuoti turėtų kitos, kurių metu tokių didelių atstumų nereikės įveikti. Prieš burtus "Jenisej" ir "Astana" ekipos buvo paskirstytos į skirtingus krepšelius - tai komandos, į kurias kelias tolimiausias. Galbūt geriau būtų buvusi Astanos ekipa - į šį miestą yra tiesioginis skrydis iš Rygos.

Šis puslapis atspausdintas iš www.sportas.lt http://www.www.sportas.lt/naujiena/10278/neptuno-direktorius-o-kurauskas-tikrai-nesiruosiame-buti-grupes-autsaideriais